Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

diumenge, 4 de novembre del 2007

Joan Maria Piqué, columnista de elsingulardigital.cat


L'exredactor del Diari de Tarragona, visitant habitual i comentarista ocasional del Sáló dels Penjats, Joan Maria Piqué, el podem llegir des de fa unes setmanes a elsingulardigital.cat Aquest confidencial, a l'òrbita convergent i dirigit per Jordi Cabré (no confondre amb el redactor del Diari de Tarragona ja que aquest és escriptor i nebot de Xavier Tries) es va consolidant a la catosfera. No us perdeu el darrer article de l'amic Piqué. El titular promet: Montilla i Geli ensenyen els nens a cardar.

21 comentaris:

Oscar Ramírez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Oscar Ramírez ha dit...

Mil perdons si algú ha vist el comentari anterior que jo mateix he suprimit. Ha estat una confusió perquè m'he confos de Piqué. Del Piqué que dieu a la noti en tinc molt bon record que quan treballava a la ràdio i ell al diari i coincidiem a rodes de premsa. Perdó per la errada i una abraçada al Joan Maria.

Anònim ha dit...

Gràcies pel vostre interès, sempre és agradable que vagin seguint les coses que un fa. Si el titular us ha cridat l'atenció és que era bo: és el que fan els bons titulars.

Gràcies Òscar! La veritat és que ets dels professionals que s'ho curra i s'ho currava. Un home de fe incommovible!

Anònim ha dit...

L'enllaç, per si algú té curiositat (ja han tret la columna).

http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=12636

Estpa molt bé si hi aneu, ens paguen en funció del tràfic que generem :-) (és un lloc modern).

Anònim ha dit...

en l'òrbita convergent diu... Com es nota que les adolescents que es queden embarassades no són les de les famílies ben estants, a les quals els pares els dediquen el seu temps. Sinó nenes en famílies sovint desestructurades a les quals (valguin nenes com nens) ningú els explica res sobre la sexualitat. I és clar, ara critiquem al govern per fer polítiques en aquest sentit. Potser sí que les campanyes no tenen els resultats desitjats, però enlloc de proposar l'internament dels infants en centres privats, potser que entre tots intentem fer-hi alguna cosa.
Com si l'escola privada fos la panacea als problemes dels joves. Obra els ulls, que la realitat no s'amaga sota les faldilles d'una monja.

Anònim ha dit...

L'últim anònim fa un munt de judicis d'intencions… La veritat potser s'amaga sota les faldilles de la Geli? O potser les teves? Quina argumentació tan baixa, oi?
No et sembla que "les filles de les famílies desestructurades" no poden dictar la política general? Una família desestructurada és una parella pobre que es peguen l'un a l'altre o és també una parella de milionaris que entreguen el seus fills (si en ténen) a la minyona? No seria millor ajudar els pares a ser bons pares enlloc de substituir-los? En fi. Em sembla que el debat que genera l'article del Singular va més aviat per aquí i no sobre les faldilles de les monges. Per cert, monges que no es mereixen aquesta falta de respecte, penso, especialment les que son a missions o cuidant malalts a Tarragona… Potser t'han de cuidar a tu, saps?

Oscar Ramírez ha dit...

Gràcies Joan Maria. Bona sort en aquesta etapa i segueix sent com ara. Una abraçada!

Anònim ha dit...

Hombre! El Joan Piqué fa de columnista? Quina bona notícia.
Ara mateix vaig a llegir-lo!

Anònim ha dit...

Com si les nenes de bona família no es quedessin prenyades.... Jo al.lucino! Algú s'ha molestat a mirar les estadístiques en embaraços no desitjats i d'avortaments? Potser algú es sorprèn...sobretot pel que fa a la classe mitja (que diuen que no existeix) o a les joves universitàries....
Els comentaris són, ho sento, classistes i sexistes... i la veritat és que en aquest pais fa falta molta educació sexual... però molta per no veure les coses que es veuen cada dia a les urgències d'un hospital.
Ana G.(Metgessa a Joan XXIII)

Anònim ha dit...

però si el joan maria piquè sempre ha fet columnes d'opinio. Al diari opinava i feia veure que informava. Això sí, sempre a favor del nadal, aregio, pujol i el sèquit convergent

Anònim ha dit...

Efectivament, al periodisme rigurós li dieu "convergent" i per això el vàreu perseguir constantment a l'estil Bolaño

Anònim ha dit...

Quines tonteries. Tothom sap que si el diari no s'hagues ficat en el tema de Terres Cavades l'Angel Fernandez mai hagues plegat de l'ajuntament, perque el mundo a Tarragona no el llegeix ningu. I aixo ho va fer el Pique que per cert explicava la informacio millor que ningu i molt contrastada. A l'Angel li van penjar propietats que despres va resultar eren de gent que es deia com ell pero que els dni no coincidien, i el diari va posar les coses clares. Per cert que el diari va recordar que el maxim accionista de Terres Cavades es Caixa Catalunya, que el president es el Narcis Serra. Aixo es el que els pica.

Que se sapigui l'angel fernandez era convergent, i per cert li passava moltes temes al diari. Tambe va ser el Pique que va demostrar que el Badia havia mentit, i el Badia es convergent.

