Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dijous, 4 d’octubre del 2007

ICV de Reus està a punt de demanar el divorci mentre CiU i el PSC es casen a Valls


La reunió de demà entre el comitè d'empresa dels escombriaires i l'Ajuntament de Reus pot posar les coses molt difícils a ICV. El PSC i ERC volen fer el salt als ecosocialistes signant un document pactat amb CiU i PP per resoldre el conflicte de la brossa. Per això, Ernest París (foto) està a punt de demanar el divorci i sortir de l'equip de govern. Per la seva banda, Miquel Àngel López Mallol aprofita aquesta crisi matrimonial per tirar els trastos a l'alcalde i fer posar els pèls de punta als republicans. Diu que està disposat a escoltar ofertes per entrar al govern. Un acord entre PSC i PP seria estrany però en política tot és possible. I qui no s'ho cregui que vagi a Valls, on el PSC i CiU, dues formacions enfrontades històricament, s'acaben de casar per sorpresa.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Si busques al diccionari el terme ECOPIJO surt la foto d'aquest paio.

Si busques al diccionari el terme REPIPI, sur la foto d'aqesut paio

Si busques al diccionari el terme ARROGANTE SABELOTODO PERO EN REALIDAD IGNORANTE, surt la foto d'aquest paio.

Amb lo que es gasta en ulleres fashion (tot i que per mi són una horterada) podria menjar una família del Barri Gaudí mig any. Això és progressisme.

Salvador Guinart ha dit...

Oti, anònim, que durillo que ets, no?...

Anònim ha dit...

Llegit l'article del París al Punt d'avui i vista l'entrevista que li van fer dilluns al Canal Reus, tot indica que el govern de Reus es trenca. L'Ariel alcalde!!!

Anònim ha dit...

Completament d'acord, si és que al final el més assenyat d'aquest ajuntament, serà Ariel Santamaria, joder!!

Anònim ha dit...

ja esta be per fi algu digui la veritat sobre la majoria de gent de icv, que per ser de icv ja son bons tios lliberals ecologics ect..
ala a cascarla el pacte... i lo de valls molt be, si son las 2 forças ,es votadas es llogic que manin!!!

Unknown ha dit...

Que vigilin els del Psc i Erc no sigui que els ¨punxin amb kubotans o els acusin de cremar fotografies reials.

Unknown ha dit...

M'agradaria -efectivament- veure l'Ariel de Tinent d'alcalde, però Empar no ho podría sofrir.

Javier Hurtado Mira ha dit...

Els comunistes el que haurien és de comdemnar la seva própia ideologia i anar-se´n a Cuba a lluitar pels drets individuals dels homosexuals que reprimeix el seu líder d´Iniciativa conegut com Fidel Castro, el tirano del Caribe. Pero clar, Ernest Paris... segur que prefereix marxar a Londres de viatje... això si, en bici.

Anònim ha dit...

Reus,Paris i,...

Anònim ha dit...

Josep TGn: molt be hurtis, jo he anat a cuba i tens tota la rao, jo voldria veure a cuba , a la bardem i tot el seu sequit ....
si sr

Anònim ha dit...

Comunistes?
Encara penseu que un politic d'Iniciativa como aquest es comunista. Que no heu vist les olleres de diseny?. A aquest, als anys de la transició li haguessin dit un paio de dretes, pijo i pendannt. Té la pinta del típic borges de dretes.

Anònim ha dit...

Jo veig un pacte CiU-PSC. Els socialistes ja no posen a parir els convergents com l'any passat i no paren d'elogiar el que anomenen "el seu canvi d'actitud". Igual, al final, no estan tan allunyats com volen fer veure i tenint ja el precedent de Valls... ves a saber. A més, Iniciativa sempre amenaça i mai fa res. A veure si aquesta vegada és cert i els fan fora que ja està bé això de voler ser a misa i repicar campanes

Anònim ha dit...

Escolteu, és que tots els d'iniciativa són uns pijos. A Tarragona han tret un resultats pèssims als barris obrers. La majoria són nenets i nenetes de casa bona, fills de professors o amb papis amb professions liberals, vividors dels comités d'empresa...són multiculturals però viuen a la Rambla i Boscos...són ateus, però han anat a coles concertats, són bohemis, però porten pentinats de 70 euros, ulleres gafapasta de 500, llegeixen llibres d'anagrama i surten de festa per la Paloma. Són altermundistes però tenen l'ipod, el prtatil i van de weekend a Londres a comprar a Camden Town...despotriquen dels nacionalistes i parlen d'integració però parlen als qui són una mica foscos en castellà encara que no els ho hagin preguntat...defensen a Castro però critiquen a Sarkozy....vaja, a França tenen un nom que crec que la claven se'ls hi diuen Bo-Bo: Bohemi-Burgés- Pues, eso....d'esquerres, de debò

Anònim ha dit...

molt be las descripcions molt be
son uns pijillos hijos de papi, amb els calers de papa i mama, van de sindicas i ecologistas, i tots van al macdonals i portan levis, com aquet paris, menudo repijo..
aquet podria estar a qualsevol partit

Anònim ha dit...

