Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dissabte, 26 de maig del 2007

Avui reflexionem sobre els periodistes

Avui és el dia de reflexió i deixarem en pau els polítics per parlar sobre els periodistes. Des del Saló dels Penjats ens volem solidaritzar amb els treballadors del Canal Català Tarragona (l'antiga Més TV), que demà no cobriran la jornada electoral amb tota la raó del món. L'empresa porta un retard considerable en el pagament de les nòmines. Aquest bloc també ha de servir per reflexionar sobre la professió, per denunciar situacions com aquesta i per obrir debats (i aquest post el vull signar perquè no vull perjudicar a ningú! Ivet).

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu i amb els ex companys de Canal Català Tarragona (antiga Més TV). Octavi

Unknown ha dit...

Trobo indignant es condicions laborals d'uns profesionals que fan la seva feina tant bé com saben i que a més en definitiva els fruits del seu treball esdevenen un servei públic a la ciutadania.

Fa uns mesos un amic m'explicava les condicions laborals de la cadena SER, on una persona havia atendre el telèfon i portar la part tècnica, preparar i conduir un programa.

Així si que els surten els números...

Waipu Joan ha dit...

Les empreses estan obsessionades amb els retalls de costos i porten als treballadors a la precarietat laboral més absoluta.
Arribar a no pagar el sou... això ja és lamentable.

Anònim ha dit...

És molt fort aquest tema i ja fa massa temps que dura

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu, la nómina es per qui la trevalla, pero també sería molt interessant que parlesis del paper del Diari de Tarragona durant la campanya electoral donant suport descaradement a CiU, llepant cada dos per tres al Nadal, sense que cap periodista del mitjà digui res.

Anònim ha dit...

Va per l'últim anònim. Aquest no és el tema que estem debatent aquí! És que no podeu parar de fer campanya ni per solidaritzar-vos amb una gent que ho està passant realment malament?

Anònim ha dit...

El dia que parlem del paper del Diari també haurem de parlar d'altres coses i potser CiU no seria el partit més perjudicat...

Anònim ha dit...

I el paper del Més Tarragona amb el PSC?

Anònim ha dit...

Sense comentaris, el Més és escandalós... I després ens diuen que tots els polítics no són iguals...

Anònim ha dit...

Per mi el més escandalós és l'Aquí

Anònim ha dit...

Per mi, el més escandolos és el tema que no es pagui als professionals que cada dia fan la seva feina. Quina es la recompensa, ni el sou que és lo minim que ha de fer una empresa... Això si que es escandalós, no creieu?

Anònim ha dit...

Doncs sí. Els mitjans privats són lliures de tenir una lliure editorial o una altra. Poden fer el que vulguin, com si només volen explicar que hi ha caques de gos pel carrer. El que no poden fer de cap manera és no pagar els seus treballadors.

Anònim ha dit...

És curiós, els caps de premsa no es queixen mai de no cobrar.

Anònim ha dit...

S'ha de reflexionar i força, el problema és que sempre hi haurà algu disposat a treballar en aquestes condicions. I tots pasaran i després d'un, un altre. Amb les dificultats que hi ha per trobar feina...

Anònim ha dit...

M'adhereixo a la denúncia d'aquest fet. Miquel.

Anònim ha dit...

El que passa és que darrere del canal (i del diari) hi ha un home sense escrúpols que vol pasta i per aconseguir pasta i poder és capaç de vendre la seva mare. No paga els treballadors i es dedica a passejar amb el seu cotxarro pel món tot engominat.... Li hauria de caure la cara de vergonya però el que passa és que no en té (de vergonya, de cara si i molt gran). S'ha posat en el món de la comunicació com podria estar venent xalets adossats a Miami Platja. No té cap mena de sensibilitzat per la professió, ni li interessa. Només vol calés i els vol fer amb el que sigui i com sigui. Jo vaig treballar per ell i se com se les gasta. Li hauria de plegar tothom i no trobar mai més ningú, però ell sap, com sabem tothom, que sempre trobarà gent. I és una llàstima. Em sap greu per la gent que hi treballa i que no pot plegar. Montse

