Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

diumenge, 13 de maig del 2007

Cara a cara: el Diari fa campanya pro Aregio?



El rebrot de la polèmica sobre el cara a cara Aregio – Ballesteros ha sorgit de la ploma de Ramon Pedrós, director del Diari de Tarragona. Dissabte, Pedrós va oferir les planes del seu rotatiu com a escenari del debat i aquest diumenge li demanava a Ballesteros que busqués una excusa millor per no acceptar el cara a cara.

Fonts socialistes s’han preguntat aquest cap de setmana si tanta insistència és fruit només de la inquietud periodística de Pedrós o si el director del Diari fa campanya pel seu compte.

Els més malpensats han vist conspiracions ja sigui pel passat filoconvergent de Pedrós (durant deu anys director del Gabinet de Premsa de Presidència de la Generalitat) o bé pel fet que Natàlia Rodríguez, cap de premsa de Joan Aregio, va ser membre de l’staff directiu del Diari.

Sigui com sigui, si el motiu de la seva negativa és que no el convencen les pàgines del Diari de Tarragona, des del Saló dels Penjats oferim al candidat Ballesteros la nostra humil pàgina web moderar i distribuir el cara a cara. Sempre i quan el candidat Aregio també hi estigui d’acord!

Foto: Agència Catalana de Notícies

26 comentaris:

Unknown ha dit...

Si aconseguiu fer un cara a cara en aquest blog, sereu uns craks!! Us animo a intentar-ho!

Anònim ha dit...

No crec que el Diari faci campanya pro Aregio. O és que ja no recordeu els articles sobre el pàrking Jaume I, el logo o el Fortí?

Anònim ha dit...

Aquí els únics que fan clarament campanya són els del Més Tarragona. I pro Ballesteros!

Anònim ha dit...

En aquest blog hi ha més fotos de l'Aregio que a la seva web! I dieu que el diario fa campanya...

Anònim ha dit...

Uyyyy, encara resultará que el Diari es d´esquerres...

Anònim ha dit...

No crec que el Diari sigui pro Aregio, i això queda clar en que no hi ha hagut censura en cap dels temes més polèmics que s'han tret darrerament. És més, encara hi ha hagut problemes en aquest sentit.

Anònim ha dit...

La clàssica tàctica de la cortina de fum. També podem citar el clàssic oriental: "Quan el dit assenyala la lluna, el tonto mira el dit".

La cortina de fum: Els socialistes no volen un Aregio-Ballesteros perquè coneixen la insolvència del seu candidat. Ells millor que ningú saben que Ballesteros és com un decorat del Oeste, una cara bonica darrera la qual no hi ha res. Per això busquen desviar l'atenció cap a si el Diari de Tarragona és pro-Aregio o no. Perixò no és l'important d'aquest cas.

També és indicatiu de la seva mentalitat sectària: nomès poden ser democràtiques les coses que els socialistes estimen convenients als seus interessos. Un cara a cara entre els dos candidats que poden ser alcaldes és bo pels ciutadans, il·lustratiu, democràtic, sa, positiu. Però, com que als sociates no els convé, ara resulta que el més important és saber si el DdT és tal o qual. A més: el DdT és UNA EMPRESA PRIVADA. Pot fer el que vulgui, nomès és deu als seus accionistes i als seus lectors. I qué, si vulguès ser pro-Aregio, o pro-Hamás, o pro-CORI? Seria la seva opció, i els lectors podrien triar. Els socialistes tot ho volen controlar i manipular, volen acallar la crítica, emmordassar els qui no diuen el que ells volen sentir. Quan no compren els periodistes, els amenacen (Bolaño: "No voy a parar hasta joderte").

"Quan el dit assenyala la lluna, el tonto mira el dit": L'important d'aquesta història és que Ballesteros i els socialistes es neguen a que la gent sàpigui com responen enfrontats cara a cara amb el seus rivals per l'alcaldia, que son Aregio i CiU. Li estan robant a la gent la possibilitat d'informar-se i, per tant, de ser més lliures per escollir. Tothom aplaudeix l'alta participació de les presidencials franceses. Doncs allà hi ha cara a cara, i si un candidat no el volguès fer, per por, per supèrbia o pel que fos, el poble elector el castigaria. Les motivacions del DdT no son l'important aquí; seria més important saber les motivacions del PSC i de Ballesteros per esquivar el debat, en bona llei, a camp obert i en igualtat d'oportunitats. Qué amaguen? De qué ténen por?

