Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimarts, 17 de juliol del 2007

Un món dominat pels homes

Continuem parlant dels blocs polítics per fer-nos una pregunta: on són les dones? Sembla ser que el món dels blocs i de la política està dominat pels homes. És que no hi ha dones en política? O és que no escriuen blocs? No s’hi interessen o estan discriminades? Les quotes són la solució?

El bloc d'Alejandro Fernández (PP) ens va donar fa poc una dada interessant sobre el perfil de blocaire interessat en política: el 75% són menors de 35 anys i el 70% són homes. Nosaltres ara mateix som l’excepció que confirma la regla: 13 dones i 10 homes.

33 comentaris:

Anònim ha dit...

De tots els polítics que teniu linkats, només hi ha la floría!!!

Anònim ha dit...

Sí, les dades de l' Alejandro són significatives, però responen a un perfil ( que no és estrictament el seu) i generalitzant molt, d' homes joves a una edat sovint encara sense fills i que poden destinar temps de lleure a pensar, raonar i escriure després de la jornada.
Les mares que treballem dintre i fora de casa, de dia i de nit si els petits ploren etc, no tenim gaire temps, i menys ganes de posar-nos a les 01 hores de la matinada a escriure els nostres pensaments ni a respondre les opinions d' altres. Això és l' herència de l' alliberament de les dones...
En el cas de la Floria, que és una "super woman" pel que es veu, li queda temps per a tot, però ella deu ser l'excepció que confirma la regla.
Estic segura de que si al meu marit i molts altres homes, quan arriba a casa i després d' ajudar a banyar els nens, que és com una batalla campal, donar-los el sopar, sopar nosaltres i recollir, rentar els plats, encarrilar el dinar de l' endemà, posar a dormir la canalla, treure el gos i estendre la darrera rentadora que s' ha fet, preparar les bosses de l' escola dels nens amb la roba d' esport, l' entrepà de l' esmorzar i la bata neta, li digués, "mira xato, ara que ja estàs tranquil, i en la solitud de la nit, pots posar-te a reflexionar una estoneta sobre el que vol realment la societat tarragonina i enviar-ho a l' espai sideral d' un blog", ell, el xato, em diria, "mira "churri" a més a més de que el que jo, i no la societat tarragonina, vull són unes vacances, millor sou i servei domèstic, ara no puc dir res més que : "bona nit i tapa't".
En el meu cas, després de tot això cada dia, encara em queda un bri d' energia per llegir una estona al llit, que és un petit plaer al que no vull renunicar tot i que sovint no passo de la tercera plana.
Les reflexions, les deixo per quan viatjo sola a la RENFE, a l' autobús, a la cua de l' OMAC de l' Ajuntament, o formo part del paisatge de la Platja Llarga.

Anònim ha dit...

Però si ens fixem en les joventuts dels partits (gent d'entre 18 i 24 anys que encara no tenen fills) també predominen els homes. Mira sinó els joves de les JNC que s'han decidit a escriure un bloc. No hi ha cap noia!

Anònim ha dit...

Les dones, en general, sempre s'han implicat menys en política, (bé, en política i en les grans àrees de l' economia i les finances)i s' han decantat més per l'univers de l'atenció social, l'ensenyament o la cultura. Parlant sempre en termes molt generals, està clar.
Només cal observar els índex de participació femenina en política: quantes diputades, regidores, cuantes directores de grans multinacionals, quantes judjesses,... respecte al nombre d'homes. Les dones evolucionen més còmodament en una altra esfera, la majoria.
Està clar que estem igualment ben dotades per accedir a tots els llocs opcupats per homes, però existeixen altres factors que influeixen en que ens decantem per altres objectius laborals.
Quan als blogs de dones que opinin de política, si n'hi ha són de dones inquietes que ja militen en algun partit o formació juvenil; i els homes la majoria també. Hi ha poc jovent inressat realment en política. Malauradament el jovent i la resta estan molt decebuts, i especialment el jovent viu més centrat en la satisfacció immediata: benestar econòmic, poques preocupacions, disponibilitat de diners i pocs problemes. No pensen que el benestar ens ve donat, en part, de com la societat s'estructura (millor o pitjor) des de les nostres institucions, aquelles que nosaltres triem. Pot ser és que el SISTEMA està fallant.

