Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dijous, 16 d’agost del 2007

Reus i el 4%

Seguim amb la secció de cartes al director! Aquesta vegada us oferim una carta de Mercè Gual que no ha sortit publicada a cap diari. Nosaltres no tenim director, però com que l'autora ens ha demanat que en fessim difusió i ens ha semblat interessant...

En les darreres setmanes assistim a un conflicte en la ciutat de Reus que em crida l'atenció. Els treballadors d'una empresa que realitza un servei públic com és el de la neteja dels carrers reclamen saber què es fa del 4% que l'ajuntament es retorna a sí mateix dels diners que es destinen al servei. I el regidor responsable del servei, Ernest París, es nega a donar aquesta informació i els desafia a anar als tribunals.

Sincerament, no em sembla una actitud massa transparent ni ètica. Els "progres" d'aquest país sempre s'han fet seu el patrimoni de l'honestetat política i la notícia ve a demostrar que amagar informació sobre l'utilització de diners que surten de la butxaca dels ciutadans i, per tant, fer del poder una mala pràctica política abusiva i d'opacitat és, lamentablement, un vici transversal i universal de la classe política nacional.

Doncs mira per on, una senzilla ciutadana de Tarragona com jo tambè vol saber que s'ha fet dels diners del 4% de Reus. Que m'ho voldria dir senyor París?

110 comentaris:

Gerard Castells ha dit...

Veient el mapa de visites, hi ha alguns tarragonins que s'estan fotent unes bones vacances. Arribo a algunes conclusions:

Algú està recorrent América a través de la panamericana.

Qui està de vacances als EUA?
Qui ha anat a Asia.
No hi ha mases progres que us llegeixin, o aquests prefereixen anar de vacances a América Llatina i no Àfrica, potser és més cool?
On ha anat de vacances el notari?
Qui està a Indoxina de vacances i qui a Xina?
Potser algú està fetn la ruta maya?
Qui aposta per les Canàries i qui per Europa de l'est
Perquè no va ningú de vacances a Àfrica (menys Canàries), potser ja no està de moda o potser hi fa massa calor?

Anònim ha dit...

Què vol dir que es retorna a ell mateix el 4% del pressupost? No l'inverteix tot?

Anònim ha dit...

Aquest post últim no l'entenc. Ho sento.

Anònim ha dit...

O sigui, té un pressupost que teòricament el destina a neteja, no. I en sobra el 4% quan es passen comptes. I aquests diners no se sap on son? Es això?

Anònim ha dit...

Hola. Primer agrair la publicació de la meva carta a salò dels Penjats.

Com que he vist alguns dubtes ho aclareixo. L'ajuntament de Reus té una contracta de neteja amb l'empresa FCC per un pressupost anual concertat. Però d'aquest pressupost que fa el propi ajuntament, l'empresa FCC li retorna el 4% del total, que va a parar a mans de la regidoria de medi ambient (abans del senyor Pi i ara del senyor Paris). Aquests es gasten els diners contractan empreses que fan treballs o estudis o altres coses de les que ningú en sap res i que fan pensar de molt malament. El Comitè d'empresa ha demanat informació sobre el us d'aquest 4% i l'ernest paris els ha negat aquesta informació i els ha conminat a anar als truibunals si la volen. Algú pensa que això és de rebut? Fa olor a tufillo del fort, sobre tot si tenim en compte, com després me he enterat, que la dona del Daniel Pi te una consultora mediambiental que treballa molt, directa o indirectament, per l'ajuntament de Reus.
Mercè Gual.

Anònim ha dit...

Soy trabajador de la limpieza en Reus y puedo asegurar que el dinero del 4% no se gasta en mejorar el servicio. Al final los que tienen el poder y el dinero son todos iguales, pero algunos más "iguales" que otros.

Anònim ha dit...

Que li preguntin al Sr. Mallol que feia amb el 4% de Tarragona, potser tindreu alguna pista

Anònim ha dit...

Todo esto viene de lejos. Daniel Pi hizo todo lo posible por desalojar a UGT de FCC en Reus y así poder hacer y deshacer a su antojo. Recordemos las agitadas negociaciones del último convenio colectivo de esta empresa, las movilizaciones y la intervención urgente del alcalde Pérez. Pero resulta que en la campaña electoral de las últimas municipales Pérez pidió ayuda a UGT para mejorar el resultado, principalmente en San José Obrero. UGT se movilizó como nunca incluso en contra de la opinión de la dirección de Catalunya pero consiguió con creces su objetivo: mientras el voto al PSC bajaba en todos los barrios, en San José Obrero aumentaba muy considerablemente. A cambio Pérez debía asegurar que la contrata de limpieza la llevaría alguien del PSC. Ésto último no ha sido así y de ahí todos los problemas. ¿Por qué? Pues porque los de UGT saben que Paris y Pi tienen intención de dividir la contrata y llevarse la recojida a la empresa GAIASA, lo que supondría romper la unidad de convenio y quedar en manos de los de ICV, que apuestan abiertamente por CCOO, sin entender de pluralidades. Los del Comité de Empresa, para presionar al ayuntamiento, han sacado lo del 4%del momtante económico de la contrata que la empresa adjudicataria del servicio (FCC) debe retornar en cumplimiento de lo estipulado. UGT sospecha lo que otros ya habían deslizado anteriromente, incluso desde el propio consistorio, y es que ese 4% va a parar a manos de empresas amigas de ICV, a sufragar gastos de difícil justificación, a la consultora de la esposa de Daniel Pi y a otras oscuridades por el estilo.El periodista Jaume García del Diari de Tarragona empezó un trabajo periodístico de investigación, pero por lo que sea no ha seguido. A todo esto hay que sumar la profunda decepción que hay en el PSC de Reus por los resultados de las últimas municipales, por la forma de formar gobierno de Pérez y por la actitud permanente de ICV de imponer todo en todo momento. El caso es que no estamos ante un problema exclusivamente sindical, tampoco ante un asunto de presuntas irregularidades; estamos básicamente ante el nudo del conflicto político de la ciudad. Y la oposición sin enterarse de nada. ¡Ah! Y Mallol y su 4% o lo que fuese que también se explique, por supuesto. Seamos capaces de desterrar las corruptelas de la política.

