Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimarts, 31 de juliol del 2007

Tarragona tornarà a ser republicana


Serà a partir d'aquest dijous i durant un parell de setmanes. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el primer tinent d'alcalde, Pau Pérez, ambdós socialistes, se'n van de vacances, i deixaran l'alcaldia en funcions en mans del segon tinent d'alcalde. Aquesta persona no és altra que Sergi de los Rios, regidor d'Esquerra Republicana. Tarragona no tenia un alcalde republicà des dels anys 30, durant la Segona República.


Aprofitarà De los Rios aquests dies per fer-ne alguna? Fer desaparèixer alguna bandera espanyola? O despenjar els quadres de monarques de molt mal record pels republicans penjats al Saló de plens? Haurem d'estar atents.

El matí amb Scarlett Johansson del periodista Gerard Gort


No us ho creureu però és cert. El periodista reusenc Gerard Gort ha participat com a figurant en la pel·lícula que Woody Allen roda a Barcelona i ens fa dentetes al seu bloc per haver passat un matí tan a prop de l'actriu Scarlett Johansson. "Evidentment que hauria volgut compartir-hi unes hores de manera més íntima i més intensa i en unes altres circumstàncies més especials", afirma.
Gort presumeix d'haver estat a tocar de Scarlett Johansson, Rebecca Hall i Woody Allen. "Vaig sentir les seves converses i el timbre de les seves veus des de ben a prop", afirma. I hi afegeix que "fins i tot, sobretot amb la Rebecca", va "intercanviar-hi alguna mirada suggerent i algun somriure de complicitat, o això és potser només el que m'agrada pensar".

divendres, 27 de juliol del 2007

El delegat del Diari de Reus també abandona el vaixell


Per tercera vegada durant el mateix dia, us tornem a matxacar amb coses nostres. Ja ens perdonaran els lectors que no són del sector de la comunicació però és que el galliner està esvalotat! Pocs dies després que el sotsdirector del Diari de Tarragona, Joan Alias, deixés la redacció, el delegat de Reus, Ivan Rodón, ha anunciat que ha decidit fer el mateix. Molta sort a tots dos! Pit i amunt Ivan!

Un altre acomiadament al Diari de Tarragona

Continua el degoteig al Diari de Tarragona. L'últim treballador acomiadat ha estat David Campos, que va entrar a l'empresa fa poc més d'un any. El periodista s'encarregava de la revista de premsa (espai de la secció d'Opinió) i del diari digital. L'han fet fora, sense explicacions, deu dies després de signar la renovació del contracte.

Ja us vam parlar dels problemes del Diari de Tarragona en un post sobre la concentració del 28 de juny i un altre post sobre l'acomiadament del fotògraf Jose Carlos León.

El Grup 100% segueix maltractant els treballadors i el SPC ho denuncia


El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha denunciat en un comunicat la situació al Grup 100% Comunicació, cada vegada més complicada i que ho estan pagant els treballadors amb endarreriments de les nòmines però també els col·laboradors amb impagaments que arriben al mig any. D'aquesta situació tan greu també se'n fa ressó d'aquesta situació la web La FM de Tarragona. Recordem que fa gairebé un mes hi va haver una convocatòria de vaga en alguns mitjans del Grup 100% que es va desconvocar a darrera hora després d'un acord entre empresa i representants dels treballadors que, evidentment Jacint Romeu no ha complert, començant per pagar les nòmines a temps.

Romeu té greus problemes amb l'anomenada central de grup, que ha de marxar del Mediapark, a Sant Just Desvern, a Terrassa, amb l'oposició dels treballadors que no veuen amb bons ulls anar a un centre de treball que els representarà tenir més despeses. Continua, a més el degoteig de baixes. Les darreres, les de la cap tècnica de l'empresa, Marta Domènech; la cap de continguts, Esther Domingo; una correctora, Alba Potente; i els directors de Més Tarragona i Més Costa Daurada, Jordi Salvat i Eva Rolduà respectivament. I tot indica que no són les últimes. N'hi haurà més.

dijous, 26 de juliol del 2007

Que se n'ha fet de Nadal?

S'ho preguntava un dels nous blocaires tarragonins, l'Òscar Ramírez, en un post recent. Que se n'ha fet de Joan Miquel Nadal, retirat des de fa poc més d'un mes de l'alcaldia de Tarragona, on hi ha estat 18 anys?

En sabem algunes coses. Una és que continua com a diputat al Parlament, però ara tenen vacances. Va encara de tant en tant a les tertúlies de Punto Ràdio per amistat a Luis del Olmo i que ja no té amarrat el seu vaixell al port de Cambrils, com publicava l'Aquí en el seu confidencial fa uns dies. Com va el seu retorn a l'advocacia? On té amarrat ara el seu vaixell?

L'Òscar Ramírez impulsa des del seu bloc una enquesta amb curioses opcions sobre que està fent el Nadal.

Bons i mals exemples

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ens acaba de donar un bon exemple amb l'acomiadament del cap d'inspecció d'obres de l'Ajuntament de Tarragona, Octavi Mayans. Aquest arquitecte tècnic havia donat un molt mal exemple construïnt un edifici en plena Rambla Nova sense llicència. Quin morro!! Esperem que l'alcalde segueixi per aquest camí i no vacil·li ni un segon en destituir un altre responsable municipal si es repeteix una situació com aquesta, encara que l'hagi posat ell. Potser així els ciutadans tornaran a confiar en els polítics.

Els Penjats també hi contribuirem i des d'aquí denunciarem els mals exemples d'aquells que haurien de ser exemplars. De moment, no tenim res a dir sobre els membres del nou equip de govern, més enllà d'algunes petites anècdotes anteriors al càrrec, com la multa que va haver de pagar fa uns mesos el regidor d'Urbanisme, Josep Lluís Navarro, per construir una tanca sense llicència.

dimecres, 25 de juliol del 2007

Les propietats de Ballesteros

Els periodistes del Saló ens hem proposat ser una mosca collonera. Som folloneros, què hi farem! A partir d'ara ens dedicarem a recordar promeses electorals. Se'n fan tantes que són fàcils d'oblidar. Però per això hi som nosaltres! Per evitar-ho! La primera va per Josep Fèlix Ballesteros, però que no tirin coets els de l'oposició, que n'hi haurà per tothom!

