Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dilluns, 4 de juny del 2007

Senyal únic des del saló de plens de Reus

Tots sabem que el cap de comunicació de l'Ajuntament de Reus exhibeix la petxina tancada que el Col·legi de Periodistes li va atorgar fa uns anys com si fos el millor dels trofeus perquè, per ell, haver-la guanyat és la demostració evident d'una filosofia correcta d'obstrucció a la informació. Però el control està arribant a límits insospitats.

Ara està estudiant la possibilitat d'oferir un únic senyal televisiu dels plens. Això voldrà dir que els periodistes no podrem enregistrar les imatges des de dins del saló de plens sinó que haurem d'agafar el senyal que facilitarà l'Ajuntament. I, per tant, no serem lliures d'enfocar el que vulguem sinó el que el realitzador d'aquest senyal decideixi que ha d'enfocar. Aquesta vegada s'han passat. I si ens interessa la cara d'un regidor que aquell dia n'ha dit alguna de grossa? I si creiem que cal mostrar el nou vestit d'Elvis de l'Ariel? I si volem veure la reacció de l'alcalde mentre l'oposició el critica?

És veritat que també donen un senyal únic de l'hemicicle del Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats. Però, d'una banda, tampoc hi estem d'acord. I, de l'altra, la quantitat de canals de televisió interessats per les imatges és molt més gran, cosa que donaria una miqueta més de sentit a la decisió. De moment, alguns professionals ja han fet arribar la seves queixes al Col·legi de Periodistes.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Espero que la "filosofia correcta" de Reus no arribi a l'Ajuntament de Tarragona!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

No sigui cas que ensenyin les vergonyes.
Espero que no siguin les noves tècniques d'En Montilla, que anuncia avui en els dos diaris locals, per combatre l'abstenció :-D

Unknown ha dit...

És el mateix estil que el PSC va voler implantar després de la catàstrofe d'El carmel: el control televisiu i dels periodistes. Ho trobo una manca de respecte al dret a la informació, i en el fons és una estratègia per tal d'esborrar del mapa un dels nous regidors electes: el Sr. Santamaria. Haurem doncs de mirar telecori mes sovint?

El curiós és com els d'ERC i ICV-EUIA es presten a aquesta mena de censura prèviament enllaunada... Si és que si presten. De fet ICV quan hi va haver lo dels kubotans fa fer tallar les càmeres del carrer pq no quedes rastre.

Anònim ha dit...

No deuen voler que l'Elvis del Baix Camp en faci alguna i surti a totes les teles (ja n'hi ha que tremolen per que no s'abaixi els pantalons tot cantant "Som gent de reus...").

Anònim ha dit...

Hauriem de fer alguna cosa perquè això no passi, no sé...

Anònim ha dit...

Esperem que amb el nou consistori a l'ajuntament de Tarragona les coses siguin diferents, sobre tot a la sala dels plenaris. Esta bruta, fa pudor, les cortines cauen del pes de la pols i la fusta s'ha de tractar, sense parlar del paper de les parets que crec que deu fer mes de 40 anys que no es neteja.
I del Felip V que? el tindrem presidint els actes mes importants de la ciutat? El farem fill adoptiu? Ara que plega el Sr. Vallve de regidor de cultura m'asgradara veure quines distincions i noms de carrer posaran el nous, que fara la Sra. Rossell, si es regidora de cultura? seguira posant noms de capellans, monges, prohoms dretans i sants als carrers de Tarragona? O tindrem el bon gust de recuperar toponimies nostrades o reconeixer la valua a aquells que durant mes de 50 anys han estat amagats per rojus i masons?

Vinga Sra. Rossell anmims que si li toca reconduir la cultura de la nostra ciutat tindra bona feina.

Anònim ha dit...

renconduir en tot cas la politica cultural de la ciutat, per que gracies a deu que tenim bons tecnics culturals que han permes que la poca cultura de Tarragona no es mori... que sino.....
Que fara Sra. Rossell si es regidora de cultura, va respongui... faci com el Sr. Balart que va donar resposta a una quastio plantejada.
Tindrem Teatre Tarragona, tindrem un Auditori de Musica com deu mana, els festivals d'estiu duraran tot l'estiu? podrem fer concerts a la platja? Que passara amb la sala Zero? va respongui.

