Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimarts, 22 de maig del 2007

Una proposta sorprenent

Lluís Balart (ICV) ho portava preparat de casa o va improvisar? És la pregunta que tots ens fèiem ahir després d'escoltar a Tarragona Ràdio la seva proposta d'ubicar una mesquita a l'emblemàtic edifici del Banc d'Espanya. No entrarem a valorar si és encertada o no però és indiscutible que és sorprenent perquè semblava que hi havia l'acord de convertir l'espai en biblioteca. Lluís Balart va deixar anar la idea per primera vegada en aquesta entrevista des de la platja i tant de passada que ni el director de la ràdio, Ricard Lahoz, s'hi va aturar. Van ser les onades? Va ser una insolació? O va ser fruit de llargues hores de meditació?

Al vespre, durant el debat organitzat per la Ser i el Diari de Tarragona va tenir l'ocasió de tornar-ho a explicar davant d'un ferotge Alejandro Fernández (PP) que li va cantar la canya. Curiosament, no vam tenir el goig de saber què en pensa Josep Fèlix Ballesteros (PSC) i, com que nosaltres sempre tenim el micro obert, l'invitem a donar la seva opinió al Saló dels Penjats. De moment, amics lectors, vosaltres teniu la paraula.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Balart ha introduit el tema de la immigració per cobrar un protagonisme que no té, sabent que CiU i el PP se li llençarien a sobre.

ICV i PP no es disputen el mateix espai electoral, però un PP encabritat i defensant la raça mobilitza a moltíssims votants d'esquerres.

Més votants, possiblement, que no pas les propostes pròpies. I això sembla tenir-ho assumit en Balart. Perquè, si ICV té competències al govern, abans prioritzarà un centre de culte a un equipament cultural al Banc d'Espanya?

Cal recordar que el Senat -on les dretes tenen més representació que al Congrés- va aprovar l'any passat que la seu del Banc d'Espanya tingui usos culturals. Donarà suport un govern Ballesteros a una mesquita, o un edifici d'oficines?

Continuarà tancada pels segles dels segles si qui mana és l'Aregio? Aconseguirà en un cop d'efecte Sergi de los Rios que s'hi instal·li el museu casteller que s'havia de fer a Valls?

Un xiquiparc? Un bingo? Un centre d'interpretació del posa-m'ho aquí que no tinc butxaca?

pepita ha dit...

La patata calenta es per al Ballesteros, que fara amb un soci de govern com el Sr. Balart? fins ara els seguidisme de ICV del PSC era tan evident que feia fastic, ara s'escapa amb una proposta boja que no fa mes que mostrar que d'ideees ICV sol en te de verdes.

Anònim ha dit...

És un bon lloc.............per guardar els diners de l'Aràbia Saudí :D

Anònim ha dit...

Doncs jo vull un temple budista on hi ha els ànecs de la plaça Imperial Tàrraco. que pot ser?

Anònim ha dit...

Home, el que ha fet el ridícol és el Més Tarragona, parlant púdicament "d'un edifici cèntric de Tarragona".

Que es pensen, que ho amagaran als seus lectors que és el Banc d'Espanya? Ho sap tothom, i ells quedaran fatal perquè la gent veurà que els amagant informació.

Això ens porta a la sabiduria popular: "Qué vols que et donin a canvi de no res"?

Anònim ha dit...

El primer anònim té molta raó. La idea de Balart és tan forassenyada que no se la pot creure ni ell. Per tant, ha de tenir una altra finalitat, perquè fins i tot algú tan cenutrio com Balart ho ha de veure

ICV està passant la campanya amb més pena que glòria, i totes les enquestes diagnostiquen una tendència a la baixa. El perfil pla del seu candidat, a l'alçada del seu encefalograma, no ajuda gens, sobre tot quan se'l compara amb la seva antecessora, Dolors Comas, que es va saber conquerir un espai.

És molt arriscat, perquè la llei d'Hondt té aquestes bromes, que de dos pots passar a zero regidors amb molts pocs punts percentuals de diferència.

Per això han tret una proposta amb l'únic objectiu que es parli d'ells. És tan barroer que ho veu fins i tot un nen de sis anys. el que passi amb el Banc d'Espanya o si els musulmans tenen una mesquita en condicions se'ls en fot, a ICV: nomès volen recordar a l'electorat que ells hi son.