El 8 de maig, Ballesteros va presentar el seu programa electoral als periodistes. Un totxo de més de 100 pàgines ple de projectes. Entre altres coses, va dir que si governava faria pública la seva relació de propietats, una llista que seria una garantia del seu compromís de separar els interessos públics i els privats. Que consti que només li volem fer memòria, que ja sabem que se li ha girat una feinada de nassos. Ja està dit, per si de cas. Ens agradaria que complís aviat aquesta promesa, la gràcia és fer-ho ara i tornar-ho a fer just després de deixar el càrrec. Només sabem que té un audi A4 del 2002 i un pis de 90 metres quadrats. És tot o hi ha més?

I ja que hi som i que demanar és gratis, també volem preguntar per un assumpte que en el post sobre la polèmica dels sous ens va quedar al tinter. El 12 de juliol, La Vanguardia ens va explicar que l'alcalde renunciava a la dedicació exclusiva perquè el sou de l'Ajuntament era massa baix. L'endemà, el Diari de Tarragona ens deia que Ballesteros cobrarà de la Diputació per assistència als plens i comissions. Hem fet números i no ens surten. El sou de l'Ajuntament per dedicació parcial són 33.283 euros anuals. Per cada ple de la Diputació s'embutxacarà 551 euros i per cada comissió, 390. La suma dels dos sous no supera de gaire els 40.143 euros que cobraria si es dediqués en exclusiva a l'Ajuntament. O sí? Els plens són una vegada al mes. A quantes comissions assistirà? La qüestió és: per què ha decidit no treballar exclusivament per l'Ajuntament com fan els alcaldes de les altres capitals de província?

dilluns, 23 de juliol del 2007

La taxa de la brossa: una injustícia, però no tant

El 48% dels qui han respòs l'enquesta penjada -fregant la majoria absoluta- consideren que l'augment d'un 10% de la taxa de la brossa aprovada dilluns passat pel govern municipal de Tarragona és "injusta". La segona opció més triada, amb un gens despreciable 30%, és que la mesura era "necessària". El 15% consideren que "uns paguen massa i altres massa poc" i un 8% creu que l'impost de les escombraries "hauria de pujar més d'un 10%".

La nova enquesta pregunta sobre un tema que des de divendres està provocant un interessant i controvertit debat a la tarracosfera: el filtratge de blocs i webs en els ordinadors de l'Ajuntament de Tarragona. Ara hi podeu dir la vostra. A més de votar també hi podeu deixar el vostre comentari.

Si tu barrufes, jo també!


Joan Aregio (CiU) i Alejandro Fernández (PP) s'han tornat de color blau aquest estiu. Malgrat el títol del post, no volem dir que se n'hagin anat a l'altra banda del món a viure contents amb els barrufets. Sembla ser que els efectes del sol sobre la pell no són ben bé els mateixos que sobre els panells publicitaris. Si aneu a Les Gavarres comprovareu les conseqüències de l'exposició al sol dels cartells. Ai si us atrapa en Gargamel!

L'Alba Mariné, la fotògrafa de l'Aquí, ens ha cedit aquesta fotografia que il·lustra la metamorfosi d'Alejandro Fernández. Quin barrufet us recorda?

diumenge, 22 de juliol del 2007

Alejandro Fernández contraataca


"Yo jamás te etiquetaré de ninguna manera, pero de verdad, acepta el hecho de que si entras en el ruedo político estás expuesta a las críticas; no puedes ser político para mandar y periodista para huir de las críticas. Sería demasiado bonito ser político y no lo es tanto". És l'últim paràgraf del post que Alejandro Fernández acaba de dedicar a Begoña Floría.

El portaveu del PP explica que els filtres per accedir a determinats webs des de l'Ajuntament "existeixen des de fa temps" però que dilluns passat es va produïr "una curiosa ampliació" del concepte d'entreteniment. "Té alguna cosa a veure el fet que en aquestes pàgines es critiqui de vegades l'equip de govern?", es pregunta Alejandro Fernández.

La resposta de la regidora Begoña Floría


La tinent d'alcalde de Participació, Comunicació i Societat de la Informació, Begoña Floría, va respondre ahir a la nit amb un post al seu bloc la denúncia del portaveu del PP, Alejandro Fernández, que acusa a l'Ajuntament de Tarragona de "censurar" l'accés dels treballadors a blocs com el Saló dels Penjats o ASEMIT i a webs com la del diari El Mundo.

Floría aclareix que el consistori compta amb un sistema automàtic de filtratge de continguts amb tres nivells de restricció que es van fixar en època del govern de CiU i PP. La regidora acusa a Fernández (a qui considera un "bon alumne d'Acebes, Zaplana o Rajoy") d'utilitzar els altaveus mediàtics per "manipular i difondre falsedats" per "intentar desgastar el govern".

divendres, 20 de juliol del 2007

La primera vegada

Poc després de néixer el Saló dels Penjats, alguns blocaires van parlar de nosaltres a les seves pàgines. Uns dies més tard vam començar a ser tema de conversa d'alguns polítics. Vam rebre bones i males crítiques. Entre altres, han parlat de nosaltres els blocs de Tomàs Delclòs (sotsdirector del País), Saül Gordillo (director d'ACN) i Alejandro Fernández, i articles dels diaris Avui (18/5) i Diari de Tarragona (14/6 i 22/6).

I avui, per primera vegada, el nostre bloc ha sortit en una nota de premsa. Com que ens fa il·lusió, us reproduïm el comunicat que ha enviat el grup municipal del PP de l'Ajuntament de Tarragona.

Alejandro Fernández denuncia la censura des de l’Ajuntament als blogs ASEMI, elsalodelspenjats i El Mundo

El Portaveu del Grup Municipal Popular, Alejandro Fernández ha denunciat avui la censura que aplica l’Ajuntament de Tarragona amb l’ús de les noves tecnolgies entre els treballadors i funcionaris del consistori. El Portaveu del PPC, Alejandro Fernández ha explicat que des dels ordinadors del consistori no es pot accedir a través d’internet a la blogosfera tarragonina, entre ells destaca el blog del sindicat ASEMI, el saló dels penjats i la pàgina web del diari El Mundo, entre altres . “Ballesteros aplica la censura en l’Ajuntament de Tarragona, no entenc perquè no es pot accedir a determinades pàgines webs i blogs, aquest control és propi d’altres èpoques”, ha manifestat Fernández.

El portaveu del Grup Popular ha demanat a l’alcalde que expliqui qui ha pres aquesta decisió. En aquest sentit, Alejandro Fernández s’ha preguntat si aquesta és la nova tasca que portarà a terme la regidoria de la Societat de l’Informació.

