Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dilluns, 2 de juliol del 2007

Alteracions paisatgístiques

És l'estiu, fa calor i la gent es destapa. Els canvis de paisatge alegren la vista de molts però, sorprenentment, també hi ha qui ho qualifica de "penitència". Avui ens ha cridat l'atenció una carta a la directora del gratuït Espais 7 de Reus (número 1422, del 2 al 8 de juliol) que diu literalment...

Sra. directora,
L'alcalde de París ha prohibit el top less en les platgetes que voregen el Sena per considerar-lo un espectacle indigne i vulgar. Aquí, som diferents i les autoritats sanitàries es preocupen sobretot de vetllar per la qualitat sanitària de la sorra i de l'aigua de les nostres platges, però passen per alt l'alta contaminació visual a la qual se sotmet als seus visitants.
Les meves companyes de sexe, en plena joventut o en franca decadència, van vessant públicament la seva intimitat corporal en un top less exhibicionsita i sovint molest. Pregaria a les susdites que ens permetessin, a les que acudim amb les nostres famílies, gaudir de les mateixes sense alteracions paisatgístiques que suposen una penitència afegida a la calor, les caravanes de tornada, els insectes i el volum del transistor dels nostres veïns de platja.
EVA N. FERRAZ

La nostra pregunta és: aquesta carta és una broma o una insolació? És possible que un parell de pits a l'aire molestin tant? Esteu d'acord amb aquesta senyora? Teniu la paraula!

22 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi m'agrada veure pits :)

El Capità Tarragona ha dit...

Un top less exhibicionsita i sovint molest?? Tarragona, 1936.

En quin any vivim?

No em puc acabar de creure el que acabo de llegir? A mi em sembla un broma, en serio. Dos pits, uhhh...

Diga'm ociòs, però si poseu "EVA N. FERRAZ" al Google en trobareu més d'articles d'opinió i de cartes al director, no tenen desperdici.

Salutacions

Anònim ha dit...

Pobres pares i mares, els qui eduquen els seus fills ensenyant-los que veure dos pits femenins és una cosa incorrecta (pecaminosa?)... Amb el pretext de l'estètica pretenen amagar-nos el motiu principal de la seva actitud: que el que voldrien és que els seus fills tinguessin les seves mateixes idees retrògrades i antiquades.

Anònim ha dit...

penso que cada dona faci el que vulgui...fins i tot opinar el que vulgui.

Per cert, des de fa uns dies tinc una inquietud. Potser no és el lloc adequat, per això, abans de tot, demano disculpes peró veureu:
Perquè no esbrineu què carai està passant a la Piscina ¿Municipal? del Serrallo, inaugurada , com no podia ser d'una altra manera, durant campanya electoral per l'anterior equip de govern amb la companyia de representants veinals , però que a hores d'ara encara no ha entrat en funcionament (?).
Una piscina municipal (?), per cert, pagada per tots els contribuents, que segons sembla, enlloc de dependre del Patronat Municipal d'Esports es va donar la seva explotació al CN Tárraco i al gimnàs sport gym , sense cap concurs? !!!
Amb uns preus d'inscripció, gens econòmics, (per això si que obrien tu, en horari de matí i tarda!!.)
Algú sap quins "xanxullos" hi ha i, el més important, perquè no obra portes.
A veure si des del Saló dels Penjats esbrineu alguna cosa...

Anònim ha dit...

Com sempre, els més progres son els que més reprimeixen. A aquesta Eva N Ferraz li molesta i ho diu –amb gràcia. Els comentaristes a sobre no enteneu que pensi així i us en foteu. Visca la llibertat!

Anònim ha dit...

No si la gràcia és que ho diu amb gràcia! Però el que diu té tela...
Ella té dret a opinar i nosaltres tenim dret a opinar sobre la seva opinió

Anònim ha dit...

Eh ! Com és que hi ha platges nudistes i platges que no ho són? Responc: perquè hi ha sensibilitats diferentes, totes respectables. Eva N. Ferraz posa en evidència una ambiguïtat de la llei i de la norma social. No es posa amb els nudistes, sinó amb un "petit" fet al mateix nivell que les ràdios cridaneres, les criatures espipadores i els que pensen que poden jugar a "pales" on els dongui la gana. Algú pot regular la mala educació o el bon gust ?

