Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dijous, 23 d’agost del 2007

El Gran Padrino va néixer a Reus

No ens referim al personatge que interpretava Marlon Brando, dirigit per Francis Ford Coppola, tot i que segurament podríem trobar alguns punts en comú entre el protagonista d'aquest post i el cap de la familia Corleone. Però deixem la màfia siciliana i anem per feina.

Avui us volem parlar d'Eduardo Castellón, perquè hem descobert que va néixer a Reus el 1960. Sabeu qui és i per què li diem Gran Padrino? És l'impulsor de la fundació Intervida i, segons el fiscal, el cervell d'un entramat d'empreses i associacions que des del 1999 fins a l'actualitat han servit per desviar quasi 200 milions d'euros procedents de les aportacions per a l'apadrinament internacional de nens. En fi, un angelet!

Com a curiositat, segons va publicar El País el 15 de juliol passat, els seus llibres preferits són The selfish gene (El gen egoista) de Richard Dawkins y El arte de la guerra.

22 comentaris:

Hola maku! ha dit...

Pel que es veu els 'padrinos' tenen 'tendencia' cap a Reus a l'hora de muntar fundacions per tal de estafar i robar,i si no recordeu la 'Fundació Foment de la Comunicació en Català' del Jacint Romeu, un 'capo' més proper pero igual de miserable.

Anònim ha dit...

aquest segur que no se'l disputen amb riudoms :)

Anònim ha dit...

no se qui es aquet payo he llegit algo de ell, pero segur que no li arriva a las sola de las sabatas al gran Don vito corleone, mes aviat aquet sera un caradura del estil mario conde...

Anònim ha dit...

lo de reus ja es preocupant. Poseu al Pi i al Paris a la llista de "padrinos" i tindreu un Alahuin de la Torre a lo butifler.

The Great Smurf ha dit...

ospa! a Reus nomes hi neixen pintes!
aquests ganxets....i la pastoreta, que diria de tot aixo?

Anònim ha dit...

http://ebop.altanet.org/index.php?op=anunci&id=6074&ebop_any=2007

eric castel ha dit...

vaia tros de fill de puta

Unknown ha dit...

Canviant de tema acabo de llegir el Diari de Tarragona sobre el diploma de serveis distingits als captors del tauró.

Valtrus que sou periodistes... penso que podríeu indagar més sobre aquesta presa de pèl.

No serà una colomada?

Unknown ha dit...

Està clar que per robar no cal ser polític, és més facil sent president d'una ONG.Per cert, ahir vaig anar al serrallo a la presentació de la mascota de Nàstic, estava el nostre estimat bufon, i flipeu el que em van explicar. Em van dir que el Mallol té una societat anònima amb el Virigili del Nàstic, crec qe em van dir que es diu Virsa, una empresa del port que fabrica pesses de ciment. Tambè em van comentar que té una altra empresa amb un treballador de l'ajuntament, no recordo massa el nom ingasi o eugeni, i el que és més fort amb JM Nadal. A veure si esbrineu alguna cosa. Poca broma

Cèsar Llamborda ha dit...

Laura,

Te conya lo de la mascoteta del Nàstic... s'assembla un munt a l'Aznar vestit de romà. Un acte ensucrat totalment.

Unknown ha dit...

Cèsar realment era horrorós, em recordava a no sé qui, i si a l'Aznar, jajja. Per cert, segur que el mallol formava part dels preparatius, va fer cantar el seu fill i tot.

Anònim ha dit...

La dona de l'alcalde era la padrina de la mascota. No anem bé.

Cèsar Llamborda ha dit...

Laura, jajajaja...

Estem davant d'un nou "pastiche" amb aquesta mascota i la salsa que li han volgut donar amb aquest "acte" posant-hi a polítics i a l'Església pel mig... Potser ja n'hi havia prou amb Sreek, o no. No ho se.

Anònim ha dit...

Quan als mitjans de comunicació local parlen d'algun personatge reusenc, no s'obliden mai d'esmentar on va néixer un mínim de dos cops per article, sobresortint sobre els altres possibles acompanyants i fins i tot ignorant a la resta. M'agradaria que, tant sols per una vegada, diguessin alguna cosa així com: "El detingut, un empresari reusenc, mafiós declarat, té molts antecedents per estafa a través d'ONG's i empreses fantasma. Aquest menyspreiable personatge, fill de la capital del Baix Camp també se les feia amb aquell conegut advocat fatxa, també nascut a Reus etc. etc....." Però nó. Això no ho diran des de Reus. Ja li buscaran arrels a alguna població veina, ja. Igual "descobreixen" que els pares eren de Tarragona...

Anònim ha dit...

Alguns teniu que estar molt malalts per parlar tant d'un pocasolta com Mallol. Això és el que dona de si la vostra crítica política??? Depriment.

Anònim ha dit...

el mallol es veritat que te un negoci al port, pero a banda de aixo esta esperant la cadira que li va prometre el ballesteros...

si li dona el sr.ballesteros pasara de sr. alcalde a palangana!!!

Anònim ha dit...

Si Cèsar potser si haguessin vestit al Mallol de teletuvi, la mascota seria més divertida. Per cert anònim jo no estic malalta, m'ho passo bé bofant-me dels bufons, i t'asseguro que hara ho és del Balleteros. La prova és que durant la campanya preparava actes pel batlle i l'acompanyava a molts llocs demanant el seu vot....això ho he vist jo, i de veritat era vomitiu. Jo no voto mai més

Unknown ha dit...