Anònim ha dit...

Hablando de Blogs, alguien sabe qué ha sucedido con el sitio web del Sr. Aregio ?

Los hay con suerte, o han esperado a que se hiciera la estadística, igual no hubiera ganado CiU e igual no hubieran ganado los hombres (aunque es difícil cambiar un 70%)

Julián !

Anònim ha dit...

Que se ha fundido como él.

Unknown ha dit...

Gatona, no estoy de acuerdo con lo que dices de los jovenes, creo que si tienen intereses políticos, pero no por los cauces normales (partidos políticos o juventudes políticas). Muchos estan en plataformas, ONG's o asociaciones, que plantean debates políticos y soluciones alternativas al sistema predominante... el no militar en un partido no significa que el joven no tenga interés en la política...

Yo tengo amigos que no militan, y sin embargo están al día de lo que ocurre tanto en Tgn, como en CAT y España, y si les interesa y saben que les afectan muchas de las decisiones que toman (o tomamos)los que estamos en partidos políticos... Tienen interés pero los encauzan de forma diferente...

Es lo que creo... pero tan solo es mi opinión...

Waipu Joan ha dit...

les quotes de paritat les veig una mica forçades. Malament anem si cal establir quotes a tot arreu.

Anònim ha dit...

Hi ha poques dones a la política. A veure si endevineu qui és: dona, política i la que s'ha criticat més en aquest blog. Segur que ho sabeu.
Ser dona i destacar és imperdonable.
Reflexioneu per què noies.

Anònim ha dit...

Sí, però n'hi han d'altres dones al PSC i d'altres partits. Bego, si surts mal parada no és per ser dona. Només caldria que ara et fessis la víctima del sexisme en política. No és per ser dona és per...espera que em recordi...MANIPULAR, TREPITJAR ELS COMPANYS DEL TEU (FA DOS DIES) PARTIT, XIVAR-LI LES COSES AL SABATÉ, ETC. ETC.

Unknown ha dit...

Pel que fa al tema polític si, però pel que fa al món dels blogs penso que no està gens dominat pels homes, al contrai. Si és que pdoem parlar de dominació.

... intrigant l'anònim de dalt, no?

Vinga,

Anònim ha dit...

Que quedi clar que la persona que signa com a OMBRA no soc jo que signo com a L'OMBRA. Ho dic per aclarir el tema.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Llegint amb atenció a la gatona estic d’acord amb bona part dels seus arguments, i es cert que si jo, després de treballar em toqués fer tot el que diu, segurament no tindria temps ni ganes per escriure un blog.
De totes maneres crec que amb les dones pasa igual que amb el jovent, que passa bastant de la política, per això les joventuts dels partits només hi ha bàsicament nois, es la mateixa proporció que en el mon dels adults.

Anònim ha dit...

A L'OMBRA , tens raó he signat OMBRA i no sóc tu. Disculpa'm no me n'he adonat.
A l'Anònim de les 16.08, no sóc qui dius.
El que volia plantejar és que quan les dones destaquen en algún camp, la primera reacció es assenyalar tots els seus defectes, que en un home se li consideren normals i no se li donen importància. Crec que l'exemple està super clar.

Marc ha dit...

Hi ha molts factors que deuen determinar aquesta predominança masculina en la blocosfera política però, tenint en compte que en les joventuts dels partits (que coincideix bastant amb la moda de l’edat dels blocaires) predominen els homes i que segons tots els estudis que he pogut llegir sobre el tema (si amics, m’he documentat i tot! Sóc un malalt!) les dones no arriben (o ho fan amb dificultat) a un terç de la població enquestada (suposadament escollida a l’atzar), és d’esperar que hi hagin tantes poques dones que publiquin bitàcoles polítiques. I això és una llàstima!