Anònim ha dit...

A més ara volen que els periodistes s'acreditin i vagin a les rodes de premsa amb una foto penjada al pit. I pensar que al gabinet de premsa de l'Ajuntament de Reus hi treballen persones que fins fa poc feien de periodistes. Desmemòria històrica

Anònim ha dit...

periodistes com el sr. vallès, germà de vallès (diputat psc) i nebot de vallès (síndica de greuges, militant psc i ex-regidora)

atao i bien atao!

Anònim ha dit...

Però a veure, no hem de ser tan cagats i ens hem de plantar. Si ens donen senyal únic i ens fan entrar amb la foto no ho cobrim i punt!

Anònim ha dit...

Els els periodistes dels mitjans de comunicació interessats en cobrir l'acte de lliurament de les Medalles de la Ciutat i el títol de fill il·luste hauran d'estar acreditats per poder accedir als espais que els hi són reservats. Aquesta credencial serà dispensada pel personal de la DCC abans de l'inici de l'acte.
L'Ajuntament facilitarà als mitjans escrits i radiofònics un rac d'àudio amb 10 sortides Cannon i 10 sortides jack. Les televisions que vulguin imatges de la sala de plens hauran de captar el senyal que facilitarà l'Ajuntament per circuit intern i tindran a la seva disposició un rac d'àudio amb 10 sortides Cannon i un rac de vídeo amb 10 sortides BNC. La realització del senyal televisiu anirà a càrrec de Canal Reus TV.


NP 2007-06-07, ALC Acte guardons


NOTA DE PREMSA
L'Ajuntament de Reus informa sobre


L'acte de lliurament de les Medalles de la Ciutat i del títol de Fill il·lustre a Ernest Benach


Aquest divendres, 8 de juny, a les 20:00 h, es farà al Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus l'acte de lliurament del títol de Fill il·lustre a Ernest Benach i de la Medalla de la Ciutat, a Pere Anguera, Ramon Ferran, Joaquim Mallafré i Isabel Correig.


En el cas d'Ernest Benach, el títol de Fill Il·lustre és el reconeixement a la seva trajectòria política, que va començar com a regidor de l'Ajuntament de Reus amb responsabilitats en diferents àrees municipals, que ha seguit com a diputat al Parlament de Catalunya i l'ha dut a ocupar la presidència de la cambra en dues legislatures consecutives, projectant d'aquesta manera la seva condició de ciutadà de Reus, així com en reconeixement al seu compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat.


Aquests guardons també destaquen la trajectòria de:
Pere Anguera Nolla
En reconeixement a la seva destacada tasca acadèmica i la seva contribució al coneixement i la divulgació de la història contemporània del nostre país, amb especial dedicació a la història de Reus i a l'estudi dels moviments socials i polítics del segle XIX a Catalunya, pel seu compromís en la lluita per la recuperació de les llibertats i la seva implicació en la vida cultural i associativa de la ciutat.


Francesc Cabré Masdeu
En reconeixement al seu compromís incansable i amb un alt sentit institucional servint la ciutat i el territori des del seu càrrec i, en concret, per la seva dedicació i llarga trajectòria al front de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus.


Isabel Correig Blanchar
En reconeixement a la seva tasca dins la Companyia Missionera del Sagrat Cor i a la seva intensa activitat humanitària a l'Àfrica en favor de les persones excloses de la societat, tot treballant pels més desfavorits i fent front al problema de la marginació, i, en concret, per la seva implicació en l'Associació Ekolo Ya Bondeko.