Anònim ha dit...

Osti, m'han passat per sms la vostra web. Soc de Reus. Ke fort! O sigui que ara ja no és allò de Reus, Paris, Londres. Ara és Reus, Paris...i a la saca. JAJAJAJAJAJA

Anònim ha dit...

Mallol és un corrupte de CiU adoptat pel PSC. Paris és un repipi insoportable i un ninot del Pi. Visca Amparo Puente i Sergio of the Rivers.

Anònim ha dit...

Soy trabajador de la recogida de Reus noche y hago una pregunta,al concejal de Iniciativa el sr:PARIS y regidor de Medio Ambiente.¿Que busca con ese 4%?."HACER UNA SOCIEDAD ANONIMA"y perjudicar a los trabajadores/as para su beneficio.NO LO PERMITIREMOS

Anònim ha dit...

jajaja que bo , si el regidor fos del pp o ciu escandalo total
com es de la esquerra progesista ecologista ect ect de virtudes, ahi se quedara.......

igual el 4% es per començar a fer la mezquita al banc d´espanya a tarragona i a Reus a la plaça prim, en fin de aqui a 4 anys ariel santamaria tindra 5 regidors viva el pirata del gorro!!!

Anònim ha dit...

Soy una trabajadora de limpieza REUS,solo digo que no lo vamos a permitir,las actuaciones del sr: PARIS y compañia sobre el 4%lucharemos por nuestros puestos de trabajo.No a la Sociedad Anonima¡

Anònim ha dit...

Soy un trabajador de la linpieza de Reus y estamos todos muy preocupados sobre la traspariencia de la concejalia de Medio Ambiente dirigida por el Sr Paris y su maestro el Sr PI, lo que tienen que hacer estos ecologistas es no engañar a los ciudadanos con mentiras ,ya que la plantilla de Reus no se ha ampliado,como el Sr Paris dijo en el diari,no pararemos en nuestra lucha no a la dvision de la contrata , SI A LOS PESTOS DE TRABAJO Y A LA TRASPARIENZA

El Capità Tarragona ha dit...

Una possible sol·lucioó seria anar al proper plenari (estan oberts al public) i preguntar-li driectament al Senyor Paris (si no m'equivoco al torn obert de Paraules els ciutadans tenim dret a preguntar)

Si m'equivoco, algú em rebatrà.

Si no m'equivoco, és una possible solució, no?

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Ei, penjats, això d'aquest 4% té força cua, no? Com és que els mitjans no han publicat practicament res? Com és que l'alcalde de Reus no diu res? Soc de tgn, però puc entendre la preocupació dels treballadors de neteja de Reus. Doncs quin paio aquest Paris, oi?

Anònim ha dit...

Todos los de la UGT sois unos vendidos a Eduard Ortiz que se os ve el plumero. Viva CCOO y viva Paris y Pi.

Anònim ha dit...

Soy del comite de reus y contesto a Capita tarragona. Ya hicimos una reunion con el alcalde y paris y nos dijeron que si queriamos saber que fueramos al juzgado. Lo mismo nos dirian en un pleno. Pero para setiembre preparamos una pancarta culebra, una carabana de coches y una sorpresa para las fiestas de reus. Se va a enterar el niñato ese de lo que vale un peine.

Anònim ha dit...

Voleu saber la veritat? Doncs que des de carrer Nicaragua han donat instruccions per carregar-se a Luís Miquel Pérez. Sabaté i Rigau son els executors. Ara ja es comença a destapar el complot.

Anònim ha dit...

Eli, ke te a vora Mallol amb Paris? A tgn poden haver xoriços i a reus també. A CiU també i al psc o iniciativa. Treballo a Port Aventura i ens machaken vius. la gent de ugt ens defensa lo kwe pot. A la gent de FCC estic amb vosaltres.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Ernest, Ernest... tan complicat és donar alguna explicació? Si no, entre la Núria Pòrtules, la Inma i el Saura, el "suport" a la Cori, etc. ICV m'acabara decepcionant del tot.

Anònim ha dit...

Soy ciudadano de REUS .Es una verguenza que politicos como el Sr paris dirigan la concejalia de medio Ambiente,y maltraten a los trabajadores de la limpieza,como yo pensamos muchos ciudadanos ESTAMOS CON VOSOTROS Y QUE LINPIEN LA BASURA ELLOS

Anònim ha dit...

los trabajadores de la U.G.T de la limpieza del Vendrell, CONTAR CON NOSOTROS CONPAÑEROS DE REUS

Anònim ha dit...

los trabajadores de la U.G.T de la limpieza del Vendrell, CONTAR CON NOSOTROS CONPAÑEROS DE REUS

El Capità Tarragona ha dit...

Anònim de les 21:55 del comité de Reus.

Creus que s'atrevirien a dir-te una barbaritat com aquesta enun ple de l'ajuntament amb els altres regidors, oposició i premsa?

només ho sabreu si hi aneu i ho feu.

Jo us animo a que ho feu, no hi perdeu res.

Si ho fan quedaran en una clara evidència.

Anònim ha dit...

Trabajo en la limpieza de Reus hace mas de 30 años,y luchare con todas mis fuerzas ,para que personajes como los de iniciativa el Sr Paris,el Sr PI,dejen de llenarse los bolsillos a costa de los trabajadores ,no permitiremos que nos dividan nos veremos en las concentraciones

Anònim ha dit...

No soy del comite de Reus,pero contesto a Capita TARRAGONA .Como trabajador de Reus de la limpieza merecemos un respeto ya que siempre creeran mas en un politico que en un trabajador de la limpieza,solo te digo que te invitamos a las mobilizaciones que vamos hacer y veras la realidad de los hechos

Anònim ha dit...