Con lo que ingresan de sueldo desde hace años los reajuntados Inma Mayol y Joan Saura, se podrían comprar un Ferrari Testarosa. Lo penoso del caso es que estos pseudointelectuales y verdes pijoteros ensombrecen la labor, buena labor, que hacen desde tiempo atrás quienes realmente opinan que los valores sociales son una asignatura pendiente frente a la contundencia del capitalismo económico

Anònim ha dit...

per a mi que estan clonats aquests del icv. Pijos es poc, si aquests son comunistes anem apanyats, quina "jeta" que tenen tots ells. A banda de tenir en general molta mala llet. O estas amb nosaltres o zas ostia que reps. Mare meva...

Anònim ha dit...

com el conseller salvador mila, que va dir que aniria amb metro a treballar i va portar a tota la familia "con el helicoptero"
sin comentarios

Anònim ha dit...

em pensava que el nivell de comentaristes dels penjats era més elevat. Però ja veig que l'únic que feu és copiar comentaris totalment desfassats i repetir el que diu gent de la calanya del Salvador Cardus, la Rahola i gent d'aquest tipus. Ai, quin odi i quina rancúnia que veig en aquest web. Quina és la democràcia que defenseu. L'argument de les ulleres de pasta, el sou del saura i la mayol i els levis es bastant penos. Continueu, continueu portant els vostres nens al col·legi de l'opus i ja veureu com us va. Ah si, per Santa Tecla i Misericòrdia tot a la missa a escoltar el senyor bisbe.

Anònim ha dit...

A finals del passat mandat municipal el regidor de medi ambient va donar-se molta pressa per inaugurar la recollida pneumàtica de la brossa. Va adjudicar, mitjançant concurs públic, a l’empresa Envac les obres de la central i les instal•lacions. Cal aclarir que les obres estaven molt avançades quan es va fer l’adjudicació. A cada espai de recorrida del carrer hi ha quatre busties, una per cada fracció: rebuig, paper/cartró, plàstics i orgànica. A la central, es pot comprovar, només hi ha tres contenidors compactadors: hi falta el de l’orgànica. El procès es el següent: mitjançant el sistema informàtic es donen les instruccions a les vàlvules per que cada fracció de residus vagi cap el seu contenidor, excepte amb l’orgànica que va directe al de rebuig on es barreja amb els residus procedents d’aquesta fracció i es porta, tot junt, mitjançant camions a l’incineradora.
Avui, aquest problema encara no s’ha solucionat i l’actual regidor de medi ambient, de la mateixa manera que ho va fer l’anterior, segueix prenent el pèl als ciutadans i les ciutadanes que fan la recollida selectiva.
Com es que els grups ecologistes no han dit res fins ara? Potser es per que aquests regidors son d’IC-V?

Anònim ha dit...

Txècs!!, os hi fa falta un Super-Mallol, ...el Mallol us sembla poc "glamuròs" i aquest Paris, us sembla "Pseudopijo", a veure si us aclariu quin és el del vostre gust.

Hola maku! ha dit...

Este niño se parece a akel humorista que hacia de 'vieja' cabaretera y k hablaba en 'valencià' en TV3 en el tres pics i repico i otros...

Anònim ha dit...

Conec l'Ernest des de fa molts anys. Puc afirmar que es bon tio, pero no te ni pajolera idea de municipalisme, ni politica i menys de jocs sota taula, que es el que s'esta donant a l'ajuntament deReus ara mateix. Es un ingenu pensant que es podia enfrontar a una maquina de poder com es la ugt ara mateix i el seu cap, el rigau dels collons, que juntament amb el sabater i el pep felix, controlen el psc de cap a peus. I ara ja han fitxat a l'ortiz, que ha passat a seu el seu home de confiança a reus. Pobres paris i Perez, son com pardalets davant falcons.

Anònim ha dit...

Doncs conec molta gent d'ICV que no són uns pijos. Jo més aviat diria que els retrats que heu fet corresponen a abstencionistes, i com a molt, a gent que vota socialista (cada vegada menys).

