Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

divendres, 18 de maig del 2007

La Vanguardia dóna una alegria al PSC

Ja tenim la primera enquesta oficial. Es tracta de la publicada aquest divendres per La Vanguardia, realitzada per Noxa, i que situa el PSC com el gran triomfador de les eleccions del 27 de maig, amb 11 o 12 regidors davant dels 9 actuals. El sondeig no pronostica però una "òstia" convergent, ja que el situa entre 9 i els 10 regidors actuals. Els grans derrotats: el PP podria perdre un escó i quedar amb 3, ERC queda clavada amb els dos actuals i ICV en pot perdre un dels dos actuals.

Per tant, l'enquesta situa Ballesteros com alcalde amb un tripartit amb el PSC molt reforçat però amb un Aregio com a cap de l'oposició amb gairebé el mateix pes en regidors que l'últim Nadal en el seu últim mandat. PP, ERC i ICV haurien de fer una profunda refexió. Però només és una enquesta i veurem el 27 de maig quin grau d'encert té. El que està clar és que a Ramon i Cajal ha sentat molt bé el sondeig de Can Godó.

Altres detalls de l'enquesta són que Ballesteros és més valorat i el veuen més com alcalde que a Aregio. Tampoc no descarta l'entrada de Ciutadans al consistori, tot i que és difícil.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho torno a posar aquí i corregeixo:

Anònim said...

Fernando Pado wrote:

Per cert, comentari de l'enquesta de La Vanguardia:

- L'equip de govern ENCARA SUMA. No-sé-quants milions desprès que s'ha gastat el PSC per promocionar Ballesteros no li han permés assegurar-se la victòria. Dos explicacions per això:

1. "Aunque a la mona LA VISTAN de seda, mona se queda".
2. La tàctica poruga i reservona dels socialistes no genera confiança entre l'electorat. Però potser si l'ensenyessin i els fessin parlar generarien directament desconfiaça. Dubte hamletià per al seu equip de campanya.

- Sense fer relleu d'alcaldia, Joan Aregio ha aconseguit que hi hagi partit. Fins i tot molts convergents havien baixat els braços; els sociates creien que guanyarien sense baixar de l'autocar. No està tant clar i aquest és un mèrit molt clar d'Aregio. Ha demostrat que és diésel: "lento pero seguro", sòlid i fiable. Qué hauria passat si fos alcalde de fa un any? No hay más preguntas, señoría. Haurien de respondre el Magí de les Timbales i en Juanmi.

- En dos mesos Alejandro Fernández ja aconseguit una notorietat del 39% (!!!). Els seus electors el valoren amb un elevadíssim 6,8 sobre 10. Clarament, el candidat revelació. Amb més de la meitat de la legislatura per haver-se donat a conéixer, Lluís Balart "l'Alegre" es queda en un 31%; amb mitja legislatura, essent diputat al Parlament (més tribunes) i havent fet una campanya al Parlament tot just al novembre passat, De los Ríos "Senyor Diàlek" es queda amb un 41%.

- Els votants d'ERC puntuen De los Ríos amb un 7,1 però a Joan Aregio ¡amb un 5,9!

- Amb una notorietat del 81%! (tanta?), Ballesteros no aconsegueix desenganxar-se d'Aregio. Vol dir que ser més conegut no li dóna més suport. Com més se'l coneix, per tant, menys se'l valora. Insisteixo: HI HA PARTIT. Ballesteros és una cara bonica, però no té res al darrera.

- L'enquesta no ha preguntat sobre la Martorell i sí sobre Ciutadans. Per qué? En canvi, a la pregunta "Quién preferería", l'apartat "Otro" tre un 11%: més que De los Ríos, Fernández, Climent i Balart.

- Atenció perquè Balart "l'Alegre" queda per sota del candidat de Ciutadans en la pregunta "Quién prefiere", i directament treu zero en "quién tiene más posibilidades". Aquí fins i tot el de Ciutadans treu un 1%. Últim en tot. Ui, ui uiiiiii ICV... que si no entren PepF serà president la seva escala...

- Aclaparadora satisfacció per viure a Tarragona i valoració de la gestió municipal: Situació de la ciutat, 69% molt bona o bona; 50% creu que ha millorat els darrers quatre anys i nomès 17% creu que ha anat a pitjor (nomès els votants d'ICV en un 80% diuen que està malament o molt malament, però aquest 80% nomès és el 17%... ui ui uiiii ICV...); 60% aprova la gestió de l'alcalde (i per tant del govern municipal).

L'actuació de l'Ajuntament treu més del 40% d'aprovats en totes les àrees preguntades (trànsit, seguretat, parcs i jardins, instal·lacions esportives, urbanisme, neteja, transport públic -que és el més valorat... sort que l'ajuntament és de dretes!).

Ergo: TARRAGONA VA BÉ. Tothom ho veu. Seria un cas de llibre que tothom veié que la ciutat va bé, millor que mai, i en canvi els electors diguessin que l'ajuntament ho fa fatal (no ho diuen) i que cal canviar-lo (no té sentit que ho diguin, i no ho diran).

Per això els socialistes amaguen el seu candidat i nomès volen que passin ràpid els dies: perquè quan obre la boca és pitjor, i perquè no tenen res a dir.

