Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimarts, 29 de maig del 2007

No és per riure

L'entrada de la CORI a l'ajuntament de Reus pot ser incòmode per a les altres forces polítiques, sobretot en els plens, i "divertit" per a l'espectador. Que ningú s'ho prengui malament, però suposo que la gent espera que aporti un to "diferent" a la política municipal.
Ara bé, i canviant de municipi, què és el que ha portat a més de dues mil persones a votar PXC al Vendrell? Això no és divertit.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Conec el Vendrell, i a l'igual que algunes zones del Baix Penedès´hi ha dos factors a tenir en consideració:

1.- Hi viuen dins de desenes i desenes d'urbanitzacions moltes persones que han sortit rebotades de l'àrea de Barcelona generalmnent per problemes econòmics degut a l'elevat preu de la vivenda. D'aquestes moltes tenen famílies desestructurades.

2.- La majoria de vots de PxC m'atreviria a dir que -al seu torn- procedeixen també de persones immigrades, que rebutjen l'immigrant no europeu occidental.

3.- La situació dels serveis socials al baix penedès és patètica. manca de personal, de recurssos, supressió de programes d egarantia social per part del Departament d'Educació. En definitiva una política d'aparador dontre de l'àmbit de serveis socials, o de benestar. Malgrat els professionals. I no vull parlar massa del paper dels jutjats, saturats i que en temes de maltractaments, violència, etc. actuen al meu parer de forma deficient.

Aquestes coses van sumant i mentre el feixisme va escolant-se entre les persones desencantades, víctimes d'una mala gestió dels nostres polítics: a nivell territorial i a nivell social.

Anònim ha dit...

Ben senzill, són els únics que tenen un discurs sobre la immigració.

O algú creu que passar de 6 a 7 milions d'habitants en 6 anys a Catalunya no comportaria cap problema?

Som els catalans diferents a la resta del món?

som capaços de no notar l'increment de població en els serveis socials (CAPs, escoles bressol, etc...)?

L'increment es nota i l'administració, com sempre, reacciona tard.

PxC han donat resposta a les incerteses que genera la inmigració, des d'una perspectiva d'exrema dreta. No hauria de passar res, no hi ha res d'extraordinari: hi ha extrema dreta a tot el món, el problema que tenim és que tingui cert suport social, i l'ha tingut pq no s'ha donat cap resposta a les incerteses que genera la inmigració, com he dit, des d'una perspectiva d'esquerres o de centre.

És a dir, a la gent (vull dir la gent normal, no els racistes) li preocupa l'augment ràpid de població si no va acompanyat d'un augment ràpid de serveis. Els partits tradicionals miren cap a una altra banda pq quan algú ha dit que cal regular el tema, li han saltat a la jugular acusant-lo de xenòfob. El resultat: el silenci.

Aquests de PxC en parlen i la gent percep que són els únics que se n'han adonat del fenomen i els vota.

És el que penso.

Perdoneu per l'extensió.

Salut!

Unknown ha dit...

Interessant el que comentes, anònim. Tens molta raó.

Waipu Joan ha dit...

sí, però això on ens portarà?????

Anònim ha dit...

Gràcies tondo,

Sobre el que comenta el waipu joan, cap on ens porta això?

Doncs jo penso que ens portarà a una societat menys tolerant. Sóc una mica pessimista, en aquest sentit.

Per a mi els responsables seran les administracions i l'esquerra tradicional.

Les administracions, pel que deia, que sempre reaccionen tard i, en general, malament. Poca confiança tinc amb els responsables polítics, ja ho veieu.

Sobre l'esquerra tradicional, encara no he sentit a dir a ningú que la immigració pot comportar algun tipus de problema. Els únics que ho han dit són els de l'extrema dreta (PxC). L'esquerra sempre parla dels "reptes" que van lligats a la immigració.

I jo em pregunto si serà la immigració l'únic fenomen social que només comportarà beneficis. Totes les coses tenen les seves coses bones i les seves coses dolentes. Valorar si tenen més pes els "pros" o els "contres" ens fa dir si allò és bo o dolent, en funció d'uns determinats interessos.

Quan una cosa (tan complexa la immigració) només es diu que és dolenta o només es diu és bona, és que hi ha coses que s'amaguen.

Tornant cap a un hipotètic escenari de futur, penso que les opcions com PxC aniran guanyant més pes. Voldrà dir això que serem una societat més racista? jo crec que ho serem tan o tan poc com ara, només que els problemes creixeran i les respostes continuaran sense aparèixer.

Salut!