Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

divendres, 26 d’octubre del 2007

"Txapapote" a la tarragonina

Primer de tot, salvem les distàncies perquè el que ha passat a la platja de la Pineda no ha estat com les de la Costa de Morte fa uns anys, però aquesta setmana hem viscut un episodi de contaminació per hidrocarburs amanida amb una certa desinformació. Ens han dit que s'han vessat 470 litres de cru de la monoboia del pantalà de Repsol? Molts dubten que tan poca quantitat hagi produït les taques que s'han passejat aquests dies per davant les nostres costes i han acabat embrutant la platja de la Pineda. Les imatges de gent recollint les famoses galetes de cru ens recordàvem aquelles de Galícia.

El primer que dubta i s'ha emprenyat molt és l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. Els pescadors també treuen foc pels queixals i estan a punt de querellar-se i Mediterrània també sembla que emprendre accions. Des la Subdelegació treien importància al vessament però les conseqüències han acabat sent evidents. Marina Mercant ha obert un expedient informatiu per depurar responsabilitats. Certament hi ha interrogants que encara cal resoldre. I aquesta història hi ha molts que volen que no acabi com si res no hagués passat. Amb el Medi Ambient no es pot jugar.

37 comentaris:

Anònim ha dit...

El gener hi va haver un vessament de fuel al mar, quan un vaixell descarregava a la monoboia de Repsol.Què ha passat amb les investigacions sobre aquest fet? Res. Com totes les anteriors i la que s'ha produit ara.Ningú és capaç d'enfrontar-se amb un gegant com Repsol, ni la Justicia, ni Generalitat, ni Ajuntaments, ni els ministeris de l'Estat. Ni els mitjans de comunicació. Bé, Poblet sembla que és l'únic.

Anònim ha dit...

Ay si això hagués passat amb el PP el govern!!!!!!!

Anònim ha dit...

No feu riure. Poblet és molt llarg i sap aprofitar, teatralitzar i sobredimensionar els temes a la seva conveniencia politica personal. Tambe hagues entrat en colera si el president de la generalitat fos pujol o mas? Au, va, aneu a que es moqui la iaia.

Anònim ha dit...

Res és infalible! Això pot passar i, de fet, ha passat. A "Can Respsol" diuen que és difícil de quantificar els litres de cru que es van vessar dimarts en les succesives fuites, més enllà dels 470 dels que ja es va infomar.
Jo crec que tenir un pol químic a Tarragona comporta un risc i això ho hem d'assumir.
A partir d'aquí, hem de ser conscients que el dia que vagin a maldades haurem d'entomar que aquest és el peatge que ens toca pagar.
El mar, com ja es va demostrar amb el malaurat episodi del tauró gris, no és el nostre jardí. I en situacions com les que s'han viscut aquesta setmana és imprevisible, per més informació, o desinformació; Cramcat, i altres plans que s'activin, les forces i els corents de la natura són inescrutables. Potser hauria estat millor saber des d'un començament que el vessament era superior als 470 litres. Això, però, ¿hauria evitat que el cru hagués arribat a la platja de la Pineda? amb el conseqüent emprenyament del Poblet. Jo crec que NO.
D'altra banda, el portaveu de la companyia és tot un exemple d'aquells que sempre facilitem la feina al mitjans. Tan de bó que altres ( Pitus i CIA ) si enimrallesin tant sols una mica.

Anònim ha dit...

Avui el Notari no podia dormir i ha fet feina, l'apuntador haurà d'espabilar-se

Anònim ha dit...

Repsol,

Menys subvencions i subvencionetes a festes i festetes i més ocupar-se de la pròpia seguretat ambiental.

Anònim ha dit...

em fa gràcia que els penjats faci referència a una hipotètica denúncia contra Repsol del Juàrez-Mediterrània. Juas juas... encara no sabeu qui paga aquesta entitat (Sirusa, repsols... etc). Pobre Juárez, tothom el té ben calat, per sort.

Anònim ha dit...

Anonim 23.59 diu: "haurem d'entomar que aquest és el peatge que ens toca pagar". Jo no li diria peatge. Peatge es algo que es paga per tenir un benefici. Si el benefici son els combustibles i els derivats del petroli per què a l'Empordà , no paguen aquest peatge, o a Barcelona, tots dos llocs gaudeixen dels beneficis de la química però qui respira l'aire contaminat? o qui es taca els peus de cru a la platja?... los de siempre, los pringaos "d'allà baix"

Anònim ha dit...