El portaveu Popular, Alejandro Fernández ha assenyalat que “és lògic i normal la filtració de determinades pàgines webs, però entenc que el blog d’un sindicat, el blog dels periodistes de la ciutat i la pàgina web d’un diari de referència no haurien d’entrar en aquesta categoria de pàgines filtrades”.

Prohibit entrar al bloc del sindicat ASEMIT


Els treballadors de l'Ajuntament de Tarrragona ja no poden entrar al bloc del sindicat ASEMIT des de l'ordinador de la feina. Després de veure que cada matí rebia unes 250 visites des del consistori, algú va dir prou i va ordenar al departament d'informàtica que bloquegés l'accés a aquest web.

ASEMIT, que s'autodefineix com "el sindicat de classe estrany amb més trempera de Tarragona", representa a la Policia Local (un 99,5% dels agents de la Guàrdia Urbana pertanyen a aquest sindicat) i a altres òrgans de consistori.

Alguns pensen que el bloqueig els arriba per les pressions que suposadament han exercit altres sindicats com CCOO i consideren que se'ls coarta la llibertat d'expressió i el dret a la informació. I d'altres recolzen la decisió perquè entenen que a la feina s'hi ha d'anar a treballar i no pas a perdre el temps connectant-se a un bloc.

dijous, 19 de juliol del 2007

Coches y cochazos municipales aparcados en la Plaça de la Font

El miércoles la Plaça de la Font parecía un aparcamiento municipal. En el rincón que hay a la derecha del Ayuntamiento, había hasta siete vehículos, entre camionetas, turismos y un coche oficial.

Logo del Nàstic desaprofitat

Un any més el Nàstic portarà el logo demodé amb les ones i que no és altre que el del Patronat Municipal de Turisme. Un cop més es deixa passar una bona oportunitat de promocionar diversos aspectes de la ciutat. Algunes propostes que faig per portar a la samarreta són: Tarragona Patrimoni Mundial, Tarragona 2016 y Tarragona 2017 Jocs del Mediterrani. Ja que paga la ciutat, que se n'aprofiti.

Commoció en l'esport reusenc


El món de l'esport reusenc i més concretament el dels patins està commocionat per una entrevista que la revista Interviú ha fet a la patinadora reusenca Laura Sánchez. Musa per a alguns i amor platònic per altres -deixem-ho així-, se la pot veure nua en aquest reportatge, tot i que només se la veu lateralment posant en el que sembla el Passeig de Salou.
Diuen, però, que les vendes de l'Interviú s'han disparat a la capital del Baix Camp. Nosaltres il·lustrem aquesta informació amb una humil fotografia on la Laura surt vestida. Us haureu de rascar la butxaca si la voleu veure tal com va venir al món.

dimecres, 18 de juliol del 2007

Una altra baixa al Grup 100% Comunicació

El Saló dels Penjats ha pogut saber que l'actual directora del Més Costa Daurada, Eva Rolduà, deixarà el seu càrrec a finals de mes per incorporar-se a la delegació de Costa del Diari de Tarragona. Rolduà havia estat directora del Més Tarragona en la primera etapa del diari abans de marxar a dirigir el Més Costa Daurada el setembre de 2005. El seu successor al Més Tarragona, Jordi Salvat, ha fitxat per l'Aquí molt recentment i el seu lloc l'ha ocupat Sílvia Jiménez, procedent precisament del Més Costa Daurada. La baixa de Rolduà és una símptoma més que les coses no van gens bé al Grup 100% Comunicació.

El sotsdirector del Diari de Tarragona canvia de vida


El Diari de Tarragona acaba de perdre el seu sotsdirector. Joan M. Alías ha decidit fer un punt i a part a la seva vida i deixar la redacció on ha viscut els últims 22 anys amb cinc directors diferents: Antoni Coll, Mikel Iturbe, Roberto Villarreal, Toni Piqué i Ramon Pedrós.

Alías, nascut a Vilanova i la Geltrú, va entrar al Diari el 1985 per fer teletips (notícies d'agència). Després es va convertir en cap de secció, redactor en cap i sotsdirector.

Molts haureu llegit els seus articles d'opinió, especialment El Lapicero de la contraportada, que durant anys ha substituit La Plumilla cada vegada que Antoni Coll ha fet vacances. El nom de la capçalera va ser idea seva, no volia ser més que el jefe!

dimarts, 17 de juliol del 2007

Un món dominat pels homes

Continuem parlant dels blocs polítics per fer-nos una pregunta: on són les dones? Sembla ser que el món dels blocs i de la política està dominat pels homes. És que no hi ha dones en política? O és que no escriuen blocs? No s’hi interessen o estan discriminades? Les quotes són la solució?

El bloc d'Alejandro Fernández (PP) ens va donar fa poc una dada interessant sobre el perfil de blocaire interessat en política: el 75% són menors de 35 anys i el 70% són homes. Nosaltres ara mateix som l’excepció que confirma la regla: 13 dones i 10 homes.

CiU és el partit més ben situat en la blocosfera

La darrera enquesta penjada preguntava quina és la formació política més ben situada en la blocosfera tarragonina i els resultats han estat força igualats pel que fa al primer lloc. Un 39% de les respostes són per a CiU i un 35% pel PSC. El PP és queda en un 13%, ERC en un 8% i ICV, en un 4%. S'ha notat, doncs, la irrupció de blocs convegents de les darreres setmanes per damunt de blocs tan consolidats com el de l'Alejandro Caballero, la Begoña Floría o el Xavier Sabaté.

La nova enquesta penjada tracta d'un tema més ciutadà: la pujada del 10% de la taxa de la brossa pel 2008.

dilluns, 16 de juliol del 2007

Un debat polític de veritat


A principis de mes, vam publicar un post sobre la proliferació de blocs polítics, especialment des de les files de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Els vam felicitar però al mateix temps els vam acusar de tenir el simple discurs d'alabar les actuacions del propi partit i carregar-se els altres sense miraments. Ara seria injust no tornar a parlar dels blocaires polítics tarragonins (en general) per explicar-vos que han aconseguit obrir debats de veritat, que no tenen res a veure amb els que acostumem a veure per la tele.