El DdT ha fet el que un diari ha de fer: exigir informació, transparència, debat, als responsables públics, i als que aspiren a les més altes magistratures. Aplaudir al que compleix i criticar al que no compleix. Ho ha fet en exercici d'un dret car de trobar a la Catalunya actual: la llibertat d'expressió. Qué innoble i que rastrer és furgar en la biografia personal del seu director per buscar-hi baixes intencionalitats, desitjos rastrers. És que podríem jutjar les intencions dels polítics en general, i les de Ballesteros en particular? No, veritat? Doncs tampoc podem fer-ho amb les del DdT i les del seu director, que aquí s'ha portat com un periodista valent amb la seva denúncia, i al servei dels seus lectors, que son els veritables perjudicats per la negativa poruga, rastrera, de baixa qualitat democràtica, d'un candidat que de renovador no té ni el nom (a l'ajuntament, al govern i a la oposició, des del 1983).

Si a Tarragona hi ha un candidat nou i renovador, es diu Joan Aregio. Un home que ha tornat a demostrar que és una persona honesta, valenta i preparat per a governar. Ballesteros és una figureta de Lladró: "mírame y no me toques".

Anònim ha dit...

Campanya o no Pro Aregio. Això, de que el diari no fa censura m'agradaria saber fins quin punt és cert. No siguem hipòcrites, Diari, Punt, Més Tarragona... tots tenen una tendència, i tots sabem cap a quina banda, però això no treu que els seus periodistes en discrepin i aconsegueixin publicar "amb més o menys entrebancs" noticies crítiques.

Anònim ha dit...

Afegeixo: "Quan no compren els periodistes ((Bego) els amenacen (Bolaño).

Tot i que la Bego d'amenaçar també en sap, i molt.

Anònim ha dit...

Será que Tarragona Ràdio és molt crítica amb la gestió municipal...

Anònim ha dit...

Bastant més oberta i plural Tarragona Ràdio que Canal Reus. O Barcelona Televisió. O la tele del Vendrell. O la ràdio de Tortosa.

En pluralisme i llibertat, cap ciutat socialista pot donar lliçons. I Tarragona moltes. que ho digui el gerent i director de TGN Ràdio, que no és precisament de CiU. O els del gabinet de premsa de l'ajuntament, que tampoc son precisament de CiU (inaudit a Catalunya).

Tarragona és un oasi de llibertat. Mentre no arribin els sociates, clar.

Anònim ha dit...

Me parece de un gusto nefasto que un medio cuya responsabilidad social tiene el cariz del Diari de Tarragona pida un cara a cara, y ¿el deber democràtico de dar oportunidad a todos los partidos? ¿Sólo existe CiU y PSC en esta ciudad? Gracias a Dios hay otros ciudadanos que también tienen ideas para esta ciudad

Anònim ha dit...

Fa dies que els comentaris contra Ballesteros, en aquest i altres blocs (entre ells el meu), estàn assolin un to de desqualificació personal i fins i tot difamació (com es pot veure en els comentaris que hi en aquesta plana en relació a la meva persona) que diu molt poc del nivell de discussió política i argumentativa d'aquesta ciutat.

Quan s'entra en aquests nivells vol dir que hi ha molt nerviosisme i penso sincerament que qui està en aquesta situació hauria de recuperar el to de confontració sana d'idees. És pot ser àcid sense desqualificar, difamar o insultar. Confio en que puguem entre tots plegats recuperar el seny en aquest sentit per seguir donant qualitat democràtica a blocs com aquest.

Per cert, felicitats per la iniciativa!

Anònim ha dit...

Bego, tens raó, no s'ha de desqualificar ningú només pel fet que els comentaris siguin anònims. I, per cert, recorda a Ballesteros que estem esperant la seva resposta sobre el cara a cara...

Anònim ha dit...

La Bego, quan l'apreten i no sap qué dir (cosa que passa a la mínima, és el que hi ha) diu que la desqualifiquen personalment. Però mai diu a on. Jo he llegit un missatge molt llarguet, canyero, però és que estem en campanya.

La Bego no respon a res del que se li planteja i continua llençant cortines de fum. El que passa és que és un fum primet i dolentet, com de tabac. Nomès fa pudor, però no tapa la realitat.

A María José (Elices?): El DdT té la responsabilitat social que li vulguin donar els seus accionistes i els seus lectors. És una EMPRESA PRIVADA. Pot fer el que vulgui amb els seus calers, que son els que estan en joc.

A França el cara a cara el van produir una pública i una privada, i no els semblava tan intolerable. I a més la senyal la podria reemetre qualsevol cadena que ho volguès.

I mira que trobar-ho "de un gusto nefasto..." Oooigggg... Com està el pijerío sociata.

És democràtic, senyora.

Anònim ha dit...