LOS TRABAJADORES,AS FCC DE TARRAGONA DAMOS TODO EL SOPORTE A LOS TRABAJADORESDE REUS PORQUE TODO ES VERDAD YA QUE CONOCEMOS BIEN A LOS DE INICIATIVA NO AFLOJEIS HAY MUCHA GENTE CON VOSOTROS

El Capità Tarragona ha dit...

Holaanónimo de la 1:21, acepto con gusto tu invitación, enviame un mail a albertpunyet@gmail.com y me informas de los actos.

Sé que merecéis un respeto, el mismo que el alcalde o cualquier ciudadano, eso está clarísimo y no creo antes a un político que aun empleado de la limpieza, espero que no me hayas malinterpetado.

Si eso del 4% es así hay que hacer que digan a dónde va, por eso os propongo ir a un pleno.

Gracias por tu invitaicón y espero noticias vuestras

Saludos

Anònim ha dit...

Trabajo en la limpieza de recogida de residuos de Salou es un trabajo sacrificado y algien lo tiene que hacer,por eso teneis todo mi apoyo compañeros de Reus,estos señores de iniciativa lo que tienen que hacer es no engañar a los trabajadores

Anònim ha dit...

Trabajo en la linpieza de calafell y solo os digo que conteis con nosotros ,para lo que querais segir luchando trabajadores de REUS queno os engañen con mentiras estos de iniciativa

Anònim ha dit...

Soc d'iniciativa i soc de ugt. Tinc que dir que en el sindicat sempre se ha respectat la meva militancia politica, pero tambe es cert que en iniciativa nomes volen a CCOO i aixo es un problema que patim massa temps. Iniciativa es massa presonera del passat psukero.

Anònim ha dit...

Soc treballador de la neteja viaria de Reus, on està el 4% que l'Ajuntament de Reus es retorna a si mateix de la Contracta que té amb FCC?
Nosaltres el treballadors de FCC van tindre que lluitar per aconseguir un Conveni Laboral que després de 5 anys treure'n sol un 1%.
Felicitats senyor Ernest.

Anònim ha dit...

Volem que aquest 4% es retorni dintre del salari del treballadors de FCC

Anònim ha dit...

Alguns companys i companyes m'han fet sms per tal de que visiti Saló dels Penjats en relació al tema de Reus i en faci unes línies. Primer de tot agrair totes les mostres de suport i interés pel tema ja que la gent de FCC a Reus està angoixada davant les intencions del regidor Ernest Paris.
El principal problema és la falta de respecte per part del regidor actual i l'anterior -tots dos de ICV- cap a una organització com la UGT i als representants dels treballadors en FCC-Reus. Un problema que s'arrossega fa molt de temps.
És clar que volem saber que es fa del 4% de la contracta per que volem que els ciutadans tinguin clar quina part dels diners de la contracta van a parar als treballadors, quina a material, quina a gestió i quina part a destinacions no aclarides fins ara ni per part del regidor actual (Paris) ni per l'anterior (Pi).
Però el que de veritat ens preocupa son els plans amagats sobre el futur del servei. Ens ha costat molta lluita arribar a tenir un conveni digne i qualsevol maniobra que pretengui trencar la unitat de la contrata i en consequència la unitat del conveni d'aplicació representa un pas enrrera considerable i greu, a més de la vulnerabilitat dels llocs de treball en el procés, cosa que mai reconeixeria la part promotora del canvi, en aquest cas l'ajuntament, però que la nombrosa experiència indica lo contrari.
La plantilla està més unida que mai i això és una garantia. L'alcalde Lluís Miquel Pérez no s'ha pronunciat sobre el tema i això vol dir que no hi ha res decidit. Crec que tot és més un projecte de ICV a Reus que del consistori com tal i aquí és on entra la capacitat de mobilització de la gent de FCC a Reus que puc dir per experiència que és extraordinària. El company responsable de UGT a FCC al Camp de Tarragona, Angel Martín, està portant el tema força bé i crec sincerament que aquest repte el superaran com han superat d'altres en el passat. Endavant!!!
Mario Rigau.
mariorigau@yahoo.es

Anònim ha dit...

Per fer preguntes a un ple, s'han d'entrar abans per escrit!!

Anònim ha dit...

Soc treballador de la Empresa Municipal de Transport de Tarragona (EMT) i dono tot el meu suport als companys de FCC de Reus i vull està en vosaltres a tots el actes que fareu.
Vull felicitar al responsable de UGT a FCC Àngel Martí per la seva labor en defensa dels drets del treballador de FCC. Endavant!!!

El Zorro Tgna ha dit...

Ya se que aquí NO toca..pero bueno, para que no se nos pase:

http://ebop.altanet.org/index.php?op=anunci&id=6074&ebop_any=2007

La S.S. de los diaris Més NO se estan pagandooooooo snifff, snifff, snifff, y el Cinto en Brasil de vacaciones...

Anònim ha dit...

por este motivo es es impuesto de basura cada vez mas caro. para que se llene el bolsillo el sr. Paris, bueno lo de señor es por decir algo "chorizo"

Anònim ha dit...

Soy trabajador de la limpieza de Reus. Recuerdo que el grupo de Paris nos intento boicotear el convenio porque el incremento ipc les suponia un malgasto de dinero publico. Como le llama entonces a esto???.

Anònim ha dit...

ANIMO AQUI UNOS COMPAÑEROS DE CESPA DE VALLS. NO MOSTREIS FLAQUEZA ALGUNA SI NECESITAIS AYUDA PEDIRLA AQUI YA NOS JODIERON BIEN CON EL CAMBIO DE EMPRESA. ESTOS DE COMISIONES SON UNOS CABRONES NOS CONGELARON ANTIGUEDAD TIRARON PEÑA A LA CALLE ETC. LAS PROMESAS DE UNA EMPRESA MEJOR SON BASURA Y NO COMO LA QUE RECOGEMOS. ANIMO BARRENDEROS Y BASUREROS DE REUS!!!!

Anònim ha dit...

!hola Paris! soy el chori el plimo de pi. yo estoy con tigo. Si necesitas a alguien con experiencia pa el mangueo llamame.

