Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimarts, 12 de juny del 2007

Homenatge a l'alcalde... Recasens

El nonagenari Josep Maria Recasens va ser el primer alcalde tarragoní de la recuperada democràcia. Ara que alguns funcionaris han fet un homenatge al properament exalcalde Joan Miquel Nadal, caldria recordar que Recasens va marxar sense deixar deutes milionaris a l'Ajuntament, cosa que no farà Nadal, i que va contribuir a canviar la ciutat molt més del que sembla.

Posaré uns exemples. Recasens va asfaltar i posar llum a molts carrers de Bonavista, Torreforta i Sant Salvador, va fer els primers centres cívics de Tarragona, va recuperar la façana marítima (recordeu que en arribar al Serrallo una tanca impossibilitava accedir al Moll de Costa, qüestió que va resoldre Recasens), va fer la primera illa peatonal de la ciutat, va modernitzar la Rambla Nova amb el canvi de paviment, va iniciar la recuperació de la Capçalera del Circ, va fer el primer pàrking subterrani municipal (Saavedra), va crear el Taller d'Arqueologia)... L'únic gran error de Recasens és que no va tenir visió de futur en relació a la URV i va permetre que la Facultat de Medicina anés a Reus.

És clar que Nadal ens deixa el gran pàrking Jaume I, una façana marítima que no ha passat de ser un dibuix, noves voreres de carrers del centre que ja semblen velles i estan brutes, una Rambla Nova inacabada (encara es veuen en una coca les rajoles posades en l'era Recasens), una ciutat que no se sap cap a on camina i milers de tarragonins pendents de saber si el POUM es carrega o no les seves cases. Ah, i un deute municipal de molts milions d'euros. Cal anar a l'hemeroteca per saber què va fer l'un i què ha fet l'altre. I ja de pas, demano a Ballesteros que canviï el quadre de Recasens encarregat per Nadal on l'exalcalde socialista té la pinta d'una dona i, per tant, no reflexa la seva personalitat.

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres, penjats! En un parell de setmanes heu fet un canvi de camisa digne d'algun tècnic de l'Ajuntament o d'algun president d'associació de veïns.

Això de lloar l'alcalde Recassens fins a l'infinit i deixar l'alcalde Nadal a l'alçada de la cova urbana... no és gaire professional, no?

Anònim ha dit...

Som plurals. Cadascun dels 22 periodistes que formen el Saló és lliure d'escriure el que vulgui!

Anònim ha dit...

DONCS, ALMENYS SI NO ÉS UNA OPINIÓ CONJUNTA, QUE EL PERIODISTA QUE LA MANIFESTA QUE S'IDENTIFIQUI. NO M'EXTRANYARIA QUE FOS EN GOSALBEZ

Anònim ha dit...

Anònim,

Tu mateix ets la mostra més viva del que denuncies. Ni Recasens va ser un desastre com se l'ha volgut presentar, ni Nadal ha estat tan bon alcalde com vol aparentar. I , naturalment, l'inrevés també és cert. Amb els anys es guanya perspectiva, però els darrers quatre anys de mandat ens els podiem haver estalviat. No han aportat res.

Anònim ha dit...

l'antoni coll relatava fa uns dies les anècdotes del sr. joan miquel nadal i explicava que l'alcalde recasens, després de la moció de censura, va deixar una nota al despatx que ocuparia joan miquel nadal on hi deia textualment "tornarem". jo crec que algun periodista intrèpid hauria d'intentar col·lar-se al despatx del sr. nadal per veure quina una en prepara per al seu successor, el sr. ballesteros. molt em temo que serà sonada!!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Enhorabona pel post

sdas ha dit...

Discrepo tant d'aquest missatge... És normal que no endeutes l'ajuntament, perque no va fer res! Us recordo que quan va acabar el mandat del Recasens tansols hi havia una linea d'autobusos i que no pasaba pels barris.

Unknown ha dit...

Jo vaig assistir al plenari de la moció de censura contra Recasens. Va ser un ple molt i molt animal: encara recordo ara els crits que feia un home gras amb barba, semblava un dels tres tenors a lo holligan... No sóc de cap partit polític però crec que Recasens també va fer coses bones, a l'igual que n'ha fet en Nadal i en farà en Ballesteros. I -evidentment- tot governant en fa també de dolentes.

I recordar el primer alcalde post-franquista doncs trobo que està bé. Com a mínim és un excel.lent historiador.

Anònim ha dit...

El que trobo més greu i que no se li ha reconegut és que Recasens va ser el primer en defensar el Patrimoni quan ningú ho feia ni s'ho creia, inclòs el Nadal. I després tothom s'ha apuntat al carro.
Recasens va iniciar els passos per recuperar la capçalera del circ i l'Amfiteatre i amb ell es va crear el Taller Escola d'Arqueologia Urbana. Què després Nadal es va carregar.