Si ho voleu comprovar podeu entrar al penúltim post ("Què preocupa a la societat?") del bloc de Quim Amorós (president de CDC a Tarragona) i llegir els comentaris que ha generat. Veureu la interessant confrontació d'idees, que en alguns casos surt del guió partidista, entre Joel Bonet (CDC), Alejandro Caballero (PSC), Francesc Xavier Bonet (PP) i Albert Puñet (JNC).

Ens agrada llegir un militant del PSC dient que no està d'acord amb la promesa de Zapatero de donar 2.500 euros per fill perquè no és just que tothom, cobri el sou que cobri, rebi el mateix import (ho ha escrit Alejandro Caballero al bloc d'Alejandro Fernández) o un militant del PP assegurant que està a favor de qualsevol descentralització fiscal i de competències (ho ha escrit Francesc Xavier Bonet al bloc de Quim Amorós).

Aquest debat es traslladarà al Tòful el proper 25 d'agost. Albert Puñet ha proposat organitzar un sopar de blocaires, obert a tothom, per posar cara i veu a tants escrits creuats.

diumenge, 15 de juliol del 2007

Crisi al camp de Les Titulars


No us espanteu, la sang no ha arribat al riu. Però hem de lamentar una petita crisi que afecta el terreny de joc de Les Titulars, l'equip de futbol sala femení format per una quinzena de periodistes (ja us en vam parlar en un post fa un mes i mig). Les jugadores estan dividides en dues corrents que, de moment, no han trobat la manera de consensuar. Mentre unes aposten per endurir els entrenaments, federar-se i competir, les altres veuen l'equip com una manera de divertir-se.

Un altre element que juga en contra d'aquesta discussió són les llargues jornades laborals que impedeixen poder-se comprometre a assistir a totes les sessions. A més, la calor de l'estiu és temptadora i sembla ser que alguna titular podria haver fet el salt a l'equip per una birra a la plaça de la Font. Esperem que les negociacions no acabin amb un gol en pròpia porta.

dissabte, 14 de juliol del 2007

Un govern municipal a mitges tintes

Fa un parell de dies que hauríem d'haver publicat aquest post, és veritat! Però la feina és la feina... I, com que anem amb retard, mirarem de ser breus. Com pot ser que Tarragona tingui un alcalde amb dedicació parcial cobrant de la Diputació? I una regidora que segueixi treballant com a cap d'oficina de la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona? I un regidor d'Urbanisme que combini la feinada del POUM, que no és poca, amb la projecció exterior del Port de Tarragona? Podríem continuar una estona llarga perquè només 3 dels 27 regidors (4 a partir de dilluns) treballaran exclusivament per l'Ajuntament.

Que es pugin el sou de l'Ajuntament (sense passar-se!!) i que se centrin. Es poden aguantar dues jornades laborals durant una setmana però és humanament impossible fer-ho durant quatre anys. I què vol dir això? Que no faràn bé ni una feina ni l'altra o que una de les dues es quedarà per fer! Si és la de l'empresa privada, és problema de l'amo (té tot el dret a pagar un sou pel morro). Però si és la de la pública, és problema de tots.

Filtracions molt familiars

Alguns periodistes vallencs estan molt emprenyats! Resulta que fa dies que van darrera del repartiment de carteres del nou equip de govern municipal i l'alcaldessa, Dolors Batalla, anava donant llargues als insistents periodistes. Finalment, ahir divendres van conèixer el cartipàs amb tot luxe de detalls. El va publicar el setmanari El Vallenc, que dóna la casualitat que està dirigit pel pare de la nova regidora de Cultura i Esports, Judit Fàbregas.

divendres, 13 de juliol del 2007

Espera que esperaràs

La roda de premsa posterior a la junta de portaveus que es va celebrar ahir a l'Ajuntament va començar amb més d'una hora de retard. Havia de començar a les 17.40 h i a les 18.45 encara esperàvem. A les 19.00 h començava una altra roda de premsa al Departament d'Urbanisme de la Generalitat. També vam haver d'esperar una hora. No és la primera vegada. L'atenció als mitjans dl Consell Nacional d'ERC a la Laboral del dissabte va començar amb dues hores de retard. Analitzada la qüestió, volem dir que:

1- Si les rodes de premsa fossin al matí se'ns facilitaria la feina. Es podrien reunir al matí.
2- Ja que la primera petició no es durà a terme, perquè una de les prioritats no és facilitar-nos les coses, almenys que comencin puntuals. Si no saben quan acabaran les reunions, que convoquin la premsa hores després, i si han de fer temps que vagin a fer un cafè ells, que també poden.
3- Si no ho saben, que a partir d'ara sàpiguen que els periodistes també tenim coses a fer a part d'esperar als polítics. Per fer petar la xerrada anem a un altre lloc.
4- N'estem fins els.

dijous, 12 de juliol del 2007

La lectura d'estiu de Navarro

Hem pogut saber que el regidor d'Urbanisme de Tarragona no farà vacances aquest estiu. A Josep Lluís Navarro se li acumula la feina. És a dir, les alegacions al Pla General. Per això ha decidit que aquesta serà la seva lectura d'estiu, una novel·la molt espessa i basada en fets reals.

dimecres, 11 de juliol del 2007

Algunes conclusions i curiositats

No farem un estudi en profunditat sobre els qüestionaris però us explicarem algunes de les primeres conclusions. Hem comprovat que els lectors del Saló coneixen força bé els polítics de Tarragona perquè els han encertat quasi tots. També hem vist que Victòria Forns, Manuel López Pasca, Fede Adán i Maribel Rubio coincideixen en triar Sant Sebastià com una de les seves ciutats preferides.

D'altra banda, l'habitatge més petit és el de Fede Adán (75 metres quadrats), i el més gran, el de Jordi Roca (150). Però tenint en compte el nombre de persones, la família que viu més apretada és la de Victòria Pelegrín (22 metres quadrats per cap), seguida de molt a prop per la de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, la de Pau Pérez i la de Jordi Sendra. I la que viu més ampla és la de Jose Luis Martín (70 metres quadrats per cap).

Els regidors més coneguts són Carles Castillo, Pau Pérez, Alejandro Fernández i Josep Fèlix Ballesteros. I els desconeguts són Victòria Pelegrín, Judith Heras i Lola Herrera. I com a curiositat final, els advocats Fede Adán, Xavier Tarrés, Carles Castillo i Jose Luis Martín han passat per la Salle.

dimarts, 10 de juliol del 2007

Un alien amb molta imaginació

S'han acabat els qüestionaris! Com a Tondo Rotondo, un dels nostres comentaristes habituals, a nosaltres també ens començaven a avorrir. Però ho volem acabar de rematar. Hi ha set regidors que no s'han enrotllat gens ni mica amb el Saló i no l'han contestat. I ja se sap, tots tenim un alien a dins que, si no ho sap, si li manca informació, hi posa imaginació i s'ho inventa! No ho diem nosaltres, ho va dir fa uns mesos Joan Elias, un expert en la matèria que va fer una ponència en un congrés de medicina celebrat a Tarragona.

