Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

diumenge, 18 de novembre del 2007

Els Penjats passem l'escombra al Saló

Els membres del Saló dels Penjats hem realitzat els darrers dies una profunda reflexió sobre el nostre bloc i hem escoltats molts dels nostres visitants. Em sis mesos d'existència hem vist com els comentaris dels posts s'omplien d'spamers, intoxicadors i els anomenats tocapebrots o trolls (en l'argot del sector). El Saló esdevenia un espai no de debat polític sinó de plataforma per a certs sectors polítics. Creiem que tot aquests procés no ha estat positiu i per això hem pres algunes decisions.

La primera decisió és que a partir d'ara, per a realitzar comentaris us haureu de registrar. És ben fàcil i som conscients que no impedirà que certs intoxicadors i trolls continuïn intentant-ho. Per això, també serem més estrictes amb els comentaris ofensius i calumniadors. Creiem que som prou grandets per anar tirant-nos merda els uns als altres des de l'anonimat. Alguns potser criticareu aquestes mesures, però sabem que la majoria hi està d'acord.

13 comentaris:

El Capità Tarragona ha dit...

Ben fet!

underreus ha dit...

"Requiem æternam dona eis, Domine, et lux perpetua luceat eis".

Unknown ha dit...

Se perderá cantidad pero se ganará en calidad.

Habrá menos mensajes, pero los que haya seguramente contengan informaciones menos calumniosas y más veraces.

Creo que es acertado dado el aire sucio y tosco de muchos comentarios, un claro ejemplo son los ataques al sr.Carillo, que aparecieron días atrás. Que si bien desconozco su veracidad (y por lo tanto creo en la inocencia de esta persona a no ser que se me demuestre lo contrario), estoy seguro que se dieron gracias al anonimato y que nadie que estuviese registrado se hubiera atrevido a hacer sin pruebas fehacientes de la veracidad de lo escrito.

Oscar Ramírez ha dit...

Molt bé companys. Una molt bona decisió. Estic amb l'Alejandro: més val pocs però amb cara que no pas molts i amb careta. Un 10 per vosaltres.

Toni Gallardo ha dit...

A banda d'altres consideracions, penseu que el bloc és vostre i que podeu organitzar-lo com us vingui més de gust.

Us diran que no respecteu la llibertat d'expressió. Però seran els que en feien mal ús amagant-se en l'anonimat. I si un dia la cosa acabava al jutjat hi anireu vosaltres, sense que estigui tan clar que hi anessin els autors d'injúries o calúmnies.

Felicitats i endavant.

Angel juarez ha dit...

Enhorabuena ,es una desición acertada, a partir de ahora los debates serán más interesantes, dentro de un marco de respeto mutuo y valentía, ¡felicidades!.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Molt bé! una decisió valenta (es perdran comentaris i, potser, visites) però guanyareu (-rem) en respecte i veracitat.

Unknown ha dit...

La mesura em sembla encertada. L'única cosa negativa (ho dic perquè soc molt xafanera)és que molts no s'atreviran a dir coses interessants o debatre segons què, per tal de no donar la cara. Em sembla perfecte.

Faro ha dit...

Respecto la decisió. Com ja s'ha dit el blog és vostre i valtros marqueu els criteris.

Però personalment hagués optat per una altra via. Hauria permés els comentaris anònims però els moderaria. Si un post és ofensiu, infundat o troll, el suprimeixo i punt. Obviament això suposaria una feina més constant sobre el blog, això també s'ha de tenir en compte i suposem que els fundadors del blog, com el seu nom indica, van penjats... de temps

Tallar els anònims és perdre l'esperit d'un blog, d'internet en definitiva. És anar contra la genètica periodistica pura . És talla un possible filó de notícies, no m'ho negareu.

Un exemple, pueril si voleu: posem per cas que un funcionari de l'ajuntament tal vol denunciar un frau immobiliari del seu alcalde. Posem que es vol venjar, no importa. Què penseu que ho farà si deixa pistes? Doncs no.
I si un periodista vol dir al blog el que no pot o no li deixen dir al seu mitjà... ho farà si no és anònim?

No vull convèncer ningú només exposar un "contra"

PD. I a mi no se perquè no em reconeix mai la collons de contrasenya... així l'anonimat era el meu país... ara passo a ser apàtrida

Unknown ha dit...

Per cert, l'alcalde i els regidors deuen estar contents, avui s'han aprovat el pressupostos i l'augment de sou.

Sherlock Holmes ha dit...

Jo he fet un post en el meu bloc, dedicat a la meva opinió sobre aquest tema.
Degut a la seva extensió, no li he deixat aquí com a comentari, consti que no és tracta de fer "publi" del bloc, no m'ha semblat adient fer-ne us de tant d'espai.
Cordialment, Holmes, Sherlock Holmes.

Manel Muñoz ha dit...

em sembla molt bé

Salvador Guinart ha dit...

De conya. La mesura em sembla molt bé.

Salut!