Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimecres, 25 de juliol del 2007

Les propietats de Ballesteros

Els periodistes del Saló ens hem proposat ser una mosca collonera. Som folloneros, què hi farem! A partir d'ara ens dedicarem a recordar promeses electorals. Se'n fan tantes que són fàcils d'oblidar. Però per això hi som nosaltres! Per evitar-ho! La primera va per Josep Fèlix Ballesteros, però que no tirin coets els de l'oposició, que n'hi haurà per tothom!

El 8 de maig, Ballesteros va presentar el seu programa electoral als periodistes. Un totxo de més de 100 pàgines ple de projectes. Entre altres coses, va dir que si governava faria pública la seva relació de propietats, una llista que seria una garantia del seu compromís de separar els interessos públics i els privats. Que consti que només li volem fer memòria, que ja sabem que se li ha girat una feinada de nassos. Ja està dit, per si de cas. Ens agradaria que complís aviat aquesta promesa, la gràcia és fer-ho ara i tornar-ho a fer just després de deixar el càrrec. Només sabem que té un audi A4 del 2002 i un pis de 90 metres quadrats. És tot o hi ha més?

I ja que hi som i que demanar és gratis, també volem preguntar per un assumpte que en el post sobre la polèmica dels sous ens va quedar al tinter. El 12 de juliol, La Vanguardia ens va explicar que l'alcalde renunciava a la dedicació exclusiva perquè el sou de l'Ajuntament era massa baix. L'endemà, el Diari de Tarragona ens deia que Ballesteros cobrarà de la Diputació per assistència als plens i comissions. Hem fet números i no ens surten. El sou de l'Ajuntament per dedicació parcial són 33.283 euros anuals. Per cada ple de la Diputació s'embutxacarà 551 euros i per cada comissió, 390. La suma dels dos sous no supera de gaire els 40.143 euros que cobraria si es dediqués en exclusiva a l'Ajuntament. O sí? Els plens són una vegada al mes. A quantes comissions assistirà? La qüestió és: per què ha decidit no treballar exclusivament per l'Ajuntament com fan els alcaldes de les altres capitals de província?

32 comentaris:

Jordi ha dit...

Jo crec que no cal anar tan lluny, hi ha incompliments electorals més immediats i de qüestions molt importants per la ciutat. El POUM, per exemple. És paradoxal que Ballesteros segueixi amb la tramitació del POUM de Nadal, quan va votar-hi en contra quan era a l'opocició. A més d'això, va assegurar en campanya que suspendria l'aprovació inicial (revistar hemeroteques). La primera gran mentida d'un tema d'una gran importància. Mentres, com si els ciutadans i ciutadanes fóssim babaus, ens intenta endosar que compleix les promeses electorals pq elimina quatre zones blaves. Poc a poc es va quedant en evidència quan es menteix.

jordi ha dit...

Veig que no es podia accedir al meu perfil crec, ara ho he intentat arreglar (he escrit el post 20:26). A partir d'ara aniré participant en la mesura que pugui ens els debats del saló dels penjats (una molt bona iniciativa per cert). Blog: http://www.jorditgn.blogspot.com

Oriol ha dit...

hola a tothom, pot ser que a més a més cobri també per ser part del consell d'administració del port??

Anònim ha dit...

potser és per això que li surt més a compte la dedicació parcial...
no sé, hem de trobar el motiu pel qual no tria l'exclusiva, aquí hi ha gat amagat!

Unknown ha dit...

"Poderoso caballero es don don dondorondon dinero"

Anònim ha dit...

Son moltes més diners que han de sortir d'un racó o un altre. Us poso un exemple que conec, l'Alcalde de Cambrils, municipi molt més petit que Tarragona i amb govern també socialista.
Sou de l'Alcalde a l'any : 60.000 euros.
A més cobra, en pessetes, per ser president de Secomsa aigües unes altres 1.500 euros cada més i per assistencia als consells de les caixes d'estalvi perquè a totes hi és ell com a representant en cobra 100.000 pts més. Hi ha 6 caixes i per tant 600.000 pts cada més. Aneu sumant i ara sumeu el sou de Diputat Provincial i altres cosetes. Home! Si el de Cambrils cobra això, penseu en el de Tarragona. I ho dic perquè ho conec encara que ara entrin en aquest bloc a desmentir la meva informació.

Total anual

Sou alcalde 60.000 euros
Sou Secomsa 18.000 euros
sous caixes 43.200 euros
sou final 121.000 euros
121.000 dividit entre 12 =12.100 al mes

Anònim ha dit...

" Cree el ladrón que todos son de su condición " Ja!ja!ja!

Unknown ha dit...