Anònim ha dit...

Joder va a ser como Marbella pero sin la Pantoja. Mucho mejor con Elvis.

Anònim ha dit...

TRABAJO EN FCC DE NOCHE EN LA RECOJIDA DE RESIDUOS SEÑOR PARIS Y SEÑOR PI DE INICIATIVA PER CATALUNYA A QUIEN QUEREIS ENGAÑAR CON EL 4% YA QUE SABEMOS A CIENCIA CIERTA QUE LO QUE QUEREIS HACER ES UNA SOCIEDAD ANONIMA PARA DIVIDIR LAS CONTRATAS Y LLENAROS LOS BOLSILLOS ,NO Y DIGO NO LO VAMOS A PERMITIR. ANONIMO

Anònim ha dit...

Soy una trabajadora de FCC de Reus y lucharemos por nuestros puestos. ANGEL MARTIN UGT lucha por nosotros.UGT LO CONSEGUIREMOS.

Anònim ha dit...

soy funcionario del ayuntamiento de reus y el tema este es preocupante,compañeros de la limpieza de reus estare con vosotros asta el final en todas las movilizaciones que hagais

Anònim ha dit...

trabajo en la limpieza de reus,ya esta bien de tanto politiqueo.se�or paris y pi,lucharemos para que no se haga una sociedad anonima en la empresa.CONTAMOS CONTIGO ANGEL MARTIN UGT ��LUCHAREMOS POR NUESTROS PUESTOS Y SALARIOS���

Anònim ha dit...

Josep-tgn
Al señor Mario Rigau: ya se que no viene a cuento , pero ya que ha entrado en este foro le quiero preguntar sobre la siguiente cuestión: Fui a verlo hablar el día de La rueda de prensa del Sr.Mallol en el ciutat de tarragona y uste dijo que mucha gente quedaría con el culo al aire por que el Sr.Mallol no iria en la lista del psc, si el sr. Mallol acaba ocupando un cargo del psc que opinara usted?
muchas gracias

Anònim ha dit...

Hola, soc funcionari de l'Ajuntament de Reus i també ciutadà d'aquesta ciutat. Últimament s'estan produïnt uns aconteixements polítics a la nostra ciutat que m'estan provocant molta vergonya.
Un va ser el fet de tenir un regidor del partit la CORI, i l'últim ha estat el coneixement de que el regidor i succesor del "Sr". Pi, el "Sr." Ernest PARIS, de ICV, está portant a terme una lluita encarnissada per tal d'aconseguir els objectius següents:
1.- Treures del mig la contracta de la recollida de la brossa a Reus, per part de FOCSA.
2.- Conctractar empresses amigues de ICV.
3.- Donar cobertura al 100% al sindicat CCOO i aniquilar a qualsevol altre representació dels treballadors i dic qualsevol, perquè no volen ni a UGT, ni ha cap sindicat que no sigui CCOO.
I si teniu dubtes pregunteu pel discurs que va fer el "Sr." Ernest Paris als respresentants sindicals de l'Ajuntament de Reus.
Aquest Sr., perdó per la errada, "Sr." ha demostrat en moltes ocasions, en la seva curta carrera pólitica, que no s'està a raons, que l'únic que vol es imposar la seva raó, donar cobertura a ICV a nivell económic, a CCOO a nivell sindical i omplir-se la butxaca el més aviat possible.

PD: hem deixava un comentari sense importància es un gosset del gegant del pi.

ANIMO ALS TREBALLADORS DE FOCSA DE REUS A LLUITAR FINS AL FINAL.

Anònim ha dit...

Contesto al Sr Josep Trn trabajador de REUS,es una falta de respeto menclar unos a contecimientos.que nada tienen que ver con el problema que tenemos los trabajadores de la limpieza fcc de REUS .QUE BUSCAS DESVIAR EL TEMA¡.PUES NO Y NO .Te invitamos a las mobilizaciones.PERO TE PEDIMOS QUE NOS RESPES

Anònim ha dit...

soy un ciudadano de reus es lamentable lo que estoy leyendo en esta paguina de la web, lamentable por el concejal el señor paris de iniciativa de cataluña donde esta este 4% ya que los trabajadores en su nomina y los ciudadanos en la ciudad no ay ningun cambio donde esta este 4% como ciudadano estoy con bosotros trabajadores de la limpieza.

Anònim ha dit...

trabajador de fcc de reus contamos contigo anjel maetin ugt lucharemos asta el final contigo

Anònim ha dit...

Als treballadors i treballadores de FCC de Reus:
Estic amb vosaltres amb el cor i amb les accions.
Conec el tema a fons i teniu rao, el paris i el pi porten els diners del 4% i d'altres a la butxaca dels amics i familiars. On està l'oposició de Reus? Sr. Pellicer que està de vacances? Elvis ajudals!!!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

caram! mentre el Sr Paris calla, apareixen altres a la palestra.
A veure quina escudella sortirà.

Anònim ha dit...

josep tgn

yo me movilizare y tanto que lo hare, por fin una manifestacion que no es contra el pp, claro que ire, pero ya que el sr rigau ha entrado que conteste, además igual en tarragona tambien hay ese 4% y el nos lo puede aclarar
p.d.: no sera que eres uno de la ugt queriendolo defender....

Anònim ha dit...

soy del pp y es un orgullo esto lo digo para contestar a josep. tambien soy trabajador de fcc. reus y el unico nombre con apellidos que ha salido es el de mario. pues mario con dos cojones. cuando me necesites llamame.

Anònim ha dit...

HOLA. ES IGUAL QUIEN SOY PERO HE SIMPATIZADO SIEMPRE CON CCOO SI EL MAXIMO MANDATARIO DE UGT TARRAGONA SE PRONUNCIA AL RESPECTO PORQUE NO LO HACE EL MIO? ESPERO.

Anònim ha dit...

NO HAY OPOSICION EN ESTE AYUNTAMIENTO???? NO HAY JUECES EN REUS??? GARZON VEN A SALVARNOS!!!. SI ELVIS LEVANTARA LA CABEZA ANIMO JUANXY A POR ELLOS QUE SON POCOS Y CORRUPTOS

Anònim ha dit...