Anònim ha dit...

He trbat això per un blog.Us pot interessar.

Loops: Els cicles repetitius a Reus .

Arriben les escoles i tots els pares embussant les entrades i sortides amb els seus cotxes.
Arriba la festa de Misericòrdia, i tornen els desencants, les punyalades, i la festa amb sacarina.
Arriba l'Expro-Reus, i tornen els talls de circulació i embussos, i la pluja (ja tocava).
Arriben els 100 dies de Govern a l'Ajuntament, i arriben els problemes, les crisis, els rumors, i les gastroenteritis de l'alcalde.

Sabeu de sobres que milito en l'únic partit que, tot i que no sempre combreguem igual, més s'apropa als meus ideals, ICV Reus i JEV-JIC Reus.
Ara fa 100 i escaig dies, després de llargues assemblees, es va decidir, per votació democràtica, entrar a govern, tot i les advertències dels ex-regidors del partit, els mes recents, i els més antics, sobre els que els esperava als nous regidors. La lògica del pacte tripartit, que impera a la nostra nació a diferents nivells, fa que a Reus, s’imposés el mateix pacte, tot i els "tots"...

Els nostres regidors electes, l'Ernest i la Pilar, com qualsevol altre persona que pensi que (encara) es pot canviar el món, i que cregui que la manera de fer-ho és a traves del sistema polític i les seves regles de joc, tenien empenta, il•lusió i energia. Tot i que ningú avui en dia es creu ja les promeses del alcalde (ni les del Zapatero), varen confiar en que aquesta legislatura, les coses serien diferents. Més que confiar, en qualsevol Ajuntament normal, ser imprescindibles per formar majoria, es una bona carta per poder negociar regidories, pressupostos, i tindre tranquil•litat per treballar pel poble, i per explicar en que s'ha treballat, per tal de que a les pròximes eleccions, el poble pugui passar factura.

Reus es diferent. Això ja s'ha dit i s'ha escrit molts cops. Tants que la frase ja no te sentit. Fins ara. Que em dona la gana de donar-n’hi.

Quan el riu son aigua porta. I vigila amb les rieres que baixen poc, però quan baixen, baixen de debò. Jo les he vistes baixar.

Vaig ser el primer que hem vaig il•lusionar, amb el fet de que a l'hora de negociar el pacte de govern, sobre guió, s'havia fet justícia.
Vaig ser el primer que hem vaig il•lusionar, amb la feinada que s'havia de fer, i hem vaig oferir amb els braços oberts a treballar per la ciutat.
Vaig ser el primer que vaig dir, siusplau blindem les competències que ja sabem quin pa si dona a l'Ajuntament.
Vaig ser dels primers en dir, vinga a treballar per la ciutat, que pot més les ganes que les travetes. Però fins aquí hem arribat.

El problema de la brossa ha sigut el detonant. Si i no. Per mi no. Jo vaig proposar una proposta, per resoldre el probleme que va ser refusada. No sóc jo el Regidor, és l'Ernest, ell elegeix, però a ell se li ha fet gran la bola de neu. A ell i a l'alcalde. Però aquella bola de neu, ni tant sols estava a la seva estació d'esquí. I tot i així ens ho volien fer creure.

M'explico. Un regidor, ha de tindre el cap clar i ser conscient, i no deixar-se pressionar. Fàcil de dir, i segur que ha de ser difícil de portar. Si tots tenim clar que Mediambient, contracta a FCC, i els treballadors son de FCC, llavors perquè es manifesten contra l'Ernest? I també contra el Daniel, que ja no hi es. Encara més? Perquè els fa cas?
Perquè son ciutadans? Ja que treballadors seus no ho son pas. Un regidor ha de vetllar pels seus vilatans, tots. En aquest cas 106.000 amb papers. I els interessos d'aquests han de prevaler sempre sobre els altres. 180 treballadors de FCC, no de Mediambient, ni de l'Ajuntament. L’Ajuntament nomes contracta el servei a FCC a traves d'un concurs públic. Sobretot quan estem parlant d'uns treballadors als que paguem amb els nostres impostos.
Que a més, al 2009, quan finalitzi la contracta, sigui qui sigui el guanyador del nou concurs, mantindran segur, i per decret llei, el seu lloc de treball. Cosa que molts no podem ni somiar. Que a banda, tenen un conveni amb uns increments per sobre dels IPC’s anuals garantits, que no el te ni el millor dels directius que conec. Que relació formació/sou, es desproporcional, i que de mileuristes no ni ha gairebé cap. Llavors perquè es queixen, o de que es queixen?