Ramon Ferran Pagès
En reconeixement a la seva tasca artística com a escultor i creador d'algunes de les imatges religioses i dels elements festius més emblemàtics de la ciutat, a la seva activitat docent en els ensenyaments artístics públics, al seu compromís directe en la lluita per la recuperació de les llibertats i el restabliment de la democràcia municipal, així com a la seva implicació en la vida cultural i associativa reusenca.
Joaquim Mallafrè Gavaldà
En reconeixement a la seva dilatada activitat acadèmica com a professor de literatura i de llengües anglesa i catalana, a la seva dedicació als estudis filològics i a les seves valuoses aportacions en el camp de la traducció, tot adaptant al català obres literàries de dimensió universal, així com al seu compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat.
Lluís Masana Marín
En reconeixement al seu compromís incansable pel que fa a la ciència de la salut i, en concret, per la seva dedicació i trajectòria científica en el camp de la nutrició.
La presentació de l'acte anirà a càrrec del periodista Xavier Grasset. També intervindran Magí Sunyer, Joan Josep Sardà, Rosa Solà, Marc Ferran, Joan Ballester i Pilar Sardà que faran la semblança de les persones guardonades. Finalitzat l'acte es farà una fotografia dels membres del consistori amb els guardonats i tot seguit, els homenatjats signaran al llibre d'honor de l'Ajuntament.




Reus, Dijous 7 de juny de 2007


********************************************************************
Eduard Vallès
Relació amb mitjans
Direcció de Comunicació Corporativa
AJUNTAMENT DE REUS
a/e: e.valles.comunicacio@reus.cat
********************************************************************
Adreça postal :
Direcció de Comunicació Corporativa
Alcaldia
AJUNTAMENT DE REUS
Plaça del Mercadal 1
E-43201 REUS
Tel +(34) 977 010 023 Fax +(34) 977 010 213
********************************************************************
ADVERTÈNCIA IMPORTANT
Aquest missatge pot contenir informació confidencial i/o privilegiada.
Si no en sou el destinatari o una persona expressament autoritzada
pel destinatari no heu d'utilitzar, copiar, reenviar, distribuir o en
general disposar de cap manera de la informació que s'hi inclou.
Si heu rebut aquest missatge per error, feu-ho saber a l'emissor
mitjançant una resposta immediata i esborreu-lo, si us plau.
Moltes gràcies.
********************************************************************

Anònim ha dit...

NP 2007-06-07, ALC Acreditacions


NOTA DE PREMSA
L'Ajuntament de Reus informa sobre


Acreditació dels mitjans per al ple de constitució del nou consistori


El pròxim 16 de juny, a les 12:00 h, es constituirà el nou consistori sorgit de les eleccions del passat 27 de maig. La sessió es desenvoluparà al Saló de Plens de l'Ajuntament. Els mitjans de comunicació hauran d'estar acreditats per poder accedir als espais que els són reservats.


Per acreditar-se, els mitjans de comunicació que no disposin de credencial permanent, hauran d'enviar un correu electrònic a info.comunicacio@reus.cat on consti el nom del mitjà i dels periodistes que cobriran l'acte, i el número de DNI. També cal que faciliteu un telèfon de contacte i una adreça de correu electrònic. Les sol·licituds s'hauran de presentar abans del 13 de juny.
L'Ajuntament facilitarà als mitjans escrits i radiofònics un rac d'àudio amb 10 sortides Cannon i 10 sortides jack. Les televisions que vulguin imatges de la sala de plens hauran de captar el senyal que facilitarà l'Ajuntament per circuit intern i tindran a la seva disposició un rac d'àudio amb 10 sortides Cannon i un rac de vídeo amb 10 sortides BNC. La realització del senyal televisiu anirà a càrrec de Canal Reus TV.


Reus, Dijous 7 de juny de 2007

Anònim ha dit...

És molt bèstia aquest control. I lo fotut és que aconseguiran el que volen sense cap problema! Vull dir que aconseguiran els objectius que és que la informació surti per la tele com ells vulguin. I que l'Ariel surti només quan ells decideixin que l'han d'enfocar.

Anònim ha dit...

Avui, divendres 8 de juny de 2007, per primer cop a la història, els periodistes de Reus han plantat una roda de premsa del senyor arcalde. Quan ja passaven 40 minuts de l'hora assenyalada, han decidit que ja n'hi havia prou. Visca la professió!

Anònim ha dit...

No és pas veritat que per primer cop a la història s'hagi plantat l'alcalde de Reus. Recordo, com a mínim, una ocasió anterior amb Josep Abelló i una altra al mateix Pérez a les primeries del seu mandat.