LLUIS TORNA QUE EL PARIS ENS ENFONSA

Anònim ha dit...

PARIS. ¿CUANDO ESTUDIABAS PARA POLI TE ENSEÑARON LO QUE ES UN DELITO?

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

SR: PARIS "MARCHESE, MARCHEEEEESE" porque al final tendra que recoger la basura de las calles usted con el 4%%%%%%%%%.

Anònim ha dit...

¿por que no se emplea ese 4% para las mejoras del convenio de todos los trabajadores que realizan la limpieza en la ciudad de reus, o para el mejor funcionamiento del servicio?, yo pienso que eso repercutiria muy positivamente en la malloria de los ciudadanos de la ciudad y no en el beneficio de unos cuantos aprovechados, que hacen servir su posicion privilegiada para beneficio propio.

Anònim ha dit...

como trabajador, lo del 4% me parece una cosa opaca lo cual me suscita desconfianza.
Sr.Paris si no tiene nada que esconder explique y demuestre con pruevas que ese 4% no ha ido a caer en saco roto y que todas las criticas recibidas son falsas. Sr.Paris traspariencia que en un politico es esencial

Anònim ha dit...

¿Cuando hablamos del 4% de cuanto dinero estamos hablando?

Anònim ha dit...

4% anual=500 mil euros maomeno. Kin pelotasu, eh?!?!

Anònim ha dit...

joseptgn

el que me ha llamado eso...
perdona el debate es para debatir, y no creo que ese 4% sea el pan de tus hijos, ese 4% sera un chancullo politico, se más educado y ten respeto por la gente no se puede ir insultando por ahi sin venir a cuento.
p.d. yo no soy anónimo como tu..

Anònim ha dit...

Sóc ciutadana de Vila-seca i per quasualitat he entrat en aquesta pàgina web. He de dir que llegint tots els comentaris dono la raó als treballador de FCC Reus, ja que els polítics d'ICV són tots iguals i el que volen és omplir la seva butxaca. Ànims treballadors de Reus, estic amb valtrus!!!

Anònim ha dit...

Sóc un treballador de la neteja de Reus i no permetrem pas que crein una societat anònima en benefici del Sr. París.

Anònim ha dit...

M'agradaria que tot això que s'ha escrit aquí es pugés portar a un jutjat. És molt fàcil llençar la pedra i després dir jo no he estat. Realment valdrà la pena saber com segueix tot l'assumpte. Segurament la cosa s'acabarà amb un nou conveni i pujada de sou. Les acusacions de corrupció hauran estat purament instrumentals, només per pressionar, perquè ningú (començant pels que ara s'esquincen les vestidures) voldrà anar més al fons. En definitiva: democràcia de baixa intensitat i tenim el que ens mereixem.

Anònim ha dit...

Tengo una curiosidad,POR QUE DESDE QUE EL SR DANIEL PI HIZO UNA VISITA AL DIARI DE REUS PARA QUE NO PUBLICARAN MAS COSAS DE LOS TRABAJADORES DE FCC REUS,YA NO SE HA ESCRITO MAS SOBRE EL ASUNTO,que intereses oculultos hay,tener encuenta que se esta jugando con la ciudadania y los trabajadores

Anònim ha dit...

Tengo una curiosidad porque desde que el señor Pi hizo una visita al diario de Reus para que no se publicaran más cosas sobre los asuntos de los trabajadores de FCC Reus Ya no se ha escrito más. ¿Qué intereses ocultos hay??
Tener en cuenta que se está jugando con la ciudadanía y los trabajadores.

Anònim ha dit...

El periodista que va treure la noticia, Jaume Garcia, és de UGT i al servei del Rigau. Daniel Pi i Ernest paris son d'esquerres de debò i`íntegres. Rigau i Sabate son la parella de guardia civils del montilla a Tarragona.

Anònim ha dit...

Escolta Flama Rojilla, que es nota de lluny que ets el Paris, que ja vas fer aquest comentari a un directiu de FCC. Ja et donarem al setembre, ja et donarem.

Anònim ha dit...

Sabeis una cosa Flama rojilla,te lo dice un delegado del comite de REUS de FCC , no teneis la mas remota idea de lo que pasa, ya que vosotros no habeis estado en ninguna reunion con el Sr Paris y el Sr Pi... NOSOTROS SI Y SE LO HEMOS DICHO EN LA CARA NO VAMOS A PERMITIR UNA SOCIEDAD ANONIMA PARA QUE LOS TRABAJADORES PERDAMOS Y ELLOS SE BENEFICIEN ..Y hemos dicho basta.Cuando tu luchas por el 1% en un convenio de 6 años,que significa una subida de 15 euros al mes de un trabajador de reus,para consegir esto tenemos que hacer mobilizaciones .Que espliquen bien que hacen con el 4% del montante de cada año de la contrata de reus ypor que quieren hacer una sociedad anonima,ya que la explicacion que nos dio el Sr Paris delante del Sr Alcalde no nos convencio y el tampoco se convencio.Por eso los trabajadores lucharemos asta el final por nuestros derechos ANIMO ANGEL MARTIN Y MARIO DE U.G.T ESTAMOS CON VOSOTROS

Anònim ha dit...

Los ecologistas de reus (paris&pi s.a.) choricean, los de tarragona (jaurez and company) tambien. Yo me voy a la cori que a lo menos me lo pasare bien. Gentes de limpieza de reus, ademas del 4%, ¿podeis limpiar el 100% de mangantes?

Anònim ha dit...

Per cert, algu sap com va l estudi d inicativa - els verds, sobre el perque havian perdut les eleccions municipals.

Anònim ha dit...

Soy un trabajador de edificios y locales de Reus. contar con nuestro apoyo total en las movilizaciones que hagais trabajadores de FCC Reus .BASTA DE UTILIZAR A LOS TRABAJADORES PARA BENEFICIO DE ALGUNNOS ECOLOGISTAS

Anònim ha dit...