Anònim ha dit...

no, els caps de premsa no es queixen del sou, però no t'has plantejat mai que el salt d'un mitjà a un gabinet de comunicació es produeix precisament per aquest motiu? pels sous indignes que es paguen als mitjans?
l'exercici de la vocació periodística és tan digna en un lloc com en l'altre, t'ho puc ben assegurar!! treballar en un gabinet també implica una disponibilitat màxima i la gran diferència és que aquesta es paga. així hauria de ser també als mitjans. ser periodista, tenir vocació i devoció per la professió, no vol dir ser tonto i haver de cobrar 800 euros mensuals!!!!!

Anònim ha dit...

Gràcies companys.

Anònim ha dit...

Per cert, enhorabona a Canal Reus TV per l'especial de les eleccions. Per fer tele no hi ha prou amb ganes i professionalitat, que estic segur que a Canal Català en sobren. L'empresa ha de posar els recursos necessaris, si no...

Anònim ha dit...

A Canal Reus TV també hi han contractes "basura"

Anònim ha dit...

Però a Canal Reus paguen la nòmina a final de mes!

Anònim ha dit...

¿Contractes basura? Clar que n'hi ha al canal Reus... Com al Diari (encara paguen en negre?), com a la Ser... com a la Caixa, com al Banc Santander, com a Ferrovial.... com a les societats públiques (conec algun cas). No fem demagògia... Els periodistes, per al que és bo i al que és dolent, som com tothom. I els contractes basura són a tot arreu perquè la llei els fa possibles. ¿Per què un empresari ha de pagar 200 mil peles per un contracte fix si la llei permet que en pagui 100 mil per un contracte temporal?
No ens hem de conformar, però les coses són com són...

Anònim ha dit...

Home... Jo sé el que paguen al canal Reus i està francament bé....
ALs del Canal Català, tota la meva solidaritat...

Anònim ha dit...

El que passa amb Canal Català Tarragona està passant també amb tots els diaris del senyor Cinto Romeu i amb tots els seus treballadors. És totalment indignant treballar com un boig cada dia perquè tot vagi bé i tiri endavant i trobar a canvi que et deuen un mes de sou. D'aquesta manera no es pot treballar, per molt que hi posis voluntat. Jo, sincerament, mai he entès com un tio es pot passejar amb un porsche i deixar que els seus treballadors no puguin ni pagar-se la benzina per anar a treballar. La cosa està en la poca vergonya de l'empresari. Així va tot....quina ràbia!!! Per cert, tinc intenció de muntar una empresa. Algú vol venir a treballar per mi sense veure ni un duro? I, si la cosa no em va bé, doncs res, tanco, em declaro insolvent i ja muntaré una altra coseta més endavant...

Anònim ha dit...

Aqeusta història del Canal Català recorda tant la del Nou Diari!!! Ja fa més de 10 anys!!! Ai, ai, ai....

Anònim ha dit...

El senyor engominat del porsche ha sumat a la seva col·lecció un flamant Ferrari... lamentable!

Anònim ha dit...

La colecció la formen 2 porches, 1 ferrari, 1 descapotable que li va regalar a la seva dona brasilenya, el pis que s'ha comprat a Brasil, el loft de lux que té a Barcelona, la torre que té en una coneguda urbanització de la ciutat de Tarragona, els caps de setmana que passa en companyia femenina no matrimonial als hotels de la Pineda, els viatges a Italia per comprar-se els trajes i moltes coses més que us podria explicar. Trist i lamentable perquè la cara (molt dura) la posa ell i la creu son els treballadors que o cobren tard o cobren en dues vegades o igual no cobren en dos mesos. D'aqui a pocs mesos hi haurà suspensió de pagaments, m'hi jugo una mariscada a Rio de Janeiro. Ai, perdó, oblidava que soc pobre. M'hi jugo una llauna d'almejes xilenes al bar del Moto.