Senzillament es gronxen en que s'ha escampat la idea que Tarragona ha de canviar, i que amb això n'hi haurà prou. Però, per qué hauria de fer-ho, si tot va millor? Per qué arriscar-se al desgavell d'un tripartit, amb un alcalde fluix, dominat pel seu partit i amb uns tinents d'alcalde (De los Ríos, Balart) fluixets i amb poca personalitat (això es dedueix de l'enquesta: cap d'ells aconsegueix créixer).

Ni el PSC, ni ERC ni ICV tenen altre projecte o idea per Tarragona que no sigui que no son CiU i implantar un model Barcelona, amb un ajuntament-pop que ho domini tot, farcit de funcionaris, comissaris polítics i multitud d'organismes, consorcis i empreses públiques per col·locar els amiguetes. Ara, inicitiva, zero; projectes, zero; dinamisme, zero. Tarragona no és així, Tarragona no és això, i no ho voldrà. Perquè Tarragona és lliure.

- 400 entrevistes semblen poques per a una ciutat com Tarragona.

Anònim ha dit...

Ostres, quin missal l'últim missatge. Per cert, que avui citen els Penjats a l'Avui (últim paràgraf de l'article d'Oriol Margalef)

Anònim ha dit...

Contem el milions que s´estan gastan els que s´en van, a base d´obras, inauguracions, subvencions,etc?

Anònim ha dit...

Fernando Pado,

CiU i PP no sumen segons La Vanguàrdia. En el pitjor dels casos el triprtit si que suma: PSC 11, ERC 2, ICV, 1. Tot segons La Vanguardia. El 27-M ja veuremmm

sdas ha dit...

La Vanguardia sempre m'ha semblat un diari bastant neutral, no he acabat d'identificar mai quina tendència política té, alguns diuen que está entre CiU-PSC...
Per tant, deu ser bastant fiable l'enquesta en questió, ja que no ha surtit de cap partit polític ni de cap diari excesivament tendenciós.

Anònim ha dit...

El primer missatge és el "Misal" de sempre: els altres són uns desgraciats i nosaltres som collonuts. L'anònim aquest es pensa que la gent som tonta: Ballesteros no és tant bo com diuen, però és que Aregio tampoc ho és. Per què en lloc de fer-nos perdre el temps amb missatges com el primer, no procurem fer debats de veritat, realment en profunditat.

Anònim ha dit...

Fernando Pado wrote:

Eduard,

Crec que el meu missatge està ple de punts per debatre. Replica'ls si vols, o no, i ja està. Per cert, "profunditat" sol estar renyit amb missatgets de quinze paraules.

A qui no li agradi ("missal", etc) que no se'l llegeixi, no s'obliga a ningú.

Anònim,

A la banda ampla de la forquilla (la que agafes tú per a dir que el tripi suma) CiU amb 10 i PP amb 4 sumen. Com ara. I això tenint en compte que el vot ocult anirà més aviat per CiU o PP, perquè qui vol votar els altre se suma a l'aparent carro guanyador i no ha de tenir cap problema en dir-ho.

Anònim ha dit...

Ens diuen que a Can Sociata estan nerviosots. Tant que han mobilitzat el seu diari oficial, de nom una mica redundant i pretensiós (el Periódico, per exemple) per a subministrar àrnicai moral als seus muchachos. Per exemple, amb una enquesta molt més pujadeta que la de la Vanguardia...

Anònim ha dit...

Al PSC nerviosos? però si l'enquesta els dóna entre 11 i 12 regidors? si l'enquesta permet el tripartit de sobres! Al Periódico que n'hi donaran, 14?

Anònim ha dit...

Podeu dir quan cobra - de veritat- el senyor Aregio ? És a dir quans diners li entren a final de mes al seu compte corrent? Em sebla importantíssim. Suposem que cobri més del quintuple que un mileurista ... creieu que està capacitat per entendre el que és viure avui en dia a Tarragona, una de les ciutat més cares d'Espanya ?

Anònim ha dit...

Comentari tècnic sobre l'enquesta de l'Institut Noxa:
no existia la possibilitat de dir que es votaria algú que no són els 6 que hi surten (CiU, PSC, PP, ERC, ICV, C's). Explicació de l'enquestador (encuestador encuestado); "A Tarragona només es presenten aquests 6 partits..."
Ja estan ben informats del panorama polític tarragoní?
Com ens hem de prendre llavors el resultat de l'enquesta?
Kein Kommentar...

Anònim ha dit...

Carai amb els de Noxa!!! Si se n'entera la Martorell li agafa un pasmo!!!

Anònim ha dit...

si senyor.molt be Fernando Pado.Una anàlisi brillant.

Com s'enten que hi hagi una aclaparadora satisfacció per viure a Tarragona i una molt majoritària aprovació de la gestió municipal i que es doni una baixa a l'equip que ha fet possible això??

Tremola Ballesteros, el 27 de maig arribareu tu i el teu amic Mallol "a les estrelles" perquè sortireu en globo.

Anònim ha dit...

Nerviosos ho estan tots, je, je, je...

Anònim ha dit...

Menys nosaltres, je, je, je