Estic amb l'anònim de les 11:18 Menys subvencionetes de Repsol per quedar bé de cara la galeria i més control del que fan. Si volen subvencionar que pagin directament als pescadors els diners que han perdut, sense esperar sentències judicials que mai arriben.

Angel juarez ha dit...

Con referencia al anonimo 14.35 parece que no le caigo muy bien,solo le invito que entre en nuestra pagina y observara que somos los que mas denuncias hemos realizado los ultimos años a la industria contaminante de nuestra ciudad y de fuera de ella,por cierto cualquier ciudadano puede denunciar los delitos ecologicos, le invito a que lo haga y haga valer sus derechos ,mira anonimo ya se que lo haces para provocar polemica ,y si pica el juarez ,mira que bien ya tenemos comentarios para rato,pero la contaminacion de nuestras playas son lo suficientemente seria como no dejarlo pasar y lo que si os pido a todos los que os dedicais a la informacion es que hagais por fabor una reflexion muy seria, y echeis una mano en denunciar todo lo que podais estos atropellos, donde esteis trabajando,no os voy a decir los impuestos revulucionarios que se estan pagando a los medios desde hace mucho para silenciar a lo maximo todo lo que les pueda afectar la imagen de algunas empresas que "vosotros sabeis"que tal si en este foro que es bastante interesante, ademas de sacar trapos sucios y provocar a ciertas personas aprovechando los anonimos no salen cosas que muchos sabeis de una vez por todas,porque que yo sepa repsol financia y ayuda a cientos de entidades en tarragona incluido el ayuntamiento,que curioso nadie las nombra y sin embargo a mi si ufffffff sin saber si colabora de verdad u si lo hace en que cuantia , sin comentarios ,lo dicho os animo a lo de antes,por supuesto no dudo que muchos de vosotros os lo estais currando con toda la dignidad que podeis y os dejan.

Anònim ha dit...

Ángel, dices "pagando a los medios desde hace mucho para silenciar a lo maximo todo lo que les pueda afectar la imagen de algunas empresas". Pues esto es lo que hacen con Mediterranea, recuerdas cuando te posicionaste a favor de la cementera en Ponent pq la empresa había pagado a tu "empresa-ong" para que les hicieras el estudio de impacto ambiental?. Porqué estás a favor del paseo de la Larga?. Porqué no eres aceptado en ninguna cordinadora ecologista ni en Catalunya ni en la península? Porqué las empresas que denuncian los grupos ecologistas salen anunciadas en tu revista y te pagan viajes?. Porque directivos de tu "ong" van a las listas de los conservadores (CiU) en las últmas municipales. Hay tantos porques, que nadie te cree. Saludos cordiales des de Cuba.

Anònim ha dit...

me solidarizo con el Juárez. Yo creo que al señor Juárez una de las cosas que más injustamente le perjudica es su imagen, sus rizos, su asento , cuando dice "asín" y "los tarragonins".
Muchos (algunos) profesionales, a la vista de la imagen que da les salta un resorte inconsciente que les lleva a concluir que Juárez no tiene ni idea.

Sin concocer a fondo todo lo que ha hecho creo que si se ha mojao en temas medio ambientales, recuerdo sus denuncias por vertidos al Francolí. Cojones, ¿era él quien lo tenía que hacer? No, en primer lugar la administración competente y en segundo lugar, la prensa (gol entre las piernas).

Quizá Juárez también habrá metido una mano o un dedito en el tarro de miel, no lo sé, la verdad.

Anònim ha dit...

Por cierto, una asignatura pendiente para la prensa local. La influencia en la salud de los habitantes del Camp a causa la industria química.

¿Alguien ha leido algo de esto? Algo sólid me refiero.Que me lo diga por favor. Sobre el tema yo solo he visto algúna viñeta de humor gráfico.
¿Algún periodista le ha preguntado a un responsable de Salut datos claros sobre la incidencia de cáncer de colon o pulmones en el Camp respecto a otras xonas de Catalunya o España? Si lo hace, que se espere subterfugios.

Digo que es responsabilidad de la prensa porque la administración va a pasar por el tema de puntillas. Sabaté azote de las químicas en la oposición es ahora una ovejita lucera.

Anònim ha dit...

Anónimo cobarde de las 17.28 y 14.35h..

