Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dijous, 17 de maig del 2007

El sainet de l'Ajuntament


La importància de l’aprovació inicial del POUM i l’allargament inesperat de la sessió ha fet que els mitjans tradicionals hagin obviat un dels moments més deliciosos i surrealistes que s’han viscut al saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona en els últims anys.

Un cop enllestits els punts previstos de l’ordre del dia es va iniciar un segon plenari per aprovar un seguit de subvencions extraordinàries per part de la regidoria de relacions ciutadanes de Francesc Ricomà. El problema és que la confraria de pescadors, que havia presentat la sol·licitud corresponent fora de termini, també volia cobrar la seva subvenció puntualment . I aquí va començar l’escàndol.

El tinent d’alcalde d’Hisenda Joan Aregio va protestar en diferents ocasions perquè no sabia d’on trauria aquells diners i el líder del PSC Josep Fèlix Ballesteros comentava amb sorneguera: “sense que serveixi de precedent, però el senyor Aregió té raó”.

Però la cosa no va acabar aquí. El president de la Confraria és el regidor del grup mixt Esteve Ortiz. Com molt bé se sap després de l’afer Terres Cavades, un regidor no pot participar en una votació que l’afecti directament. L’alcalde, especialment inquiet, va deixar a tothom estupefacte: “Què coi, que voti, que quedarà més reforçat!”. Va haver d’aparèixer l’interventor municipal per posar-hi seny i demanar que Ortiz s’absentés momentàniament.

Finalment la petició menys ortodoxa dels últims mesos es va aprovar per unanimitat enmig de les lamentacions d’un desesperat Aregio: “Això és de bojos”. Efectivament, el penúltim ple de la legislatura semblava més el congrés d’una república bananera que no pas el parlament d’una ciutat seriosa.
Foto: Mauri

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Va ser surrealista, més propi d'una pel·lícula de Paco Martínez Soria que no pas d'un Ajuntament seriós. A més, al llarg de les tres hores,es va poder veure a Carles Sala escrivint al seu blog, Carme Duch nar fent feina passant completament del que es digués, Jordi Sendra que anava amunt i avall i que el van haver de trucar perquè se n'havia anat abans d'hora...igual que Elices, que va intentar prendre la paraula a Nadal sense conèixer el Reglament Orgànic Municipal. Per cert, immillorable el lloc que li han trobat a Lluís Hernández (ICV), entre Martorell (que va dir sí al Pla General) i Lluís Balart (va dir no).

Anònim ha dit...

"Voti, voti que quedarà més reforçat"... Esperem que Nadal no li digués el mateix a Àngel Fernández quan es va aprovar per primer cop Terres Cavades.