Si a més a més aconsegueixen treure de la cova alguna reacció cavernària que els victimitzi, encara millor. És un perfecte exemple de demagògia i irresponsabilitat en política.

Dit això: "Pacta sunt servanda". Tarragona ja sap que el tripartit municipal vol fer govern amb gent que a l'antiga seu del Banc d'Espanya hi vol una mesquita. Si és així son uns folls, uns immadurs i uns irresponsables. Si no és cert, i nomès és una proposta per atreure l'atenció, son uns folls, uns immadurs, uns irresponsables i uns demagogs.

Amb gent com Balart i ICV no es pot fer res de bo. Balart, que ja va ser candidat d'ICV a l'alcaldia el 1991 (dada que ell mateix amaga curosament i no en parla mai, ni posa a cap curriculum), va aconseguir deixar sense representació el món del PSUC a Tarragona per primer cop des del 1979. Encara més: Balart va aconseguir la gesta de deixar Iniciativa per sota d'Alternativa Verda (!!!).

Tot apunta a que, pel be de Tarragona, ho tornarà a fer. Com a mínim Balart sap el que convé a aquesta ciutat: i és que ell mateix no sigui regidor.

Anònim ha dit...

Estic parat davant de l'urbanisme de pizarrín "pinta y colorea" del PepF:

(Diari de Tarragona):

"Ballesteros detalló que su Tarragona estaría dividida en cuatro grandes zonas: «La de Ponent, donde se ubicarían los equipamientos deportivos; la de Llevant, que albergaría los culturales; el sur, en el que la Façana Marítima cambiará completamente su fisonomía; y la norte, donde debemos mejorar las conexiones entre Sant Salvador y Sant Pere i Sant Pau»."

I els lavabos a on? Als fons a la dreta? José Luis García, el super constructor de Tarragona, es desesperava veient com el PepF no entenia res d'urbanisme. Quan dic que no ho entén, vull dir que no ho entén, que no li entra al cap, que no se'n fa càrrec. I aquí en teniu una mostra fefaent.

Quin simplisme, quanta ximpleria. PepF hauria de saber que l'urbanisme modern consisteix en barrejar els usos de les zones urbanes. Si no, et surt una ciutat a la ianqui, amb uns llocs on es va a treballar, uns altres on es va a dormir i uns altres on es va a tenir les estones d'oci. Clar que això provoca uns problemes de mobilitat d'aquí te espero.

Els ianquis poden fer-ho perquè tenen un país fet de bell nou, sense restes romanes ni de cap tipus, on les autopistes poden creixer indefinidament, i on la gasolina és tan barata com l'aigua mineral. A la Tarragona del PepF qué farem? Quan s'acabin els "acontecimientos deportivos", fer cua tots cap a la zona dels "acontecimientos culturales"?

Aiiii Pepf. Sort que en urbanisme, com en la resta de coses, algú altre pendrà les decisions per tú.

Com quan deia que Terres Cavades ja es podria fer nomès que les avingudes fossin curvades i hi haguès carril bici. Ja vindrà el Burga desprès a explicar-li "en dos tardes" que les avingudes es fan rectes, com la dels Països Catalans de SPiSP que va dibuixar el Burga quan va deixar la grua del port per portar l'urbanisme municipal. Llavors que el PepF va votar a favor de l'alcalde Nadal i va formar part del seu equip, ara tan denostat pels sociates com aplaudit pels ciutadans (qué tontos son els tarragonins, que no ho veuen que el Nadal és un gangster, un lladre, un home dolent, un pijo... i sobretot NO ÉS D'ESQUERRES, UUUUHHHHH!!!!!).

El Burga feia anar el llapis de l'urbanisme igual com feia anar la grua, i clar, no és el mateix. Per cert que van ser els sociates (i PepF) els que van declarar urbanitzable Terres Cavades. No per res: un parell d'anyets desprès d'aquest senzill tràmit, Caixa Catalunya (avui presidida per Narcís Serra, i sempre controlada pels sociates a través de la Diputació de Barcelona), o sigui, els sociates, es feien amb la majoria d'accions de la principal promotora de Terres Cavades, associats amb... José Luis Garcia i... Àngel Fernàndez.

I a tot això el PepF callava, no fos cas que s'enfadessin al partit i em quedés sense el meu modus vivendi des del 1983, llavors que tenia 24 anys... i fins ara. Callar i somriure, que és el que li han dit que faci en aquesta campanya. No per res, sinò perqué és l'únic que sap fer, perquè és el que ha fet tota la vida.