No ho se. M'ho pregunto i no ho se. Si algú sap llegir el seu contracte laboral que un dia o altra va firmar, veu aquestes condicions, i pensa que li perilla la feina, o una de dos, o no sap llegir, o no viu a la península, on aquest contracte, es una cosa molt preuada. O bé hi ha mà negre.

La mà negre, no és negre. Es Blanca, i tot i que s'amaga a sota les faldilles d'alguna geganta de tant en quan, tots sabem qui és. Com l'han anomenat en alguns blogs, l'Enemic Públic Nº1 de Reus. La persona que fa i desfà a l'Ajuntament de Reus, per sobre de pactes, partits, persones i alcaldes.

Prou. Aquí s'ha acabat. El que m'ha dut a escriure aquesta denuncia, és que les injustícies s'han de denunciar. Per denunciar, es fan servir els jutjats. Jo no i crec, ja que no hi guanya el qui te raó, sinó el que te millor advocat. Com que no i crec, i ICV resolt les coses políticament, jo ho denuncio aquí. Serà insuficient, sou pocs que llegiu aquest blog, i no en penso fer mes difusió, així doncs, si vosaltres o creieu oportú difoneu-ho, però penseu que la premsa de la contrada esta totalment manipulada, un altre dia ja en parlarem d'això, i el que en sortirà a la premsa, si es que en surt, es ben diferent del que s'ha escrit aquí. Per tant aquí ho deixo escrit.

A can Socialistes, ja fa dies que és diu, que en el cas que repeteixi en Zapatero, cosa que de moment va camí de passar amb tant de txecs de regals i vals de compra, doncs que l'alcalde de Reus, que ja no va entrar on havia d'entrar (la Diputació de Tarragona per als no entesos) i que ja no esta com a diputat, doncs es postula com a secretari general de l'altre alcalde català enviat a los madriles. Això fa que des de fa mesos, l'alcalde hagi abandonat l'estira arronsa intern amb el que s'amaga sota les faldilles de la geganta, per la direcció del partit. Bé de fa mesos no. Durant l’època de pactes electorals, feia goig seure a les terrasses de la plaça del mercadal, per veure sortir enfurismat primer un, i després l'altre, a acabar de dir-se-les a la seu de la plaça del castell. Però clar, ara venen generals, s'acaba això d'haver d'aguantar geganters, falleres, verds, i imitadors d’Elvis, i l’alcalde farà el seu retir espiritual, i econòmic (que la pensió que li queda a un secretari general deu ser molt més alta que a un alcalde), a los madriles del Estado Federal.

Això fa que, abans la lloca no hagi deixat el niu, les cries ja fan anar l'escombra a tort i a dret. I la cria gegantera, ha agafat, els mes fàcils d'enredar (si, perquè senyors treballadors de FCC, altrament dits brossaires, s'heu deixat entabanar). Amb l'ajuda d'alguns líders sindicalistes, i amb promeses de que millores contractuals (encara penseu que es pot millorar més aquest contracte?), i amb la amenaça (com ja hem dit falsa) de "El mosso us deixarà sense feina", han empaperat reus amb pamflets contra l'amic Ernest, amenaces de mort, calumnies i altres barrabassades, en persona, i a traves de blogs, webs, editorials (permeses pels ultra-manipulats repeteixo intents de diaris de la contrada), i d'altres. Però no nomes contra el regidor ecosocialista, ja que l'aneguet lleig s'ha posat a escombrar, s'ha posat a escombrar fort, i s'atreveix a escombrar la lloca, i tot saber que aviat abandonarà el niu. Molt lleig. Te impaciència. Impaciència segurament donada perquè la lloca va pactar amb republicans i ecosocialistes, que arramblaria l'aneguet lleig, cap a algun lloc on no fes tanta nosa, i no es veies tant, com ara l'escorxador de la ciutat, perdoneu apreciats lectors, la casa de la salut. El geganter, no content amb això, s'ha dedicat a continuar fent el que feia a l'anterior legislatura; Putejar, destruir, torpedejar, i fer el que li rota, tant si es de la seva regidoria com si no. Tots en reben per tots costats, a la casa de cultura també en reben. La republicana es menja amb patates i "perejil" l'esmorzar misericordiós. I fins i tot arriben al propi corral, inclús veiem la lloca fent una roda de premsa amb l'ecosocialista, i al cap de pocs minuts, l'aneguet lleig, desautoritzant el propi alcalde. Com diuen a la televisió. "Ho haveu vist?"