Sabem que l'audiència del Saló té un nivell de coneixement dels polítics molt alt i per això us demanem ajuda per omplir els qüestionaris que ens falten. Algú ha vist quin vehicle condueix Josep Lluís Navarro? Sabeu com sona el mòbil de Lola Herrera? A quina escola va anar José Cosano? Com va guanyar els primers diners Sandra Coloma? Quants metres quadrats té l'habitatge d'Albert Vallvé? Quina és la cançó de Carme Duch? Raül Font prefereix la carn o el peix?

Nadal, advocat de la mà de Miquel Roca

Diuen que l'exalcalde Nadal obrirà despatx a Tarragona amb un soci amb qui ja ha treballat. El va contractar per tractar de salvar el Fortí de la Reina. No és altre que Miquel Roca Junyent. Però diuen també que el nacionalista reformista d'en Roca li ha comunicat a l'exalcalde que només es farà soci d'ell si Nadal deixa el Parlament. Dit d'altra manera, si definitivament abandona la política.

Joan Sanahujes Rull (PSC)


1. A quina escola vas anar?
Escola Pública de Falset, Institut Gaudí

2. Quan eres petit/a, què volies ser de gran?
Aviador

3. Com i quan vas guanyar els primers diners?
Recollint (plegant) avellanes

4. Quan vas deixar la casa dels pares?
Als 21 anys

5. Quants metres quadrats té casa teva?
112

6. Tens home/dona de la neteja?


7. Quantes persones viuen amb tu?
Dues

8. Tens animals domèstics? Quins?
Sí, peixos

9. Una ciutat que t’agradi i no sigui Tarragona
Sevilla

10. Un llibre que no has acabat
Trafalgar

11. Una cançó
Hey Jude

12. Una sèrie de televisió
Cap

13. Quina melodia sona al teu mòbil?
Desconeguda (per a mi)

14. Quin vehicle condueixes?
Rover 620

15. Carn o peix?
No em puc definir

16. El teu periodista preferit (no cal que sigui de Tarragona)
Josep Ramoneda

17. Has entrat mai al salodelspenjats.cat? Amb quina freqüència visites el bloc?
No

18. Quin regidor/a del mandat anterior enyoraràs més?
Carles Cepero

19. Quin regidor/a del nou consistori coneixes més i quin coneixes menys?
Més: Josep Fèlix Ballesteros. Menys: Victòria Forns

20. A què et dedicaves l’any 1989?
Alliberat sindical

dilluns, 9 de juliol del 2007

Josep Fèlix Ballesteros Casanova (PSC)


1. A quina escola vas anar?
Pau Delclós i Seminari

2. Quan eres petit/a, què volies ser de gran?
Alcalde ni m’ho pensava

3. Com i quan vas guanyar els primers diners?
A una centraleta telefònica

4. Quan vas deixar la casa dels pares?
Als 24 anys

5. Quants metres quadrats té casa teva?
90 metres quadrats

6. Tens home/dona de la neteja?
Dona.

7. Quantes persones viuen amb tu?
Dona i dos fills

8. Tens animals domèstics? Quins?
Unes tortugues de la meva filla

9. Una ciutat que t’agradi i no sigui Tarragona
París i Granada.

10. Un llibre que no has acabat
Molts, però l’últim Des de l’escriptori de Paul Auster

11. Una cançó
Mediterrani de Joan Manel Serrat

12. Una sèrie de televisió
Ventdelplà, perquè la veig amb la família.

13. Quina melodia sona al teu mòbil?
Aplès la pluie, de Satie.

14. Quin vehicle condueixes?
Audi A4 de l’any 2002

15. Carn o peix?
Peix

16. El teu periodista preferit (no cal que sigui de Tarragona)
Carles Francino

17. Has entrat mai al salodelspenjats.cat? Amb quina freqüència visites el bloc?
Sí, de manera esporàdica

18. Quin regidor/a del mandat anterior enyoraràs més?
Esteve Ortiz

19. Quin regidor/a del nou consistori coneixes més i quin coneixes menys?
Més als meus i menys a José Luis Martín.

20. A què et dedicaves l’any 1989?
Pedagog i professor de l’ONCE.

diumenge, 8 de juliol del 2007

Judith Heras Tuset (PP)


1. A quina escola vas anar?
Col·legi Sagrat Cor i Institut Pons d’Icart

2. Quan eres petit/a que volies ser de gran?
Cantant

3. Com i quan vas guanyar els primers diners?
Donant classes particulars a l’estiu , jo tenia uns 16 o 17 anys

4. Quan vas deixar la casa dels pares?
En realitat jo crec que mai l’he deixat , però fa uns 15 anys que sóc independent

5. Quants metres quadrats té casa teva?
80 + 24 de terrassa

6. Tens home/dona de la neteja?


7. Quantes persones viuen amb tu?
Una

8. Tens animals domèstics? Quins?
No

9. Una ciutat que t’agradi i no sigui Tarragona
És difícil escollir-ne una, me n’agraden moltes.Una d’elles és la darrera que he visitat; Salamanca. I fora d’ Espanya, Paris, Nova York, Strassburg...

10. Un llibre que no has acabat
Vaig deixar a mitges Los pilares de la Tierra de Ken Follett i mai l’he reprès

11. Una cançó
Roxane, de Police (també és molt difícil escollir-ne una només)

12. Una sèrie de televisió
A dos metros bajo tierra

13. Quina melodia sona al teu mòbil?
Sizzlin

14. Quin vehicle condueixes?
Un Saab

15. Carn o peix?
Peix

16. El teu periodista preferit (no cal que sigui de Tarragona)
Pedro J. Ramírez

17. Has entrat mai al salodelspenjats.cat? Amb quina freqüència visites el bloc?
Sí, un o dos cops per setmana

18. Quin regidor/a del mandat anterior enyoraràs més?
En Francesc Ricomà

19. Quin regidor/a del nou consistori coneixes més i quin coneixes menys?
Més: Alejandro Fernández. Menys: quasi tots

20. A què et dedicaves l’any 1989?
Treballava en una empresa de import/export de cereals

dissabte, 7 de juliol del 2007

Jordi Rom és el nou cap de premsa de l'Ajuntament de Salou

El periodista Jordi Rom és el nou cap de premsa de l'Ajuntament de Salou. El consistori va cessar dijous passat a Ramon Tibau, que havia ocupat aquest càrrec durant els últims 17 anys. Entre altres ocupacions, Jordi Rom va ser el director de Ràdio Cambrils durant la dècada dels 90, posteriorment va treballar al Col·legi de Periodistes de Tarragona, va crear l'empresa Ítem i va ser el responsable de comunicació de l'Associació Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda.