Oriol, te ha pegado fuerte con el puerto... jeje, confirmado l'Agustinet i l'Alejandrito eren els prepresentants al port, per CiU i PP... y si cobran por asistencia a reunión, como el resto de miembros de un consejo de administración... pregúntale al Fede si cobraba como presidente del consejo de administración de los servicios funerarios municipales... pero no creas que saca de rico ser de un consejo de administración, esto no es estar en la gerencia de Telefónica o como trabajar en la conselleria de Trabajo en la época de CiU...

Por cierto os recuerdo que el alcalde de la ciudad de Tarragona es el que cobra menos de todas las capitales de provincia... claro que eso se debe a la "exclusividad" que tenía Nadal (Senador, Diputado, Parlamentari, President d'Ematsa....)

Hablan de exclusividad los que fueron presidentes de diputación, diputados, senadores, parlamentaris, presidentes de consell comarcal... por eso no subían los sueldos de regidores y alcalde, no les hacia falta, tan solo cobraban parcial o plenos... el resto de otras administraciones y empresas públicas...

Hay "ladrones que no todos tienen las mismas condiciones".

El Capità Tarragona ha dit...

Hablan de exclusividad los que fueron presidentes de diputación, diputados, senadores, parlamentaris, presidentes de consell comarcal...

ALEJANDRO, te has dado cuenta de la tontería que has dicho?

Este post lo han publicado en EL SALO DELS PENJATS y, que yo sepa, ni Oriol ni nadie de CiU ha dicho nada...

Estás a la que saltas, como ya te he dicho alguna vez, lo DEFIENDES TODO, cueste lo que cueste. No te imagino criticando la gesitón del Ayutnamiento, y eso no tiene que ser así.

No seas tan idealista Alejandro, no me digas que con el sueldo del Ayuntamineto no se llega a fin de mes, por favor...

Lo que está claro es que el Alcalde debería dedicarse en EXCLUSIVA (y no te ancles en el pasado!! que ahora gobernáis vosotros... A ver si lo asumes!!)

Salutacions a tots!!!

Oriol ha dit...

Alejandro, el que està clar, és que aqui, havent tot el que hi ha, el que no cobra per algun racó a per un altre ésel més tonto, sigui del partit que sigui!

Anònim ha dit...

Parlant de propietats, ahir el Diari de Tarragona treia un bon titular en la portada, en referència al jefe d’inspecció d’obres de l’ajuntament, Octavi Mayans i que el Sr. Nadal no va volgué acomiadar, ja que pal que li quedava en el convent....Segurament tirant del fill i mirant el patrimoni d’aquest inspector que ve acumulant des de 1997, algú és podria preguntar d’on ha sortit el mateix, i qui li ha regalat? potser, al juliol sempre hi ha més “terres cavades”.

Anònim ha dit...

Però aquí el que discutim no és si cobra més o menys em sembla. El que s'ha plantejat és quin és el motiu pel qual l'alcalde està a dedicació parcial si al final ve a cobrar més o menys el mateix... (entre Dipu i Ajuntament). I sobretot per quin motiu no fa la llista de propietats que va prometre

Anònim ha dit...

Fa escassament sis setmanes que Bros. és alcale i ja voleu passar comptes ? No era una norma de bona educació, més o menys acceptada, deixar passar "cent dies" ?

La dedicació parcial deu ser perquè manté la dedicació total a l'ONCE, on deu cobrar una bona picossada (o potser no ?). Segur que vol maximitzar el seu benefici. Res a dir, ja que TOTHOM fa el mateix. Ara bé, alcalde parcial més tècnic total de l'ONCE més reunions imprescindibles per arrodonir el sou ... fan que , en realitat, no podrà fer res bé enlloc. En conseqüència: un bon únic sou d'alcalde amb dedicació exclussiva, excloent i total

Anònim ha dit...

està d'excedència de l'once.
i no, per això de la relació de propietats no podem deixar passar gaires dies, això un ho ha de fer quan entra, en el moment que entra. Recordo algun altre alcalde que ho ha fet, i ho ha fet en entrar al càrrec

Anònim ha dit...

que tothom ho faci no vol dir que estigui bé!!

Jobove - Reus ha dit...

Em d'esperar poc d'un polític socialista que va a misa cada dumenge

salutacions des de Reus (per si no ho sabeu està a Catalunya)

Anònim ha dit...

Pertanyo al Saló i no hem considero 'follonero'. Sí m'agrada dir el que passa. Per aixó sóc periodista

Unknown ha dit...

Perdona pero fue tu querido Aregio alias "el mal gestor" el que hablo del tema... y precisamente el no tenía dedicación exclusiva, y tu también has hablado del tema en más de una ocasión y tb Oriol... haz memoria...