Jo crec que Ballesteros l'acceptaria el debat. Però més aviat sembla que no el deixan. L'altre dia, al debat de la universitat, quan es va acabar la cara del trio calaveras (Bego, Sabaté, Burgase) era un poema. Me penso que pensen que com menys se'l senti al Pep Félix millor, que passi la campanya rapid i avall. No cola que algu que vol ser alcalde no vulgui debatre amb el seu oponent, que te por o que??

Anònim ha dit...

Sort que el Més Tarragona és sociata i fa campanya pel Ballesteros, perquè amb l'entrevista avui a la número 3 de CiU!!!

Anònim ha dit...

Bego, tens raó, hi ha desqualificacions sobre la persona de Ballesteros, jo no és que n'estigui ni a favor ni en contra, però et recordo que estem en plena campanya electoral i són els mateixos polítics els que diuen d'aquestes i més grosses sobre els seus 'contrincants'. A, i una altra coseta, recorda que Ballesteros s'ha posat voluntàriament a fer política i per tant és una persona de rellevància pública que pot ser objecte d'aquestes crítiques, ja que són justament els polítics els que tenen els drets a l'honor i a la intimitat menys protegits.
Salut

Anònim ha dit...

Jo crec que el Diari de Tarragona mai ha deixat ni deixarà de fer campanya per CiU. Ni ara ni fa 4 anys. És clar que alguna vegada els critica, però l'endemà els compensa amb una altra informació favorable.

Anònim ha dit...

Totalmente de acuerdo: es una empresa privada y vende lo que le da la gana. Pero... aquí se debatía si era partidista o no.

Anònim ha dit...

Bego, si tothom et posa a parir, no serà per algun motiu?
«Quan no compren els periodistes ((Bego) els amenacen (Bolaño)»
Gran frase que pot motivar moltes desqualificacions a molts blogs.

Anònim ha dit...

I per què al Diari, el debat? Un debat escrit no serveix per a res. Es perden els matisos, les expressions... Si es vol un debat amnb incidència pública, o a la tele o res. Però clar, la tele de Tarragona, ja se sap...

Anònim ha dit...

El Diari tira cap a Convergència. El Més Tarragona cap el socialistes. En el Canal Català podeu veure tres noticies seguides de l'Aregio: com a President de la Diputació, com a candidat de CiU i com a Portaveu de l'Ajuntament.Molt objectiu en plena campanya electoral. Però com són empreses privades, doncs que facin el que vulguin, com diu la majoria d'aquest blog. No cal pensar ni en la responsabilitat social del periodisme, ni en contrastar informació, ni en ser mínimmament imparcials, ni en fer-ho veure.
El cara a cara. No crec que li interessi a ningú més que als periodistes, igual que els polítics esteu totalment desconectats de la realitat.

Anònim ha dit...

El problema no és el cara a cara, és la incapacitat de tots els candidats per arribar a la gent sense que els girin l'esquena.

Portem ni trenta anys de democràcia , i les menjadores, la hipocresia i les actituds demagògiques ja s'ha carregat tota la credibilitat del sistema.

La tendenciositat dels mitjans, més al gust dels polítics que reparteixen subvencions que de l'interès general, tampoc ajuda en aquest sentit.

Amb lo aficionats a la lectura que som al nostre país, com pot ser que un diari de tarragona sigui dels pocs a nivell estatal -si no l'únic- que quadri els comptes amb beneficis?

Un altre pilar del desinterès general és la meditada precarització del gremi periodístic.

Sous cagarros i jornades interminables acontenten la maquinària propagandística, però allunyen els mitjans de la qualitat informativa, que en definitiva és el que vol la gent quan va al quiosc.

Amb tot el respecte a la professió, a Barcelona a ningú se li acut comparar el gratuït Metro amb La Vanguardia.

Anònim ha dit...

Les afirmacions sobre la tendenciositat dels mitjans del Camp de Tarragona que es poden llegir per aquí són molt gratuïtes. Sembla estrany que aquest bloc estigui escrit, principalment, per periodistes. En el fons dir que els mitjans tenen una o altra tendència només afovoreix els polítics que voldrien tenir els mitjans a favor (més que a favor, cegament a favor) i perjudica els professionals que es barallen cada dos per tres amb els polítics defensant criteris mínimanet dignes per seguir la campanya electoral i, en general, la vida política. Qui lluita cada dia per la seva independència se sent ofès per alguns dels comentaris que es poden llegir per aquí.

Anònim ha dit...

seguramente la ampliacion "irregular" y si no ,o fuera por alguna obra de ingenieria administrativa el trato de favor es irrefutable del Diari De Tarragona es el pago por la campaña electorasl
lo mismo que el incremento del valor del logo ,,,puedo pago en especie
es bochornoso lo de este Sr. que nunca ha trabajado en nada que no sea chupar de "papa" administracion
por cierto algun dia hablaremos de su paso por ADIGSA