Tu sabes muy bién que todo lo que dices está manipulado, tragiversado y con muy mala fe.
No es cierto nada de lo que dices, pero ya lo habeis conseguido..de hablar del vertido de repsol a "hundir con miserias y mentiras a los juárez". Solo porque no podeis con ellos, llevais más de 15 años intentando hundirlos y no habeis podido..porque estan limpios y dan la cara!

Si eres tan chulo da la cara, demuestra lo que dices con pruebas y deja de hacer lo más fácil...mentir escondiéndote.

Pero no os peocupeis todos los enfermos llenos de odio y envidia, él siempre está ahi para dar la cara.

Ángel si me quieres aceptar un consejo, no contestes más. Sabemos quién eres y que hacéis, pero no des cuerda a aquellos que solo saben hacer daño.. Tu ya me entiendes.

¿Quién gobierna ahora en todos lados?..¿Algo tendran que explicar sobre el vertido...no? ¿O no iba de esto el post.?

Anònim ha dit...

Curiós que al Notari es queixin de la informació que dóna el Diari de Tarragona!. Deu ser que no el controlen tan com volen i per això, a la primera de canvi, intenten desprestigiar-lo. Si segueix la política de donar espai a altres polítics que no siguin els del PSC, és quan molts tarragonins tornarem a confiar-hi diàriament. No oblidem la tendència descarada dels altres diaris gratuïts.

Anònim ha dit...

I on és Ballesteros?.No el preocupa que la taca arribi a Tarragona?? O és que ara és amic de REPSOL i,a més, com que el Sabaté(l'autèntic alcalde de taragona)mana a la Generalitat millor no dir res, no protestar ni emprenyar-se com l'alcalde Poblet. Això sí que és un alcalde!!

Anònim ha dit...

Anónimo cobarde de las 17:51

Tu no sabes muy bién que todo lo que dice el anónimo "cobarde" de las 17:28 es cierto. Que tu no te enteres es otra cosa mariposa. Los Juárez-CiU son unos chupópteros.

Anònim ha dit...

http://www.mediterrania-cie.org/cas/images/zoom/LEWQQC/thumbs/premi_ones_2007-2.jpg

Anònim ha dit...

Perdó, link correcte:

http://www.mediterrania-cie.org/cas
/images/zoom/LEWQQC/premi_ones_2007-2.jpg

Anònim ha dit...

La imatge está feta al fortí de la reina, té guasa q un "grup ecologista" faci festes en un restaurant de luxe que ocupa il·legalment el domini públic de la costa.

Angel juarez ha dit...

Hola, otra vez ha ocurrido lo que me temia,mirar a ver que os parece os invito a un cafe bueno una "birra"si quereis, en un sitio de la plaza de la font,en el candil por ejemplo,pues por este medio no se puede explicar las cosas bien,decidme la hora que mejor os va,a los que formais parte del salo dels penjats,y con mucho gusto os contestare todas las preguntas que me hagais,sean de mediterrania,empresas,partidos politicos,politicos chapuzas,trepas.......etc.por supuesto periodistas guais y otros que ........en fin los temas que salgan,yo no tengo que ocultar nada os sorprenderan algunas informaciones los que llevais poco en la profesion,venga animaros y decidme la hora que os va mejor, los que querais venir claro un saludo

Anònim ha dit...

Juárez, yo te quiero... que lo sepas

Anònim ha dit...

Juarez, avui es canvia l'hora a les 3:00 cal posar les 2:00

Anònim ha dit...

Juárez,
Perquè no ens expliques cosetes del teu amic Nadal?

Anònim ha dit...

Oye, en el Candil no me va bien. Por que no quedamos en la estación de autobusos... es que soy de fuera

Anònim ha dit...

Juárez, a mi en la plaza de la Font no me va bien, me pilla más cerca las intalaciones de Sirusa, quedamos alli si te parece con un fajo de billetes en la boca, que es lo que te hizo boicotear la campanya contra la incineración de residuos que impulsaron hace unos años los grupos ecologistas de cataluña.

Anònim ha dit...

A mi també em cau més a prop unes altres instal·lacions, les oficines de multinacional que té Mediterrània a Torreforta per exemple. Em cauen més a prop, pq sóc de ponent i estic putejat amb el sí del Juàrez a la cementera a canvi d'un feix de billets. Creieu-me, de debò que qui financia mediterrània són empreses que no són aigua de roses. Creieu-me, tota la famili viu d'això, i bé. Ja n'hi ha prou d'aprofitats. Por cierto Dani, que tal se trabaja en la Diputación?. Lo único es que a cambio tubiste que ir a las listas de CiU en las últimas municipales y ser a la vez de la junta de Mediterranea. Más claro que el agua.