D'altra banda, segons informa el portal La FM Tarragona, fa uns dies l'alcalde del Vendrell, Benet Jané (CiU), va signar un decret per acomiadar a la directora de Ràdio Televisió El Vendrell, Teresa Carrera, que havia estat nomenada mesos enrera per l'anterior alcaldessa de la ciutat, Helena Arribas (PSC).

Maria Victòria Forns Fernández (CiU)


1. A quina escola vas anar?
L'Ensenyança L'Estonnac

2. Quan eres petit/a, què volies ser de gran?
Llevadora

3. Com i quan vas guanyar els primers diners?
Amb contracte l'any 1988 com a dependenta d'una botiga de pell de Salou (feina d'estiu)

4. Quan vas deixar la casa dels pares?
Als 23 anys

5. Quants metres quadrats té casa teva?
90

6. Tens home/dona de la neteja?


7. Quantes persones viuen amb tu?
Una

8. Tens animals domèstics? Quins?
No

9. Una ciutat que t’agradi i no sigui Tarragona
Sòria, Santander, Santiago de Compostela, Sant Sebastià, Lisboa i moltes altres.

10. Un llibre que no has acabat
Ensanyo sobre la ceguera de Saramago, però l'acabaré.

11. Una cançó
Vida loca de Francisco Céspedes

12. Una sèrie de televisió
Antiga: Los hombres de Harrelson. Actuals: Vendelplà i House

13. Quina melodia sona al teu mòbil?
La que surt per defecte

14. Quin vehicle condueixes?
Cap

15. Carn o peix?
Tot

16. El teu periodista preferit (no cal que sigui de Tarragona)
Rosa Maria Calaf i Maruja Torres.

17. Has entrat mai al salodelspenjats.cat? Amb quina freqüència visites el bloc?
No.

18. Quin regidor/a del mandat anterior enyoraràs més?
Maria Lluïsa Expósito

19. Quin regidor/a del nou consistori coneixes més i quin coneixes menys?
El que més conec: Federico Adán. El que menys conec: més d'un.

20. A què et dedicaves l’any 1989?
A treballar a l'Escola Universitària de Treball Social de Sant Fructuós, adscrita a la Universitat de Barcelona

divendres, 6 de juliol del 2007

Alejandro Fernández, el millor polític jove tarragoní


La darrera enquesta del Saló dels Penjats ha tingut un guanyador clar. Per majoria absoluta. A la pregunta "Quin jove polític tarragoní està millor preparat?", un 52% de les respostes han assenyalat Alejandro Fernández, de 31 anys i cap de llista del PP a les darreres eleccions municipals de Tarragona. Frederic Adan (CiU), amb un 27% ha estat el segon candidat amb més vots, mentre Carles Castillo (PSC) ha obtingut un 14% i Sergi de los Rios (ERC), un 8%.

Us recomanem fer una visita al bloc de l'Alejandro. L'actualitza sovint i té molts comentaris que generen interessants debats.

Begoña Floría Eseberri (PSC)


1. A quina escola vas anar?
A quatre o cinc, a Masnou, Mataró, Santa Coloma, Sant Adrià, Badalona... Però la darrera, a Tarragona, el Sagrat Cor.

2. Quan eres petit/a, què volies ser de gran?
Professora d’educació especial

3. Com i quan vas guanyar els primers diners?
Venent gelats a l’estiu, als 16 anys

4. Quan vas deixar la casa dels pares?
Als 22 anys, tot i que des del 18 estava vivint a un pis d’estudiant a Barna

5. Quants metres quadrats té casa teva?
90 m2

6. Tens home/dona de la neteja?
Sí.

7. Quantes persones viuen amb tu?
Dues

8. Tens animals domèstics? Quins?
Sí, una gata

9. Una ciutat que t’agradi i no sigui Tarragona
Barcelona

10. Un llibre que no has acabat
El Jardinero Fiel

11. Una cançó
Think, d’Aretha Frankin

12. Una sèrie de televisió
Embrujada

13. Quina melodia sona al teu mòbil?
Una estandard mogudeta

14. Quin vehicle condueixes?
Quasi que directament digui un BMW, així cobrim les expectatives d’alguns lectors del Saló

15. Carn o peix?
Carn

16. El teu periodista preferit (no cal que sigui de Tarragona)
En tinc molts

17. Has entrat mai al salodelspenjats.cat? Amb quina freqüència visites el bloc?
Sí, quan tinc temps

18. Quin regidor/a del mandat anterior enyoraràs més?
A ningú

19. Quin regidor/a del nou consistori coneixes més i quin coneixes menys?
Conec més a tots els del PSC i l’Albert Vallvé i Jordi Sendra. I menys a la Judith del PP i al Martin.

20. A què et dedicaves l’any 1989?
Estava estudiant Periodisme a la UAB

dijous, 5 de juliol del 2007

Joan Aregio Navarro (CiU)


1. A quina escola vas anar?
Martí Franqués

2. Quan eres petit/a, què volies ser de gran?
Metge

3. Com i quan vas guanyar els primers diners?
A una empresa del moll que es deia Exposa

4. Quan vas deixar la casa dels pares?
Als 26 anys, quan vaig casar-me

5. Quants metres quadrats té casa teva?
Uns 140

6. Tens home/dona de la neteja?
Sí, dos dies a la setmana

7. Quantes persones viuen amb tu?
Tres

8. Tens animals domèstics? Quins?
Un gos

9. Una ciutat que t’agradi i no sigui Tarragona
Londres

10. Un llibre que no has acabat
Marina, de Ruiz Zafón

11. Una cançó
El día que me quieras de Carlos Gardel

12. Una sèrie de televisió
Els joves

13. Quina melodia sona al teu mòbil?
La que porta de fàbrica

14. Quin vehicle condueixes?
Un Volvo que té 10 anys

15. Carn o peix?
Peix

16. El teu periodista preferit (no cal que sigui de Tarragona)
Joan M. Piqué

17. Has entrat mai al salodelspenjats.cat? Amb quina freqüència visites el bloc?
Sí, dos o tres cops

18. Quin regidor/a del mandat anterior enyoraràs més?
A la M. Lluïsa Expósito

19. Quin regidor/a del nou consistori coneixes més i quin coneixes menys?
Al Sergi de los Rios i per suposat als meus companys. I als que menys, els nous dels altres grups