Anònim ha dit...

La platja és per anar-hi a jugar a pales i amb els nens petits a passar-s'ho bé. I a qui no li agradi, se'n pot anar a altres llocs a estar tranquil o es pot quedar a casa seva. Realment hi ha gent molt intolerant! Ara es veu que s'haurà de regular tot i hauràs d'anar a la platja en plan monja.

Anònim ha dit...

És que pensa que si un nen petit veu un pit pot tenir un trauma! Sobretot si ha mamat d'un biberó! Jo crec que la Ferraz es refereix a això :)

Anònim ha dit...

Una mica respecte per la senyora Ferraz, no? A Catalunya el políticament correcte, cada dia més estret, és asfixiant i ens està matant com a país.

Que una dona ensenyi els pits és provocatiu. Si ho vol fer a casa seva és fantàstic, però en un lloc públic no té lloc, perquè expulsa a molts d'un lloc que és públic.

La col·lecció de comentaris que aquí es veuen son una magnífica mostra de feixisme i de dogmatisme. La senyora Ferraz no té el dret a dir el que pensa, no té dret a discrepar del nou dogma hedonista, se la ridicultitza, se li nega el dret a discrepar. Com sempre, el feixisme sobrevola Estats Units i acaba aterrant a Europa. El nou feixisme políticament correcte, del que no es pot discrepar, al que es respon unicament amb llocs comuns, burles, tòpics i insults.

Les idees de la senyora Ferraz es responen amb adjectius qualificatius, mai amb arguments que diguin que una senyora te tot el dret a anar mig despullada encara que amb això ofengui o molesti els altres. No, la senyora no es pot aguantar els pits, se'ls ha de fer a sobre. Quina pobresa de debat.

Anònim ha dit...

Per a anònim de les 13:09

Viure en societat és aguantar-se i contenir-se. Fer la teva sense molestar i sense que et molestin és l'ideal, però la realitat és ben altra. Anar a platges molt concorregudes té això: has d'aguantar el senyor que posa la ràdio com si estugués sol, el nen malcriat que no fa sinó emprenyar perquè no li han ensenyat on són els límits, els senyors de les "pales" que es posen a jugar a la vora de l'aigua i has de vigilar que no et fotin un cop de pala al cap o que no et facin un placatge de rugby buscant tocar la piloteta. Per què no puc demanar que la gent porti auriculars, que els pares cuidin que els seus fills no molestin massa i que els de la pales juguin on no hi ha gent ? El punt d'equilibri sempre és problemàtic, i segur tots en un moment o altre haurem d'aguantar-nos.

És retrògad i reaccionari creure que no tot està permés ? Hi ha llocs que a ningú se li acudiria anar en top-less. Hi ha ordenances municipals que impedeixen anar sense samarreta pel carrer. Per què ? En el fons és pura convenció, com tot el que és vida social. Com a la platja.

La sra Eva N. Ferraz té tot el dret a dir el que li sembli, sense que per això hagi de ser despreciada. Altra cosa és que els seus arguments convencin o siguin "realistes".

Josep Maria Yago Suau ha dit...

pitorro, la Sra. Ferraz intenta limitar drets i t'ho dic perque segons la legislació vigent (si més no mentres no s'acabin de popularitzar les "ordenances cíviques") no es cap delicte anar nu a la platja, a qualsevol platja.
El club Català de Naturisme ha convocat pel proper 15 de juliol una jornada per reivindicar el dret a anar sense banyador a qualsevol platja, de fet això és el que faran aquest dia. A veure qui seran els intolerants.

Anònim ha dit...