Alucinu x un tubu. Akets d'iniciativa son una lepra. I la reta de partits (govern i oposicio) mes preocupats de kolocar-se a innova ke de fer net. Kins kollons!!!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

voleu dir que nop estem fent una mica de poti-poti? iniciativa, ecologistes, Juàrez...

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

A los que haceis comentarios fuera del tema del 4%, por favor, que nos jugamos mucho en esto. Centremonos en el tema, o sea, que paris i pi reciban lo que se merecen.

Anònim ha dit...

Fa molt de temps que ciu bol eliminar UGT de Foment a Reus, i no es cap secret que l´oposició que troben per part del comitè i el bon afer i l´unitat dels treballadors fan que sigui una tasca, impossible d´aconseguir , malgrat les pobres temptatives per part del “senyor” Pi i ara pel seu tutelat e inexpert Paris .
L´ajuntament no tindria de perdre de vista els moviments que tot aquest afer està provocant, potser seria bo recordar als dirigents de l´ajuntament que a Reus hi ha representació unitària de UGT, que es el mateix que afirmar que tots els treballadors es mobilitzaran si cal com un de sol, i no només això, ha Tarragona els treballadors de FCC gustosament ens unirem a les reivindicacions que facin falta, per protegir als nostres amics i companys de Reus, per que el seu benestar es també el nostre benestar, que garanteix la tranquil•litat i el bon funcionament de la ciutat i tota la gent que l´integren.

Anònim ha dit...

Como trabajador de fcc Reus con tamos con vosotros Martin DE Sande y Mario Rigau de la U. G. T ,para luchar por nuestros puestos de trabajo como ya hicisteis en el convenio

Anònim ha dit...

SR.PARIS
fuma usted puros
si es asi estoy dispuesto a regalarle una caja.
A cambio de que valore la situacion de FCC y deje de mover la mierda que para eso ya estamos nosotros.
atentamente un mil eurista

Anònim ha dit...

sr paris
le voy a mencionar que con posiciones como la suya habra que valorar el destino del sr PI quizas podra ser BOTARELL y asi con el 4% gestionaria la empresa de su sra el traslado.

Anònim ha dit...

SR. PARIS

SEPA USTED QUE ESTO SE LO DIGO EN CASTELLANO PARA QUE LO ENTIENDAN TODOS LOS INTEGRANTES DE FCC QUE
SU PROBLEMA DE REUS REPERCUTE EN TODOS SE LO VOY A RESUMIR.
CUANDO UNA ESCOBA SALE DE PLANTA ES VERDE EN TODAS LAS PLANTAS POR LO CUAL SEPA SR.PARIS QUE TENEMOS MUCHAS Y COMO EL VERDE ES COLOR DE ESPERANZA LE RESERBAMOS UNA PARA USTED EN ESPERA DE UTILIZARLA JUNTOS COMO HASTA HORA NO PIENSE EN DIVIDIR Y VENCER PORQUE LA PI;A QUE TIENE QUE ROMPER ES MUY FUERTE.

Anònim ha dit...

Algú sap perque els que treballen en FCC, tots parlen en castellà?

Anònim ha dit...

FCC mes UGT igual a.... MANIPULADORS!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Paris mas Pi mas ccoo,IGUAL A LA DESTRUCCION DE LOS PUESTOS DE TRABAJO EN FCC REUS ,Y NO LO PERMITIREMOS,QUITAROS LA CARETA Y SER HONRADOS CON LA CIUDADANIA Y LOS TRABAJADORES, PORQUE ELLOS NO TIENEN NADA QUE VER CON EL 4% Y LA DIVISION DE LA CONTRATA,Y VOSOTROS SI.SI.SI.Y SI......... PARA VUESTRO BENEFICIOS PERSONALES,PORQUE LO UNICO QUE HACEN LOS TRABAJADORES, ES LUCHAR EN ESTA JUNGLA DE CORRUCTOS,NO PERMITIREMOS QUE OS SALGAIS CON LA VUESTRA,NOS VEREMOS EN LAS MOBILIZACIONS,Y RESPETAR A LOS QUE OS DAMOS DE COMER Sr Paris y Sr Pi

Anònim ha dit...

parlem en castella quina pregunta mes adsuda la persona que la fa tindria que esta penjat realmen.
a fcc som treballadors de moltes arrels y per tant amb mols idiomes y la forma de arriba a tots es el castella .
se lo digo ahora en castellano OK
por que asi somos integradores al hacer comprender a todos los trabajadores sus problemas sin tener en cuenta color,nacion,idioma y si no le queda claro deme su correo y mis escritos en castellano se los traducire en ingles,frances,ectc.
COLGAO.

Anònim ha dit...

EN ESTE SALON APARECEN COMENTARIOS DE MARTIN Y RIGAU MIEMBROS DE UGT Y SEGURO QUE ALGUN DIA ENCONTRAREMOS ALGUNO DE MENDEZ ESO ES DAR LA CARA Y NO COMO OTROS SINDICATOS AFINES AL SR. PARIS QUE NO SE ESPRESAN.
PERO SR.PARIS DONDE SE A VISTO QUE UNA PERSONA COMO USTED QUE DICE LLAMARSE DE IZQUIERDAS DE LA ESPALDA A LOS TRABAJADORES.
DONDE QUEDA ESA INTERNACIONAL QUE TANTAS VECES HA CANTADO Y HOY POR HOY QUIZAS SE HA OLVIDADO SERA QUE QUIZAS LE HAN DADO UNA CAMISA NUEVA BORDADA PARA JODER A ALGUNOS DE LOS QUE LE HAN VOTADO.

Anònim ha dit...