20. A què et dedicaves l’any 1989?
A fer de Director General de la Generalitat... I amb aquesta resposta ja sabeu qui sóc!!!!!

dimecres, 4 de juliol del 2007

Guerra de despatxos

Les primeres desavinences a l'equip de govern de Tarragona han arribat no per qüestions sobre el pla general, o el repartiment de càrrecs. Han estat els despatxos. El més cobdiciat era el que deixava Albert Vallvé, exregidor de Cultura, i tenia diversos pretendents, entre els quals la republicana Rosa Rossell o la jove socialista Sandra Coloma.

De raons n'hi va haver alguna, però al final ni una ni l'altra: Rossell va haver de cedir i anar a la Casa Castellarnau, com la seva antecessora M. Mercè Martorell, Coloma es va quedar un despatx més petit, i qui es va quedar amb el tresor més cobejat seria Xavier Tarrés, titular de Règim Interior, qui, per cert, ja en té un altre al Palau Municipal.

Arga Sentís, valor ecosocialista en alça

Iniciativa per Catalunya de Tarragona continua llepant-se les ferides després de la desfeta electoral del 27-M que la va deixar sense cap dels dos regidors a l'Ajuntament de Tarragona. La figura de Lluís Balart, cap de llista en aquests comicis, ha quedat molt tocada i tot indica que les del 2007 podrien haver estat les seves úniques eleccions com a cap de llista socialista. Una figura va acagafant cada cop més protagonisme i és la número dos de la llista d'ICV-EUiA en aquests comicis tarragonins, Arga Sentís.

Des de la setmana passada Sentís s'encarrega de les relacions amb la premsa i ha esdevingut la portaveu ecosocialista. És una política a l'estil Dolors Camats -portaveu d'ICV a nivell català- i se li pot augurar un bon futur. En les seves aparicions públiques ha demostrat tenir discurs i pot connectar amb un electorat gran part del qual va optar el maig passat pel vot útil. Això sí, abans li espera la travessa del desert de ser un partit sense representació municipal.

Manuel López Pasca (PSC)


1. A quina escola vas anar?
Al col·legi públic Gual Villalvi de Torreforta

2. Quan eres petit/a, què volies ser de gran?
Bomber, com quasi tots els nens.

3. Com i quan vas guanyar els primers diners?
D'aprenent a una botiga de teixits.

4. Quan vas deixar la casa dels pares?
Als 23 anys.

5. Quants metres quadrats té casa teva?
120 m2.

6. Tens home/dona de la neteja?
No.

7. Quantes persones viuen amb tu?
La meva dona i el meu fill petit.

8. Tens animals domèstics? Quins?
No.

9. Una ciutat que t'agradi i no sigui Tarragona
San Francisco (EEUU) i Sant Sebastià.

10. Un llibre que no has acabat.
El Presidente de Pilar Cernuda

11. Una cançó
Venecia sin tí (Charles Aznavoure).

12. Una sèrie de televisió
Doctor Cannon.

13. Quina melodia sona al teu mòbil?
El ring de tota la vida.

14. Quin vehicle condueixes?
Cintroën Xara.

15. Carn o peix?
Peix.

16. El teu periodista preferit (no cal que sigui de Tarragona)
Iñaki Gabilondo.

17. Has entrat mai al salodelspenjats.cat? Amb quina freqüència visites el bloc?
No.

18. Quin regidor/a del mandat anterior enyoraràs més?
No n'enyoro cap.

19. Quin regidor/a del nou consistori coneixes més i quin coneixes menys?
Al Grup Municipal Socialista, els coneixo prou bé. I als que menys, als nousmembres dels grups de l'oposició.

20. A què et dedicaves l'any 1989?
Era executiu d'una multinacional.

dimarts, 3 de juliol del 2007

Jordi Roca Mas (PP)


1. A quina escola vas anar?
Pax, Vallellano, Fe y Alegria, San Ignacio de Loyola, Pràctiques

2. Quan eres petit/a, què volies ser de gran?
Espia, científic, periodista tot amb una tapadora de playboy

3. Com i quan vas guanyar els primers diners?
25 bolivars l'any 1981 fent de vigilant d'una botiga

4. Quan vas deixar la casa dels pares?
Com? Voleu dir que no puc tornar?

5. Quants metres quadrats té casa teva?
150

6. Tens home/dona de la neteja?
No

7. Quantes persones viuen amb tu?
Dues

8. Tens animals domèstics? Quins?
Sí. Una labrador-retriever que es diu Wendy.

9. Una ciutat que t’agradi i no sigui Tarragona
Cambrils, Paris

10. Un llibre que no has acabat
Godel, Escher, Bach, an eternal golden braid

11. Una cançó
Tinc fam de tu

12. Una sèrie de televisió
Friends

13. Quina melodia sona al teu mòbil?
La primavera (versió SonyEricsson)

14. Quin vehicle condueixes?
Una Picasso

15. Carn o peix?
Prefereixo no parlar de sexe

16. El teu periodista preferit (no cal que sigui de Tarragona)
En Carlos Rodríguez Braun

17. Has entrat mai al salodelspenjats.cat? Amb quina freqüència visites el bloc?
Sí, de tant en tant. Un cop per setmana.

18. Quin regidor/a del mandat anterior enyoraràs més?
Joan Miquel Nadal

19. Quin regidor/a del nou consistori coneixes més i quin coneixes menys?
Els que més conec són Castillo, Tarrés i Pérez. Conec menys en Navarro i Pelegrín.

20. A què et dedicaves l’any 1989?
Confesso que vivia.

dilluns, 2 de juliol del 2007

Alteracions paisatgístiques

És l'estiu, fa calor i la gent es destapa. Els canvis de paisatge alegren la vista de molts però, sorprenentment, també hi ha qui ho qualifica de "penitència". Avui ens ha cridat l'atenció una carta a la directora del gratuït Espais 7 de Reus (número 1422, del 2 al 8 de juliol) que diu literalment...