Anònim ha dit...

ICV ha denunciat sempre la falta de cohesió de la ciutat, les diferències entre barris, el perill de la formació de guetos... Què passaria, doncs, si la Mesquita estigues en un espai com la Rambla? Descentralitzaria la immigració i permetria la perfecta combinació entre immigració i ciutat. No veig el problema per enlloc.

Anònim ha dit...

Si un hom es considera laic, cal que ho sigui sempre i a tot arreu. A veure si el d'IC-V no aniran a la processó de setmana santa i sí que faran visites a la mesquita el divendres... No hem quedat que la gent s'integren com a persones i no pas com a membres d'una fe religiosa ? . S'han d'integrar com a ciutadans i no pas com a creients en una fe.

Senyors d'ICV, feu-s'ho mirar.

Anònim ha dit...

El Balart no ha dit que ell anirà de visites a la mesquita, ha dit que ha d'haver llibertat de cultes, independentment que el seu partit sigui laic. És a dir, tothom té dret a creure amb qui vulgui, ho qual és totalment respectable. Pel fet de ser laic no demana el tancament de les esglésies, seria ridícul, doncs el mateix vers les mesquites.

Anònim ha dit...

El pobre ja s'ho ha menjat amb patates. El deuen haver trucat a l'uníson el Bolaño ("Balaaaaaartt!!! Te voy a joder la vidaaaaa!!!!"), el Zaragoza, el Sabaté, la Bego ("No m'agrada gens el que escrius, Lluís") i el Burga ("te fotré a baix del pooooort!!!!"). Mentre, el PepF collia farigola per la Mussara.

Ara diu que ho ha fet per a que es vegi la islamofòbia HO HO HO HO HO a qui vols enganyar Lluíssss???? Ja que l'has cagat, no insultis la nostra intel·ligència home. Els d'esquerres sempre amb aquesta supèrbia moral, no s'equivoquen mai.

Que no saps que Stalin i Enver Hoxa van fer tirar a terra totes les mesquites home? Que dirien els teus mestres si et veiessin? Aiiii Lluís Lluís.

Anònim ha dit...

Per cert que dient que va fer la proposta per fer surtir la islamofobia Balart li dona la raó a Emma Nems quan diu això

"Si a més a més aconsegueixen treure de la cova alguna reacció cavernària que els victimitzi, encara millor. És un perfecte exemple de demagògia i irresponsabilitat en política."

Unknown ha dit...

L'home no anava tant desencaminat. Mireu sinó aquest link: http://tarragona2016.blogspot.com/2007/05/la-capsa-negra.html#links

Bromes a banda pesno que deu haver estat una reacció tardana a les paraules pretèrites de Nadal que va dir que no volia la subdelegació al Banc d'espanya perque hi hauria masses cues d0immigrants al centre.

De totes maneres ho trobo una bajanada. Si volen una mesquita que se la paguin i en tot cas demanin una subvenció com fa tothom.

Unknown ha dit...

Ah! I al lloro amb aquestes propostes, no sigui que en Saura enviï els Kobotan-Man. Jjajajaj

Anònim ha dit...

Com a antic votant d'ICV, que no del senyor Balart, tinc la sensació de que aquest partit s'ha tornat gris i s'ha allunyat de les persones des de que tenen quotes de poder.
Tot per esgarrapar un parell de vots (cosa que dubto que succeeixi, perquè la gent és menys idiota del que ell es pensa), per sortir als diaris, per tenir un dubtós protagonisme amb polèmica en comptes de amb idees.
Aquesta no és la Iniciativa que jo vaig votar, la de les pasades eleccions, la de la gent amb ganes de treballar per la ciutat, lluitant amb idees i no amb propostes buides de contingut. Heu canviat. El poder us ha canviat.
Per cert, per un tema on semblava que hi havia consens, de dretes i esquerres, de independents i de dependents...una llàstima.
I personalment trobo més enriquidor i integrador una biblioteca o un museu, i que siguin els llibres i la història els que ens marquin el camí de la convivència.

Anònim ha dit...

jo no portaria al meu fill a misa al polígon entrevies ni boig

Anònim ha dit...

Per a "Jomateix": Confons islamisme amb immigrants. La via d'itegració dels immigrans és la ciutadania, ben lluny de tuteles de mesquites. No hi ha immigrants ateus, no hi ha immigrans laics ?