Ja sabeu nois, quan parleu amb les vostres amigues, encoratgeu-les a participar!

Un dels estudis consultats el podeu veure aquí (és del 2005 però tampoc hi gaire cosa més actual). Les dades referents a aquest comentari es troben a la pàgina 22.

Salut!!

Anònim ha dit...

Les dones també mullen. Aquí ho explica molt bé:
http://www.directe.cat/puntdemira/millor-dos-sous-que-un-1996

Anònim ha dit...

Sí que manen les dones. Mireu d Directe!Cat:

Millor dos sous que un
17.07.2007 ! 05.00h

N’hi ha que no es tallen ni un pèl. És el cas de Begoña Floria, tinent d’alcalde de Societat de la Informació de Tarragona i, alhora, responsable de comunicació de la delegació del Govern en aquesta demarcació. I com que té dues feines, ha decidit cobrar els dos sous, malgrat que tot Tarragona en va ple i que el malestar és evident fins i tot en alguns sectors socialistes de la ciutat imperial.

Tot comptat i debatut, la Bego (com se la coneix a la ciutat) s’embutxaca 21.500 euros anuals per la seva dedicació a l’ajuntament tarragoní, uns calés que complementa amb els 43.864 euros que cobra de la Generalitat per fer de cap de comunicació de Xavier Sabaté (casualment el seu cap quan aquest darrer era conseller de Governació l’any passat). En total, 65.364 euros. Cal dir que, en cas de conflicte entre les dues administracions, la Bego ja ha dit que intentarà posar pau o passar desapercebuda per no haver de prendre partit.

Per cert, que el retorn de la Bego a Tarragona després del seu parèntesi barceloní ha caigut com una gerra d’aigua freda entre els periodistes de la demarcació. Segons ens expliquen, ha tingut moltes enganxades amb els professionals tarragonins i sempre es comenten àcidament les trucades que sol fer a les redaccions quan alguna informació no surt publicada al seu gust.

El Capità Tarragona ha dit...

Hola PENJATS!! com esteu???

En el post que vàreu publicar que es deia: els joves de convergència es llancen a internet em dau donar un tarraconsell, em vau dir "que els meus articles no es converteixin només en un reguitzell de retrets als que no són del seu partit pel simple fet de no ser-ho i que demostrin capacitat d'autocrítica".

Llavors em vau dir (respecte al tracte dels polítics): "Nosaltres els tractem igual, siguin del color que siguin, i els hem eliminat a tots dos de la llista (referint-vos a Aregio i Ballesteros) de links perquè fa més d'un mes que no hi pengen cap article.

D'acord.

Crec haver demostrat que tinc capacitat d'autocrítica i que el meu bloc no s'ha convertit en un reguitzell de retrets als que no són del meu partit pel simple fet de no ser-ho (o axiò crec)

Llavors, seguint amb el que vau dir, un Tarraconsell: Si vau elminar a l'Aregio i al Ballesteros de Links perquè feia un mes que no penjàven res, us insto a que us passeu pel bloc de Sergi de los Rios que sembla que el govern li ha tret el temps per a tot, AVUI FA UN MES que no penja res.

El seu ultim post titulat: UNA NOVA MANERA DE GOVERNAR, va ser l'últim, el 18 de JUNY a les 10:03 minuts... També és curiòs que si mireu les actualitzacions del Sergi de los rios totes estan fetes en horari laboral pel matí... Es connectaa des de l'ajuntament? (això és una simple curiositat)

El que si que haurieu de fer és, a l'igual que amb el Ballesteros i l'Aregio és eliminar-lo dels Links ja que ell s'ha oblidat que te un bloc.

SALUTACIONS A TOTS!!

El Capità Tarragona ha dit...

ei, però de bon rotllo, eh?

;-)

Anònim ha dit...

En tot cas, si en sergi de los Rios no penja res des del 18 de juny és que NO es connecta des de l'Ajuntament, perquè no va prendre possessió fins al 16 de juny.

També de bon rollo.

Anònim ha dit...