Y criticare cuando crea que lo tengo que hacer no por darte "un gusto" a ti...

Por cierto anónimo de las 11:02, lo siento pero me he perdido con lo de "follonero" ¿lo puedes explicar?, gracias...

Anònim ha dit...

Ombra,

T'has equivocat dividint. Mare meva. Que no vas anar a classe aquell dia?

Salvador Guinart ha dit...

Ara resultarà que el problema es que l'alcalde no cobra la dedicació exclusiva. Doncs coi!, no sou periodistes?, doncs pregunteu-li... con dos Coj...!. Hi ha el recurs de l'entrevista als mitjans escrits, (sobretot els diumenges mentre es fa el vermutet) i que us ho expliqui. (Gosalves, ja tens un tema!!). Així els convergents i peperos dormiran tranquils!

Anònim ha dit...

D'acord amb el que diu Salvador,
Aqui molts periodistes especulant i no són capasos de preguntar-li, quan cada dos per tres el tenen davant en una roda de premsa.
Nois i noies que us dieu periodistes, pregunteu!que no se us menjarà ningú.
Per cert, Joan Aregio quan cobrava abans? i quan cobra ara? Els periodistes també ho podrieu preguntar.

Anònim ha dit...

Si os sobra tiempo preguntadle si como alcalde, será pilonero o bolero como el anterior... socialista.

Anònim ha dit...

Tots els regidors presenten davant el Secretari de l'Ajuntament una relació de béns. El que passa que aquest registre no és públic; crec que es fa per si hi ha demandes judicials. Pep F. deuria dir que canviaria la naturalesa del registre i podria ser colsultat per tothom. No sé, pregunteu ...

Anònim ha dit...

LA susceptibilitat del Alejandro amb el TEMA PORT, li deu venir de que a ell també l'han exufat allà... no Alejandro? Quin merder estan fotent els sociates amb el Port... i pagant-ho tots!!

Anònim ha dit...

Referent a l'anònim 14:15: és cert que al sr. Caballero "hooligan" del PSC o "el mallol del PSC" el van enxufar al Port, però ull!. El van endollar en precampanya i campanya electoral i en hores de feina era a tots els actes del PSC. L'han ben calat els lectors dels Penjats en aquest xaval!

Anònim ha dit...

mireu-lo el "hooligan":
http://bp2.blogger.com/_AP9ynhY6Sq4/RqYuXLfe6lI/AAAAAAAAADI/TL-8gEjDtEI/s320/Alejandro+y+los+que+van+cayendo+juas.jpg

quin fart de riure de tio!

Anònim ha dit...

perdó, no volem
que us ho perdeu:
http://bp2.blogger.com/_AP9ynhY6Sq4/
RqYuXLfe6lI/AAAAAAAAADI/TL-8gEjDtEI/s320/Alejand
ro+y+los+que+van+cayendo+juas.jpg

Anònim ha dit...

El registre no és públic. Només en té accès el Secretari General de l'Ajuntament. Si Ballesteros publica la seva relació de béns, que ho ha de fer perquè ho va prometre, l'únic que es farà un fart de riure (si s'escau) serà el Sercretari General.

Anònim ha dit...

Y no solamente enchufaron al Alejandro en el puerto. A su amiguísimo del alma, Don Gustavo, le buscaron un buen chollo en el puerto... en plena campaña lo podías ver paseando por la ciudad, dedicándose plenamente a la campaña del Ballesteros y esperando la nómina del puerto de final de mes.

Anònim ha dit...

«Allò que no em sembla tan lògic és que en ple segle XXI, quan al nostre país ja fa més de vint anys es va arribar a un acord sobre les remuneracions dels nostres electes locals, encara hi hagi algú – sortosament molt pocs – que gosi fer demagògia sobre aquesta qüestió quan les coses es fan de forma raonable com es fan en la immensa majoria dels casos.». XAVIER SABATÉ dixit (al seu blog)

Unknown ha dit...

L'alcald ecambrils cobra dois quilets al mes...

Si és cert: Quins collons!

Anònim ha dit...

no cal filar tan prim, que si cobra d'aquí, que si cobra d'allà. Jo visc amb 13.000 euros anuals i pagats a destemps, i tinc exclusivitat a l'empresa. Si el balleseros amb 33.000 euros, només de l'ajuntament (per tant cal sumar tota la resta de diputació i altres parides), no es pot dedicar exclusivament a la nostra ciutat, que s'ho faci mirar. Que més que un socialista potser és un capitalista, i a més a més d'un partit espanyolista.