Sra. directora,
L'alcalde de París ha prohibit el top less en les platgetes que voregen el Sena per considerar-lo un espectacle indigne i vulgar. Aquí, som diferents i les autoritats sanitàries es preocupen sobretot de vetllar per la qualitat sanitària de la sorra i de l'aigua de les nostres platges, però passen per alt l'alta contaminació visual a la qual se sotmet als seus visitants.
Les meves companyes de sexe, en plena joventut o en franca decadència, van vessant públicament la seva intimitat corporal en un top less exhibicionsita i sovint molest. Pregaria a les susdites que ens permetessin, a les que acudim amb les nostres famílies, gaudir de les mateixes sense alteracions paisatgístiques que suposen una penitència afegida a la calor, les caravanes de tornada, els insectes i el volum del transistor dels nostres veïns de platja.
EVA N. FERRAZ

La nostra pregunta és: aquesta carta és una broma o una insolació? És possible que un parell de pits a l'aire molestin tant? Esteu d'acord amb aquesta senyora? Teniu la paraula!

Pau Pérez Herrero (PSC)


1. A quina escola vas anar?
Azahir de Córdova

2. Quan eres petit/a, què volies ser de gran?
Metge

3. Com i quan vas guanyar els primers diners?
Donant classes d’anglès

4. Quan vas deixar la casa dels pares?
Als 21 anys

5. Quants metres quadrats té casa teva?
114

6. Tens home/dona de la neteja?
Dues hores, dos dies a la setmana

7. Quantes persones viuen amb tu?
Quatre: dona i fills (3)

8. Tens animals domèstics? Quins?
No

9. Una ciutat que t’agradi i no sigui Tarragona
Madrid

10. Un llibre que no has acabat
Executive Orders (Tom Clancy), regal del meu fill gran (l’acabaré aquest estiu)

11. Una cançó
Boig per tu (Sau)

12. Una sèrie de televisió
Friends

13. Quina melodia sona al teu mòbil?
Cap

14. Quin vehicle condueixes?
Furgoneta Crhysler

15. Carn o peix?
Peix i carn

16. El teu periodista preferit (no cal que sigui de Tarragona)
Carles Sentís

17. Has entrat mai al salodelspenjats.cat? Amb quina freqüència visites el bloc?
Recentment

18. Quin regidor/a del mandat anterior enyoraràs més?
Maria José Elices

19. Quin regidor/a del nou consistori coneixes més i quin coneixes menys?
Més, Josep Fèlix Ballesteros. Menys, Maribel Rubio.

20. A què et dedicaves l’any 1989?
Director comercial d’una multinaconal anglesa i secretari local de CDS

diumenge, 1 de juliol del 2007

Els joves de Convergència es llancen a internet

Les eleccions municipals del 27 de maig van matar molts blocs polítics però també van significar el punt de partida d'una proliferació sense precedents d'aquestes pàgines personals. Convergència no es vol tornar a quedar enrera en la carrera pel ciberespai, que fins ara guanyaven els socialistes. Per girar la truita, els joves de la casa s'han posat mans al teclat i s'han enganxat al món dels blocs.

El 23 de juny Albert Puñet es va convertir en el Capità Tarragona. El 26 de juny, Marc Gerard Martínez (cap local de la JNC i conseller nacional de Tarragona) va obrir Un pou d'idees. L'endemà, es va connectar a internet Dídac Ramos (responsable de política municipal de la JNC a la comarca de Tarragona). I el 29 de juny va pujar a l'escenari dels blocs Oriol Vázquez Tarrida (cap comarcal de la JNC i conseller nacional de Tarragona).

Els donem la benvinguda i els animem a no desconnectar-se. I seguint l'exemple del Capità Tarragona, els donarem un tarraconsell: que els seus articles no es converteixin només en un reguitzell de retrets als que no són del seu partit pel simple fet de no ser-ho i que demostrin capacitat d'autocrítica.

No és normal afirmar en un post que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha oblidat la seva web i no reconèixer ni en els comentaris que el portaveu del grup de CiU, Joan Aregio, ha fet el mateix. Les coses són com són i aquesta és del tot evident i demostrable. És només un petit (i anecdòtic) exemple d'aquesta distància entre la realitat palpable i els polítics, que fa que els votants es quedin a casa el dia de les eleccions. Nosaltres els tractem igual, siguin del color que siguin, i els hem eliminat a tots dos de la llista de links perquè fa més d'un mes que no hi pengen cap article.

Federic Adan Domènech (CiU)


1. A quina escola vas anar?
A La Salle

2. Quan eres petit/a, què volies ser de gran?
Metge

3. Com i quan vas guanyar els primers diners?
Fent de monitor d'un esplai per a nens els mesos d'estiu

4. Quan vas deixar la casa dels pares?
Als divuit anys vaig marxar fora a estudiar cinc anys la carrera, quan vagi tornar als 26 anys vaig anar a viure sol.

5. Quants metres quadrats té casa teva?
75

6. Tens home/dona de la neteja?
No

7. Quantes persones viuen amb tu?
Una

8. Tens animals domèstics? Quins?
No

9. Una ciutat que t’agradi i no sigui Tarragona
Sant Sebastià

10. Un llibre que no has acabat
Ara estic llegint El abrecartas de Vicente Molina Foix

11. Una cançó
En mis besos (Cafè Quijano)

12. Una sèrie de televisió
Gent del barri

13. Quina melodia sona al teu mòbil?
La que venia predeterminada el dia que vaig comprar el mòbil, de concretes vaig portar molt de temps l'himne del Nàstic

14. Quin vehicle condueixes?
Un cotxe Alfa Romeo

15. Carn o peix?
Carn

16. El teu periodista preferit (no cal que sigui de Tarragona)
Per l'estima per Tarragona i el Nàstic, David Castillo

17. Has entrat mai al salodelspenjats.cat? Amb quina freqüència visites el bloc?
Sí, dues vegades a la setmana

18. Quin regidor/a del mandat anterior enyoraràs més?
Enyoro d'altres mandats Manel del Amo, vaig coincidir poc amb ell però em va ensenyar molt.

19. Quin regidor/a del nou consistori coneixes més i quin coneixes menys?
Dels nous regidors, qui conec més és la Victòria Forns. Els que conec menys són Lola Herrera i Victòria Pelegrín.

20. A què et dedicaves l’any 1989?
A estudiar