NOS LLAMAN MANIPULADORES A FCC Y UGT Y REALMENTE LO SOMOS SOMOS MANIPULADORES DE LOS RESIDUOS URBANOS DE LA CIUDAD Y COMO TALES QUEREMOS TENER LOS MEJORES MEDIOS PARA GESTIONARLOS.
LOS TRABAJADORES A NUESTRO LADO PARA ASEGURARLES UN BIENESTAR SOCIAL.
A LOS CIUDADANOS ANUESTRO LADO PARA CONOCER SUS INQUIETUDES Y SOLUCIONARLAS ENTRE TODOS.
COMO AFILIADO A UGT ME SIENTO MANIPULADOR DE MI ESFUERZO COMPARTIDO EN LA MEJORA DE LA CIUDAD.
Y COMO CIUDADANO QUIERO SER MANIPULADO PARA SABER DONDE DEPOSITO MIS IMPUESTROS.
SR. PARIS SU APELLIDO SINBOLIZA LA CIUDAD DE LA LUZ PERO USTED TIENE MUY POCAS QUIZAS SI DIMITIERA COGERIA MAS ENERGIAS.
ATENTAMENTE UN manipulador.

Anònim ha dit...

Si controles tan bé el francès, l'anglès i l'etc com el català, millor que no facis de traductor. Bah la demagògia de sempre: "la clase obrera habla castellano y la burguesia en catalán" I així li va a la primera.

Voldria saber de veritat què pensa el regidor Paris. No sé, vist tot el que aquí s'ha dit em comença a caure simpàtic, només, potser, pel fet de ser la víctima del que considero un autèntic linxament.

Anònim ha dit...

Ei, fonamentalista català, hauries de sortir amb nosaltres a recollir escombreries i netejar carrers uns dies, després venir amb nosaltres a reunir-nos amb paris (com ja varem fer) i escoltar el que diu. Segur que no pensaries igual. Però es que parles sobre nosaltres amb una insultant actitud de superioritat pel sol fet que parles i escrius català. Penses que això et fa millor persona, millor ciutadà, però saps una cosa, això nomes et fa millor feixista.

Anònim ha dit...

Renunciar a la llengua del pais que us acolleix, es un acte de mala educació i d'actitud imperialista espanyola.

Anònim ha dit...

Heu saturat aquest espai amb missatges massa unidireccionals i heu aconseguit crear, de rebot, un corrent de simpatia cap a Paris i Pi.

Anònim ha dit...

Potser sí que sóc fonamentalista, però segur que no més que tu. Has considerat que parlar català és absurd i pel que sembla, el fet de ser treballadors, i escombrar carrers, us dóna immediatament la raó. Doncs, no . Pensar això és fonamentalisme pur i dur. Sou tan dignes com el que més, però podeu estar tan equivocats com qualsevol.

Anònim ha dit...

Ja falta poc per setembre i els carrers de reus tremolaran i el paris es cagara a les calçes. Tot lo altre son focs artificials.

Anònim ha dit...

Soy trabajador y delegado de la U.G.T en el comite de empresa de la linpieza de Reus y con mucho orgullo .Si creeis que con mas de 90 comentarios dandonos su apoyo se crea simpatia hacia el Sr Paris y Pi,es que no cobrais una subida del 1% que es DE 15 EUROS AL MES,y encanvio ellos tienen que demostrar donde esta repartido ese 4% del montante de cada año de la contrata ,para nosotros los trabajadores el 1%es de un convenio de 6 años y tener que mobilizarnos para consegirlo, ellos encanvio NOOOOO... para cobrar ese 4% de cada año ¿ PORQUE SERA ? , SOBRAN COMENTARIOS........Y TANPOCO DEJAREMOS QUE DIVIDAN LA CONTRATA PARA SUS BENEFICCIOS ,YA QUE LO DICE EL REFRAN DIVIDES Y BENCERAS PARA BENEFICIO DE LOS PODEROSOS Y NO LO CONSENTIREMOS , LUCHAREMOS POR NESTROS PUESTOS DE TRABAJO Y SALARIOS

Anònim ha dit...

Hay cosas que no se entienden, si existen sospechas sobre el 4% porqué no se presenta una denuncia al juzgado? Visto lo de Marbella, debería actuar! ¿Que tienen que ver los sindicatos?
Solo os han aumentado el 1%!!Vaya Síndicatos! A LA GUERRA! Ups! no serà el IPC +1%!!!

Anònim ha dit...

Soy trabajador de la limpieza de Cambrlis,teneis todo mi apoyo y de muchos mas,no ha flojeis trabajadores de Reus,estamos con vosotros y tambien en las mobilizaciones,porque LA UNION HECE LA FUERZA A POR ELLOS

Anònim ha dit...

Soy ciudadana de Reus,por casualidad he entrado a la pagina de el salo delsa Penjats.¿CON ESE 4%QUE SE HABLA TANTO, POQUE EN VEZ DE TENERLO PARA VOSOTROS,Sr Paris no lo empleais PARA SOLUCIONAR LOS PROBLEMAS DE LOS BARRIOS DE LA CIUDAD DE REUS, POR EJEMPLO MAS PELLICER ETC..............................

Anònim ha dit...

MAS DE UN CENTENAR DE COCHES EN LA MOBILIZACION PACIFICA EN CONTRA DE LA CONSELLERIA DE MEDIO AMBIENTE DEL SR PARIS......SOBRAN COMENTARIOS,SEGUIREMOS LUCHANDO POR NUESTROS PUESTOS DE TRABAJO NO DEJAREMOS QUE NOS ENGAÑEN A LOS TRABAJADORES Y CIUDADANOS

Pastoreta ha dit...

SABEIS¡¡ EL Sr. Paris esta fuerte en su negociacion, sabeis porqué? porque nuestro querido alcaldable le hizo promesas para obtener su apoyo y claro ahora no se puede echar para atras, verdad SR Perez? es una vergüenza que intentes justificarte Paris diciendo que la "deixalleria" funciona bien, mentira!!!!, y que el dinero lo gastas en estudios para mejorar, 1500 o 6000 €, ese es tu 4%¿?¿?, ya te vale, y tu defiendes lo verde?, al ciudadano? trabajador? mentira!!!!, llenar tu bolsillo es lo que defiendes.

Anònim ha dit...

