Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimarts, 27 de novembre del 2007

"Els polítics són uns analfabets funcionals"


Aquesta afirmació no és nostra sinó d'Enrique Villagrasa, que compagina la seva tasca com a cap de premsa del Port de Tarragona amb la seva faceta literària. Aquest dimarts el Diari de Tarragona publicava en la pàgina 4 una entrevista signada per Josep M. Marsal a Villagrasa amb aquest titular que no deixa indiferent a ningú. L'entrevista es centra en la creació i la crítica literària, però ens deixa aquestes perles interessantíssimes.

8 comentaris:

Aurora Tàpies ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Antonio Ramos ha dit...

Doncs al Port de Tarragona hi ha algun que altre polític...

Salut!!!

The Great Smurf ha dit...

suposo que aquest xic, que no se pas qui es, deu tenir com a minim dues o tres llicenciatures, i algun doctorat, oi? Saber fer anar el Windows i engegar el micro-ones no son pas cap signe de saviesa. Que els politics no sapiguen ni fer aixo? potser si, pero per aixo fan de politic; on mes els podriem posar sino? N'hi ha d'analfabets, n'hi ha d' "anumerics", per aixo anem com anem. Salut!

Unknown ha dit...

D' entrada crec que el titular estava agafat amb pinces, és a dir que era una anècdota de tota l' entrevista, que no tenia res a veure amb això. Només parlava de la poesia, i de les darreres publicacions d' aquest escriptor que no periodista.
I penso que com tots els artistes es pensen que poden dir grans frases que "sentaran cátedra", coincideixo en que el nivell intelectual de molts polítics deixa molt que desitjar, i dels advocats, i dels lampistes, i dels forners, cuiners, jardiners, psicòlegs, periodistes i un llarg llarg etc, però espetar que els polítics són "uns analfabets funcionals"...d' entrada estaria bé que el senyor Villagrasa expliqués concretament que vol dir : lo d' analfabets encara ho plego, i lo de funionals també, però combinat analfabet-funional, com que no.
Bé, espero resposta, així ampliaré la meva agri-cultura.
Gràcies.

Sherlock Holmes ha dit...

Marta,
Si no et molesta,...
Enrique Villagrasa Gonzalez, Col.legiat en el Col.legi de Periodistes demarcació de Tarragona amb el nº90094.
Cordialment, Holmes, Sherlock Holmes.

Unknown ha dit...

Sherlock, no em molesta; però estar col·legiat no vol dir ser periodista llicenciat. Sembla una icongruencia no?. A que cap metge por estar col·legiat sense tenir la carrera, ni cap advocat, ni cap enginyer? Doncs mira detectiu, per ser periodista només cal demostrar uns pocs anys d'exercici a qualsevol revista de poble i pagar una quota.
Sembla extrany no? Doncs és així.

Sherlock Holmes ha dit...

Marta,
Sembla extrany no? Doncs no és així.
No estic gens d'acord amb el que dius, estàs mal informada, o el que es al mateix, desinformada, amb la teva explicació del que cal fer-ne per a que qualsevol és pugui Col•legiar al Col•legi de periodistes, potser, que aquesta explicació que dones, sigui més o menys correcta en el cas de formar-ne part del Sindicat de Periodistes, i parlo de fa anys, ara no ho sé(això si, amb molts matisos i aclariments, envers la teva explicació)
A Catalunya, almenys és així, a la resta, ho desconec.

En lo relatiu a d'altres professions que anomenes, sense parlar de cap d'elles en concret, et diria que hi ha molts Col•legiats provinents d'altres països amb uns estudis, llicenciatures i diplomatures molt distants tant en durada d'anys, coneixements,etc.
de les que cal acreditar-ne i son necessàries, en el cas dels autòctons, i no han tingut cap problema per a Col•legiar-se.
Cordialment, Holmes, Sherlock Holmes.

Sherlock Holmes ha dit...

Ah, per cert, m’oblidava d'altres consideracions que penso que son molt importants i rellevants per treure-les a col•lació.
Que hi ha intrusisme en aquesta professió, totalment d'acord, només cal veure als "grans germans" fent "periodisme, amarillisme, rosa, el color que vulguis", però discrepo amb tú de gent que porta molts anys fent aquesta professió que és porta a la sang, que és una manera de viure, que és “patean” el carrer, que es fan un fart de hores de pencar que ensumant quan hi ha una noticia, que tenen criteri,...i que potser no han estudiat periodisme, han fet altres estudis, doncs millor encara, més coneixements, el periodisme no és monotemàtic. jo prefereixo un periodista d'aquests, que no pas un llicenciat i "funcionari" de l'informació.
Ara la diferencia de salaris en relació a les altres professions que anomenes son a anys llum, i per altra part, consideració molt important i diferenciadora ja no a nivell salarial, que repeteixo, parlem de sous ínfims, i amb una difícil conciliació de la vida personal i laboral,... quan parlem d'altres professions com ara metges, enginyers,...diguem-ne que és molt diferent, la seva activitat i poca professionalitat pot comportar la pèrdua de vides humanes.
Com veus les comparacions en aquest cas, no donen lloc.

PD. Perdó per l'extensió

Cordialment Holmes, Sherlock Holmes.