Patacó era de Reus i no el volien, en canvi Gaudí nasqué a Riudoms i el volen.

Poptser passarà el mateix amb aquest crack de la solidaritat.

El Zorro Tgna ha dit...

Aquí teniu un article sobre el mafios ex-soci del capo del jacinto romeu masip, i es que Las 'Fundaciones irregulares' les crian y ellos se prometen amor hasta que el dinero les separe:

Hace unos años el popular locutor Justo Molinero, Radio Tele-Taxi, escenificó su obediencia al establishment político catalanista ingresando como militante de base en CDC, el principal partido de la entonces coalición gobernante. Sacaron imágenes en TV3 de Justo Molinero, el de la muñeca chochona y el helado de piña para el niño y la niña, encajando la mano del presidente Pujol. Luego, agradecido, le organizó un concierto-homenaje a base de rumbas y coplas -si no recordamos mal fue en Mollet o en Barberá del Vallés- y faltó poco para que el Molt Honorable, saludando al respetable desde el escenario, compartiendo espacio y protagonismo con Los Chunguitos, se llevara un tomatazo en la cocorota como el bueno de Paco Porras, el vidente de la pimientomancia, en sus accidentados bolos por las fiestas mayores de aldehuelas y pueblos de la España profunda.

Es Justo Molinero uno de esos tipos que provocan arcadas. El prototipo de lo que podríamos llamar el charnego agradecido, subespecie lacayuna briosamente inaugurada tiempo ha por Paco Candel, e integrada por otros muchos. Esto es, el ayuda de cámara del nacionalismo que a cambio de ser aceptado en la trastienda o en el retrete del club ejerce de difusor del orden nacionalista entre los suyos, aplicado como el fámulo más obediente y servicial, el garçon del pis que no duda en acarrear con su mano la bacinilla repleta de los excrementos de sus señores sucesivos… pero vemos en un anuncio en prensa del PSC que el interfecto ha cambiado de amo a quien rendir pleitesía. Ahora apoya a Hereu, el candidato socialista a la alcaldía de Barcelona. Y comparte anuncio promocional con individuos del nivel y pelaje de Pepe Rubianes o Jorge Javier Vázquez, renombrado periodista del chisme y la miseria moral que dirige un espacio de TV en Tele-5 hecho a su medida y titulado Aquí hay tomate, una de las más pútridas, insanas y repugnantes bazofias de cuantas se emiten por la tele, que no son pocas.

Justo Molinero es el superviviente nato de los avatares de la política. Uno de esos tipos que según sopla el viento muda a su vez de bandería. Antes a las órdenes de CiU, ahora del PSC, partido instalado en el poder local y autonómico siempre en formato tripartito junto a ERC. La cuestión es llevarse bien con el que manda y no perder de vista prebenda, subvención o concesión de licencias radiofónicas. Muda de bando, e incluso de capataz, de mando intermedio, pero no de verdadero amo: el dinero, el chollo, el enchufe. Siempre a cambio de algo, claro. Esto funciona así. Si un día estalla el holocausto nuclear, dicen los expertos, sobrevivirán algunas especies de insectos y de ortópteros domésticos y para de contar. Y a lo sumo un reducido y elegido puñado de chaqueteros camaleónicos y buscavidas. Entre ellos, cómo no, Justo Molinero, el incombustible, que les venderá una papeleta para rifar los zapatos milagrosamente intactos de un fiambre fundido por la radiación.

Para un no nacionalista hay individuos peores aún que los nacionalistas declarados. Los nacionalistas no te mienten. Dicen lo que son y lo que quieren. Y quien se les opone sabe que llevará a casa las orejas calientes, bien sea en formato de ostracismo, de no promoción profesional, de silencio, de muerte civil o incluso física vía bombazo o tiro en la nuca cuando el nacionalismo opta por ese método más drástico de proyección social.
Pero con todo hay un grado de vileza acaso superior en los colaboracionistas, en los palafreneros, en los sonderkommandos del nacionalismo. Siempre tiene el no nacionalista la impresión de que el collabo -así llamaban los franceses a sus paisanos partidarios de la ocupación nazi- no dudará un instante en vender a su propia madre, dicho muy gráficamente, si con ello salva hacienda y pellejo. Los collabos del nacionalismo nos recuerdan las declaraciones de trazo grueso de una glotona y baqueteada actriz porno, la reina de la fellatio imperialis, que dijo en su día, ni corta ni perezosa, que abría la boca para bostezar y se encontraba con un chisme dentro encajado hasta la gola pero que nunca sabía de quién era. El resto se lo pueden imaginar. Ella, aplicada, terminaba su faena. Y los charnegos agradecidos, los lacayos del nacionalismo, también.

Anònim ha dit...

Vols dir que s'ha de posar en el mateix sac Eduardo Castejón, Justo Molinero, Paco Candel i Pepe Rubianes ?

Unknown ha dit...

Totum revolutum...

Anònim ha dit...

O J O !!! al periódico mensual de la CEPTA 'Crónica Empresarial', parece que lo va a gestionar (aparentemente) algún antiguo trabajador (testaferro), pero 'detrás seguirá estando Jacinto Romeu - en que condiciones y bajo que figura legal es lo que falta por ver-, estos días se esta 'cociendo' el acuerdo, otro intento de estafa y que los trabajadores y proveedores vayan a cobrar al río... y ¿Sebastiá Cabré seguira mirando a otro lado por ser 'amiguete' de ese sujeto?