A LA OPINION PUBLICA:
Los trabajadores / asde FCC Reus y sus familiares,en su casi totalidad ciudadanosy votantes de Reus, a raíz del conflicto laboral que vivimos en el servicio de limpieza pública de la ciudad queremos hacer las conbsideraciones y reflexiones que siguen a continuación.

Las nuestras son vida humildes, enbarrios humildes, con salarios humildes, la mayoría solamente tenemos estudios básicos, pero siempre hemos expresado nuestro profundo orgullo por la que es nuestra cuidad de Reus, porque la vivomos todos lo días, nuestro trabajo de limpieza y recogida de basuras sabemos que no siempre es valorado como se merece, incluso en ocasiones ha sido menospreciado, pero lo realizamos diariamente con la satisfacción y dignidad de saber que en mayor o menor medida contribuimos a la buena imagen de la ciudad.

Que seamos ciudadanos o trabajadores de humilde condición no significa que se nos pueda engañar o manipular al antojo.Cuando nosotros tomamos un compromiso lo cumplimos, ya sea con la ciudad, con un sindicato, con la empresa o con un alcalde.Por eso nos duele ver como pasamos de ser tan facilmente un grupo humano muy importante en una campaña electoral a un estorbo hoy para quién antes nos abrazaba.

Queremos dejar claro que es rotundamente cierto que tanto al rregidor de medio ambiente, Sr. Daniel Pi, como al actual, Sr. Ernest Paris, tienen el firme objetivo de dividir la actual contrata de limpieza y no precisamente para mejorar la gestión del servicio de la ciudad.Eso lo sabemos todos, auque solo lo digamos nosotros públicamente, ya que afecta gravemente a nuetras condiciones laborales de presente y futuro.Tienen un objetivo y pretenden alcanzarlo mde una manera o de otra y no abandonaran el empeño porque saben maenjarse en estos temas con astucia.Ellos tienen dinero público para gastárselo en informes que digan lo que quieren oir, pero nostros tenemos la unidad y convicción de defender nuestros intereses, modestos pero nuestros.

¿Es lógico que se gasten 1.300.000 € en propaganda y "vigilancia" del servicio cuando muchas de nuestras familias llegamos asfixiadas a final de mes? ¿Como puede hablar el Sr. Paris de nosotros si no sabe ni que cara tenemos ni le importan nuestros problemas? Vino a las instalaciones de la empresa una mañana de forma clandestina, a espaladas del Comité de Empresa, pensando que a los "pobres barrenderos" nos convencería con cuatro palabras técnicas y dos promesas de medio pelo.

Siempre que el Sr. Paris se dirige a uno de nosotros lo hace con aire de superioridad, ahora arrogándose la representación de los 117.000 ciudadanos de Reus, ahora en nombre de la institución municipal, cuando en realidad, como candidato sacó un puñado de votos más que un señor vestido de Elvis Presley, al quye agredecemos su muestra de solidaridad.

La noche del 27 de mayo pensamos que estas fiestas de MIsericordia serían unas buenas fiestas para nuestras familias, pero lamentablemente serán tristes principalmente por dos razones.La primera es que mientras nuestro presente y futuro laboral en manos de un aristócrata de la política como el Sr. Paris no podemos vivir tranquilos.La segunda es que por muchas vueltas que le damos no entendemos porque se nos esta haciendo esto, por qué se nos trata de esta manera.NO PEDIMOS MAS DINERO, únicamente pedimos la oportunidad de mejorar nuestro futuro.

Pido vuestra colaboración cuando un barrendero/a os pida vuestra firma, GRACIAS por vuestro apoyo de antemano.

Anònim ha dit...

Que en penseu en relació a aquesta notícia:

"El tinent d'alcalde de Medi Ambient de Reus reconeix que part de la fracció orgànica de la ciutat s'incinera amb la de rebuig


El tinent d'alcalde de Medi Ambient de Reus, Ernest Paris, ha reconegut que part de la fracció orgànica que es recull mitjançant el nou sistema de recollida pneumàtica, s'ha incinerat alguna vegada amb la de rebuig, tal i com apuntaven els treballadors de l'empresa encarregada del sanejament urbà a Reus, FCC. Paris ha justificat aquesta situació afirmant que 'les fraccions d'orgànica que de moment recull l'estació de recollida pneumàtica són tant insignificants, que potser s'han derivat cap a algun camió d'incineració, però estem parlant de quantitats ínfimes'. Paris ha dit que 'si féssim cada dia la recollida d'orgànica, com que se'n recull tant poca, seria antieconòmic portar-ho a la planta de compostatge de Botarell'."

Segons un company nostre, a la planta només hi ha 3 ventiladors (Un de groc, un de Blau i un de Verd) o sea Basura, Envasos i Paper.
Donde va la orgànica?? Matarile .. rile .. rile ..??? A la basura como ICV manda i de allí a la quemadora ... Da Guten París !!!! Te has lucido. Hay que pensar que si hay unos 2000 ciudadanos en el paseo i el Barrio de velódromo i Mare Molas, pués tocan a unos 200 kilos de Orgánica al dia +o-. Si la planta lleva en Marcha des de Marzo o Abril pués multiplicad .... 200 x 6 meses x 30 dias == a mi me da 36000 kilos. Vamos una minúcia como dice París.

Anònim ha dit...

Me parece que el autor lía al personal. La crítica que se hace a este supuesto 4%, valdría para toda la gestión del presupuesto municipal. Que yo sepa, las cuentas se hacen públicas y todos los grupos munipales tienen representantes en las empresas participada por el ayuntamiento. Entonces ¿donde está el problema?.¿Por qué no se extiende la pregunta a todas las partidas del presupuesto municipal? Quizás el problema sea otro: Recuerden que Focsa y PSOE fueron los implicados en el caso filesa y que UGT tiene una buena relación con ambos.Ugt también tenía relaciones directas con el personaje que negbociaba la contrata en Tarragona, durante el mandato Nadal. Indaguen, indaguen, y quizas tendrán sorpresas. orque como se suele decir: cree el ladrón que todos son de su condición.