I tot això passa impunement. Mireu que ens quedem sense esmorzar beneit per la festa petita, doncs passa. Però la resta no. Repeteix-ho un ja fa prou amb intentar treballar pel poble, com per haver de suportat tots aquets xàfecs. I hem pregunto. Si hi ha amenaces i denuncies molt greus fins i tot en editorials de diaris, contra regidors i ex-regidors, alcalde, i contra empreses municipals, i el propi Ajuntament, perquè aquest, no empren una investigació per denunciar als qui denuncien falsament? No son pas ven imparcials els serveis jurídics de la casa consistorial? No han de defensar que es digui que les empreses municipals son fraudulentes, i els regidors s'embutxaquen? Tenen pas por d'algú? O perquè directament saben qui és el que hi ha darrera de tot això?

La situació ha arribat a tal estat de putrefacció (normal si es remena la
brossa) que ja veig venir que en l'espai de gairebé 9 mesos, veurem repetida la mateixa situació. És repetirà de nou el ball de les cadires. El vam patir després de les municipals, ja és repeteix ara, i després es repetirà passades les eleccions generals. Perquè? Doncs perquè en política hi ha moltes promeses, peatges, pactes, pre-pactes, i xuminades varies, que la fan vergonyosa.

L'alcalde tenia tan clar que trauria majoria absoluta (enveja deu tindre del socialista del barri marítim), que al no tindre-la no va poder complir les promeses, i així alguns aneguets li van escampar la boira. Tot i així vam pactar. Com repeteix-ho per il•lusió i ganes de fer feina. Però ara ja no es pot treballar. De fet mai s'ha pogut del tot, però ara, com ja heu vist als diaris, l'embolic ha fet que des de ICV, es plantegi sortir del govern en una propera assemblea imminent.

No oblidem pas que els oportunistes, amb afany de recuperar poder, ja han ofert l’alcaldia a l’Ernest, el lamentable, és que un pacte ICV-CiU-PP, és impensable. Tant com ho és un pacte PSC-PP, que segons diuen les algunes llengües, l’aneguet lleig ja te preparat, just marxi la lloca.

Per això escric aquestes llargues línies. Perquè ho considero que es una injustícia. Ja se que el món no es just, però no vull deixar de pensar que ho podem canviar. Per tant crec que ICV, conjuntament amb la coalició amb que es va presentar a les eleccions municipals, no ha d'abandonar el govern, i si ha d’emprendre totes les mesures que calgui per reparar, el que ha estat un perjuri constant contra la democràcia, els votants, la honradesa, i la ciutat de Reus.

Amb aquest escrit, no nomes dic no sortiu del govern, sinó que dic aquí teniu el que penso que pot ser el primer pas per arreglar les coses. Tot i així, si acaba passant el que ja he escrit, ens podrem trobar que, de nou, passades les eleccions generals, es repeteixin els cicles. Potser sense la lloca.

Arribaran de nou les escoles i tots els pares embussant les entrades i sortides amb els seus cotxes (quan suposadament son del barri i no cal que l’agafin.).
Arribarà de nou la festa de Misericòrdia, i tornen els desencants, les punyalades, i la festa amb sacarina (quan hauria de ser del poble i pel poble).
Arriba de nou l'Expro-Reus, i tornen els talls de circulació i embussos, i la pluja (i venem un edifici reformat fa dos dies que encara no hem pagat).
Arribaran de nou els 100 dies de Govern a l'Ajuntament, i al final si que farem entre tots a l'Ariel Santamaria alcalde, i el Pirata agutzil.

De tots depèn. Jo encara confio en un rocòdrom municipal, en un alberg a la ciutat, en carrils bici, en la V verda, en tantes coses que algun dia segurament arribaran...
AVANT

Salvador Guinart ha dit...

Ara no seré jo qui defensi els d'IC-V; però el que si que puc dir es que conec una persona d'Iniciativa i la conec bastant que és el Lluís Balart. Amb el Lluís, vam compartir planta i gairebé despatx vora 4 anys. Ell com a regidor i jo com assessor (mindundi per altres) del grup municipal d'ERC. I després d'aquest temps, us puc assegurar que, discrepància ideològica a banda (i en molt poques coses, almenys amb el Lluís), és una gran persona, amb molt de sentit comú, que es creu el que fa, i no es - com s'ha dit per aquí a dalt - un ecopijo ni coses per l'estil.
Jo me l'aprecio tant personal com políticament. Evidentment, en tots els partits hi ha vividors, impresentables, (al meu també hi ha i uns quants, us ho asseguro) gent que utilitza el partit per a beneficis propis, etc. Però us puc assegurar que el Lluís és una persona honesta i molt treballadora.

Salutacions.