Si el Pique es convergent, tot i que bno treballa per CIU, la Ivet, que ha treballat a ERc i ara al PSC, fent informacio al diari pel mig, que es? O es que el PSC fitxa periodistes critics amb ells?

El pique i son germa no es van acollonir amb els socialistes, i els que no s'acolloneixen amb els socialistes automaticament son convergents. La vella tactica sociata: quan no et poden comprar t'estigmatititzen i et denigren personalment.

Les cròniques politiques del Pique a l'ajuntament no s'havien fet mai abans ni s'han fet despres. Es el que hi ha i si pica, que rasquin. La llastima es que no n'hi hagin mes com ell a Tarragona.

Anònim ha dit...

Us dirè un petit secret, al Piqué el van anar a veura el Bueno, el Feo i el Malo i els varen amenaçar, llavors els Piqué van deixar el Diari perqué aquest si va plegar.
Per cert els Piqué no son convergents son d'Unió això explica algunes coses, no ?.

Anònim ha dit...

Entre la dotzena de militants d'Unió al corrent de pagament (comptant-hi els membres del comitè de govern) us puc assegurar que no s'hi troben els Piqué.

Anònim ha dit...

El poder de les columnes:

06/11/2007 18.50
Barcelona

Els bisbes catalans consideren "inacceptables" les guies de sexualitat per a adolescents de la Generalitat

La Conferència Episcopal Tarraconense, que reuneix els bisbes catalans, considera "inacceptables" les guies de sexualitat que edita la Generalitat, adreçades a joves d'entre 10 i 16 anys perquè "superen les competències pròpies del poder polític". Segons els bisbes, la Generalitat "no pot imposar ni afavorir una determinada ideologia, sinó que s'ha de limitar a garantir la preservació de la salut dels ciutadans i el pluralisme legítim d'idees i opcions educatives". Per la Conferència, el contingut de les guies "va més enllà de l'àmbit estrictament cientificoterapèutic -per prevenir la sida- i s'introdueix en el terreny dels valors fonamentals".

Anònim ha dit...

Jo et puc jurà que els Piquè son d'Unió (dit pel propi Pique), més concretament estaven afiliats a Lleida, el que ara paguin o no, no es nou a Unió, aquets fan com el capellans, sis anys estudient per demanar i un per no pagar.

Joan Maria ha dit...

Feliu, a veure si deixem de dir tonteries. A veure si ho sabré jo, si soc o no soc d'Unió.

Militar en un partit em sembla una cosa molt noble, però amb tots els respectes jo mai militaria a Unió, tot i que li reconec un trajectòria digníssima fins a l'any 82. A més, els periodistes no hem de tenir carnet de cap partit, encara que sí hem de tenir conviccions i compromisos ferms: amb la democràcia, amb la llibertat, etc.

A Unió hi tinc bons amics i gent que admiro, però em sembla que ha derivat en un projecte purament personal que es diu Duran Lleida. A més, ni els que manen a Unió sabrien explicar que és la democràcia cristiana ni quin sentit té avui. Altres diuen que els d'Unió o algún dels seus líders son democràtes de cintura en avall i cristians de cintura en amunt.

Personalment penso que ja és prou difícil ser demòcrata i ser cristià com per a intentar barrejar les dos coses, que son plans diferents de la vida. Aquest és un debat que ens portaria lluny i que ara no toca.

A més, jo soc independentista, i en Duran ha deixat molt clar que no n'és ni vol que ho siguem com a país. Per tant, malament podria ser d'Unió.

I no juris tant, que jurar en fals és un pecat i a més un delicte.

Anònim ha dit...

company

així m'agrada, que segueixis fotent canya des de l'avui, des de la web o des d'on vulguis. Toti que moltes vegades no compartim les idees, sempre respectaré el teu dret d'expressió i d'opinió.

Anònim ha dit...

Si queriais del Pique, aqui teneis otra, que cojones tiene este tio:

Rodriguez Embustero

http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=12871

Anònim ha dit...

No es justo calificar como "valiente" solo ha Pique por "terres cavades" sabemos que alguien no periodista fue el artifice de toda la investigacion financiando e investigando facilitandose tanto a Pique como a Salud Muñoz del Mundo

asociacion de terres cavades

Anònim ha dit...

Barack Obama y Dick Cheney descubren que son primos lejanos

Cheney y Obama, hasta ahora, adversarios.
El hallazgo se produjo al estudiar el árbol de familia de Cheney.
Ambos poseen un ancestro común: una inmigrante francesa.
Al demócrata estadounidense Barak Obama y al vicepresidente republicano Dick Cheney, además de su vocación política, les unen lazos de sangre, según publica la agencia Reuters.
Ambos son adversarios políticos; uno defiende la intervención en Irak y el otro, la retirada de las tropas; uno es blanco, y el otro, negro. Sin embargo, la esposa del vicepresidente, Lynne Cheney, asegura que su marido, con quien lleva casada 43 años, es primo en octavo grado de su contrincate.
El hallazgo se produjo a través de una investigación del árbol de familia de los Cheney, en el que aparece el nombre de uno de los ancestros de Obama, Mareen Devall, al parecer una inmigrante francesa del siglo XVII.