Anònim ha dit...

Ángel no podemos hacer las birras en el fortí de la reina, antes que lo tiren. Me parece más acorde con tu asociación quedar alli. Como lo ves?

Anònim ha dit...

Que pasa que invitaras con el dinero que te dan las empresas para silenciarte.

Anònim ha dit...

A unos cuantos se les va la olla un montón!!!

Soy del montón de las personas llamadas "mileuristas", y no tengo empresas que me financien pero le pago una birra, café o hasta comida/cena en el Fortí a quien me demuestre todo eso de que Repsol paga a Mediterrània o que a Juárez le dan fajos de billetes.

El post no era sobre el vertido de Repsol??? O por lo menos por eso he entrado yo...

Bona nit... bueno para los que no tengan mala conciencia y las pesadillas que las acompañan....

Anònim ha dit...

El Juarez no treballa a la Diputació, però l'anomin que fa referència, perquè no diu que la senyoreta Sandra coloma també va treballar mentres li arribava el torn de ser regidora?

Anònim ha dit...

Sandra Colomá trabajó un verano de administrativa, pero ella trabaja para Cruz Roja en temas de voluntariado.

Y Dani Juarez si trabaja en la diputación colocado por CiU.

Anònim ha dit...

Mirad como lo reflejo en mi blog: http://peloton69.com/blog/una-maquina-de-matar-llamada-repsol/

Anònim ha dit...

Informeu-vos millor... el dani juárez fa més de 5 mesos que no treballa a la diputació.

I la coloma va treballar amb ell en un projecte, es veritat.

Per què ha treballat en projectes d'una durada determinada, passant previament unes entrevistes i inclús unes proves per accedir a la borsa de treball...

Deixeu els Juárez en pau, "que se os ve el plumero"...

Molta enveja i molt d'odi.

Anònim ha dit...

Anonimo de las 17'18, envidia ninguna. ¿Quien en su sano juicio puede envidiar a esa familia de impresentables, aprovechados y corruptos?

Anònim ha dit...

Joer... com està el pati...
En primer lloc, no entenc que el propi Mr.Juare$ escrigui al blog... em sembla una actitut molt infantil... mr.Juare$, quan un és un personatge públic ha d'admetre que el critiquin i que el defensin, és el preu de voler estar sempre a la foto, la gent et veu, et coneix, i et critica. Em sembla penòs que intenti entrar en aquests debats...
En segon lloc, el Dani Juare$ jr. no ha "treballat" mai a la Diputació... "treballar", el que es diu "treballar", no ho ha fet mai... seria més correcte dir que cobrava un sou de la Diputació per llegir el Marca i anar a fer campanya electoral amb el "vayahostiamehepegado" Aregio... Per altre banda, les entrevistes de treball de la Dipu deixen molt que dessitjar, la gent que entra a treballar ho sap abans de l'entrevista. No té molta credibilitat en el camp de la gestió dels recursos humans.
En tercer lloc, és molt gratuït criticar la gestió de la PseudoONG "Mediterrània", a la que gratuitament, jo també critico y amb força, perque molt poca gent coneix el seu vertader funcionament. Tots podem suposar que hi ha molts chanchullos darrera de les actuacions "ambientals" de l'empresa, perdó, l'ONG. Bàsicament per 2 motius: perque a Tarragona no hi ha hagut mai consciència ambiental i es deixen una calerada en aquesta gent, i perque no fan res pel medi ambient...
Lamentablement, tot son suposicions, i no es pot demostrar res en contra seu, entre d'altres coses, perque la juare$cracia no és un sistema de gestió gaire transparent. Ara bé, tampoc es pot demostrar res a favor seu, tot i que ens vulguin comprar amb birres... (en el fons és el que fan les químiques per demostrar que no fan res dolent "vine que et donarem unes pastes i t'ensenyarem el que volem que vegis")
"Més medi ambient i menys medi terrània", jejeje
Salut!

Anònim ha dit...

EFECTIVAMENT, LES ENTREVISTES DE LA DIPU NO SERVEIXEN DE RES. SINÓ NO HAURIA ENTRAT LA "FRESITA" COLOMA A SOMRIURE O, ÉS CERT, EL JUAREZ A LLEGIR EL MARCA.
TOTS TENEN COSES A AMAGAR