Respecto al artículo que nos ocupa: "Un món dominat per homes", yo la verdad, si el mundo ha de estar mejor doninado por mujeres como la Floria, prefiero quedarme como estoy. No me resulta un ejemplo de nada. Su talante obedece al de aquellas personas que ostentando un poco de poder, lo exprimen hasta el máximo, además su blog no creo que sea ejemplo para otras mujeres: es de un egocéntrico que mata, cuando relata lo que la animan sus amigos, y lo que la quieren, y lo que le regalan, y lo lista que es...y lo bien que lo hacen sus jefes, y lo fantástica que és la labor del PSC...que da empacho de tanto azucar.
Creo que las mujeres con cargo lo digieren muchas veces mal. Lo malo de una ciudad como la nuestra en la que todos nos conocemos más o menos, es que cuando mueres de éxito, no hay quien luego te acompañe al entierro. Aunque ella con lo que cobra podrá contratar plañideras.

El Capità Tarragona ha dit...

Anònim, ni tu, ni jo, el 18 ja ers segón tinent d'alcalde...

a més, ja he dit que era un simple curiositat....

O potser el que ha passat és que no tenen internet a l'Ajuntament i per això ni el Ballesteros ni el De los Rios actualitzen...

Que será...será...

Anònim ha dit...

Pues yo conozco a Bego y es una tía muy maja y muy buena gente, com mucho carácter, eso es cierto, pero nadie es perfecto, es evidente, pero por lo que leo los que escribís aquí soy los menos perfectos de todos.
Y hay muchos tíos mucho más bordes que ella en las formas, como el Aregio por ejemplo (y su fantástica jefa de gabinete, la tal Natalia, que le hizo la campanya desde la Diputación). Y también más superhombres que ella, como el De los Rios que es diputado, presidente de una empresa municipal y tercer teniente de alcalde (casi alcalde cuando le dejan) y padre de dos hijos y nadie cuestiona nada.

La envidia es el peor de los defectos. Y yo si creo que si fuera un tio la atacarían menos.

Anònim ha dit...

No si ja es veu: quan algú et diu "De bon rotllo tio !" preparat per rebre una patacada sense contenplacions i amb ganes d'ofendre.

El Capità Tarragona ha dit...

Ganes d'ofendre????

Quina pell més fina, no?

Anònim ha dit...

Capità, sempre t'avances! T'assegurem que teníem previst eliminar el link de Sergi de los Rios avui mateix (un mes és el temps que donem de marge per certificar la mort d'un bloc). Ja està fet :)

El Capità Tarragona ha dit...

jeje...

El capità sempre a l'aguait!!

(ja ho sabeu!!)

;-)

Anònim ha dit...

LO QUE TIENES CAPITÀ ES O MUY POCA VIDA SOCIAL O MUY POQUITAS COSAS QUE HACER...

Anònim ha dit...

I si el Sergi de los Riós avui fa un post ? El linkareu immediatament o haurà d'estar un mes a la nevera ?

Capità, la teva actitud és la mateixa que la dels censors que mesuraven amb cinta mètrica faldilles i escots. Passa un centímetre ... fora . És a dir tot plegat una pena.

Anònim ha dit...

Si fa un post ja el tornarem a linkar. Però no podem assegurar que sigui de manera immediata, ja que precisament pel fet de no ser un bloc viu no el consultem cada dia.

Anònim ha dit...

Sí però el donar-lo de baixa ha estat immediat

El Capità Tarragona ha dit...

uy uy uy...

No us enfadeu!

Només he dit que es faci le mateix que amb tots els blocs morts...

Si el meu està un mes innactiu us convido a que li digueu als penjats que m'esborrin si no ho fan...

Perquè no us atreviu a comentar ni tan sols opsant un nom real?

Jo com a minim, dono la cara, sabeu qui soc i dic el que penso sense amagar-me rere un ANÒNIM.

No com vosaltres.

Anònim ha dit...

Aixi doncs digues als penjats que no donin opció a signar de forma anònima. Només faig ús del dret que em donen els propietaris del blog. Quin problema hi ha ?