Rersposta a l'anonim de les 12,24

El que jo se i les llegendes urbanes confirmen es el seguent:
El Sr. Raul Font volia ajudar a la seva gerent del patronat i no sdabia com fer-ho aixi que va inventar-se una coseta:

Intentar donar la grestió de la piscina del serrallo a la Federació de Natació de Catalunya per tal de que fos el Club Nataci´ñio Tarraco qui fes la feina, sabent que el club no disposa de gent ni infraestructura per fer-ho i que ho donaria a gestionar a un tercer, vaja que subcontractaria els serveis, a qui ... doncs a la seva gerent Sra. Vallhonrrat ex dona del amo del gimnas aquest que menciones i aixi els dos ex que den contents.

Marc ha dit...

Qualsevol comentari que es faci al respecte seria regalar-li a aquesta senyora un protagonisme que, per caduca que es la seva carta, no crec que es mereixi. El que si que te tot el dret de merèixer aquest esmentat protagonisme es la següent pregunta: Es possible que en ple segle XXI, molts anys desprès del que el "destape" perdés la raó de ser, hi hagi gent que raoni així?
En una sola paraula: Increïble.
M’he quedat garrativat al llegir-la!

Anònim ha dit...

Doncs el Club Català de Naturisme no es lliurarà de ser intolerant en certa forma. El consens bàsic avui en dia és que hi hagi platges nudistes i platges que no. Algun dia les coses canviaran i mestrestant ...

Els intolerants són els que creuen que ells tenen la raó per damunt de la dels altres i que la seva sensibilitat és la bona. Com que aquí ens embrancaríem en metafísiques, cal valorar sempre on és el consens. L'acció del Club i la sra Eva N. Ferraz poden tenir semblances, des del moment que vulguin adoctrinar-nos sobre el que ens convé. Vaja que no tinc perquè empassar-me que pendre el sol en boles és saludable i progressista, ni, tampoc, que el nu és indigne.

Fa anys hi va haver una campanya, tant sorprenent i tonta com pugui ser la de la sra Eva N. Ferraz, contra el "tèxtils" , contra els que anàven en banyador a platges nudistes. És tota un lliçó de com els suposats alliberadors són, alhora, portadors d'una ideologia abstrusa.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

em sembla que no parlaré de res amb anònims i, menys, intolerants.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Si algú vol veure el blog de la Sra. Ferraz pot anar a:
http://www.quediario.com/blogs/17923/

(llàstima de propaganda que li faig)

Anònim ha dit...

Jo el que crec és que a aquesta senyora tant sensible, el que li molesta de veritat és que "gatones" com jo ensenyem les mamelletes, i pot ser el seu marit ens les miri de reull mentre fa veure que es grata el clatell.
Però també li diria que a la platja hi han altres "alteracions paisatgístiques" que fan una mica de mal a la vista i que moltes "senyorones" consideren normals, com són les pantxotes rodones de molts marits aborrits que aguanten estoicament llegint el diari envoltats del parassol, les tumbones, la nevera, les cadires de platja, tres cistells amb menjar, les esterilles i toballoles, i la dona amb ulleres de sol, barret, "pareo" i Nivea, emprenyant continuament mentre parla pel mòvil amb la seva germana.
I les gatones del voltant no ens queixem, perquè considerem que per una estona que passem en aquest món, no val la pena passar-ho malament.
Sra Ferraz, no pateixi que les "gatones" no li pervertirem els nens ni li premdrem el marit. Paraula de "Gatona".

Anònim ha dit...

I si suposem que a tu el que t'agrada és que el marit et miri ? Certament, no ho sabem , de la mateixa manera que és una suposició excesiva pretendre saber que a la sra Eva N. li molesta que el marit es distregui. Podríem fer més suposicions, cada cop més retorçades.

Que visquin força anys les Eves N. Ferraz de tot el món que ens permeten aparéixer tan progressistes, tan tolerants i ara tan seductors !

Anònim ha dit...

Aquest matí he vist unes Alteracions Paisatgístiques Precioses a l´Arrabassada. je, je, je.

Anònim ha dit...

I tant que m' agrada que els marits em mirin, i els solters, i els separats !! però si la vista està per això. I m' és igual que tinguin pantxa com no, no som perfectes i tots tenim dret a viure, i a veure...
Mèus mèus a tots, i seguiu gaudint del paisatge amics.

Anònim ha dit...

Realment, hi ha alguna platja no nudista?