Anònim ha dit...

Alex,
això de que amb el Recasens només hi havia una linea de bus i que no passava pels barris, és una invenció del Nadal que ho ha repetit tant que fins hi tot hi ha inocents que s'ho creuen.

Anònim ha dit...

El TEDA?, i el CAUT?.

Cèsar Llamborda ha dit...

Amb Recasens va recuperar-se el Carnaval, avui institucionalitzat i brasilitzat en gran mesura.

Enyoro les seves boles lluentes pels carrers...

Anònim ha dit...

Dóna que pensar tant reconeixement per l´alcalde Recasens i, per contra, l´atac a la gestió de l´alcalde Nadal (quan les enquestes en un diari van posar de manifest que la ciutat el valoraba com un bon alcalde amb prop d´un 60% si no recordo malament). Certament l´opinió del "penjat" sorprèn en aquest sentit, doncs és contraria a l´apreaciació majoritària de la ciutadania, i malament si un periodista no capta i afina en les sensacions i la realitat de la ciutat.

Una altra cosa és, com ja se sap ha succeït, que hagi rebut la "visita" dels germans Dalton, Sr. Burgasé i Sr. Sabaté, i seguint les seves recomanacions en pro d´una carrera professional llarga i fructífera hagi decidit fer campanya d´el.logi a tot el que tingui relació amb el PSC.

Ara ens toca veure aíxó, el poder monopolitzat pel PSC i maniobres de tota mena per controlar els mitjans. Mala peça al tel.ler !!!

Anònim ha dit...

Independentment de si us agrada més un alcalde o l'altre, el que sí que crec que és objectiu de dir és que el menyspreu que ha mostrat sempre Nadal pel seu predecessor queda fora de dubte.

Anònim ha dit...

Que parlem bé d'un socialista no vol dir que ens hi obliguin! De bons i de dolents n'hi ha en tots els partits i d'opinions n'hi ha per tots els gustos. No cal veure fantasmes per tot arreu!!!

Anònim ha dit...

Ja es veu com CIU paeix la derrota: sense un mínim d'autocrítica. I ja veiem la moda de la temporada que ve encara no estrenada: els PSC manipula els mitjans

Anònim ha dit...

Sí. "Piensa el ladrón (CIU) que todos (Els no CIU) son de su condición"

Anònim ha dit...

Ei Penjats,

que Déu uas agafi confesats amb la nova Regidora de la Societat de la Informació!

Pere Tarter ha dit...

i pensar que tanta gent el recorda com l'alcalde de les BOLES

Anònim ha dit...

Recasens va instal.lar les boles però Nadal tenia les boles de ciment armat.

I si... Carnaval te quiero!

Anònim ha dit...

Aquest missatge fa riure. Recasens era un tacanyo, més agarrat que un chotis, i no tenia cap mena de visió i d'ambició com no fos la de no gastar. Tant bé ho va fer, que n'hi va haver prou amb uns pocs mesos de Nadal a l'alcaldia per treure majoria absoluta. Au va, home. I sempre que el Nada es va presentar va obtenir la confiança majoritària dels tarragonins: o els tarragonins son rucs, o en Nadal ha estat un bon alcalde.

Que ara guanyi Ballesteros no és una esmena a la totalitat dels darrers 18 anys de la ciutat, ni fa sant en Recasens, ni deslegitima la moció de censura, que era perfectament legal i legítima, com ho és el tripartit a Catalunya. A veure si mirem al futur d'una vegada.

Si els socialistes han trigat tant a tornar a guanyar ha estat en bona mesura pel mal record que van deixar els seus deu anys de govern.

Anònim ha dit...

A ver si os enteráis ya de una vez que las "bolas del Recasens", las fabricaba la propia Brigada Municipal cuando el NEN NADAl era su responsable político, y el jefe de la misma era un tal Marsal que se jubila también ahora con él.
La historia pondrà a cada cual en su sitio.

Unknown ha dit...

Penso que caldria fer una tirada limitada i nmerada d'aquestes clàssiques boles tarragonines en miniatura, per tal de que tothom qui ho desitgi pugui posar-ne una al menjadors de casa.

Anònim ha dit...

Jo diria que es bo ser crític, es més, crític amb un mateix. El Recasens, no va ésser un mal batlle, i per que enganyar-nos, tampoc bo, de fet quasi ni va ésser, és gastava menys que tarzan amb corbates, a veure la nostra butxaca no hi estava tant esmunyida com ara 8tampoc hi havia euros). El Nadal, doncs no ho va fer malament, de bon inici, però va equivocar(massa temps, acapulla)l'alcaldia amb el seu xiringuito i això al final "confunde" i per el que la Rocio Jurado era el seu Ídol, des de que s'ha mort, se ha fet la pitxa un lio.
Ara, moment reflexió, i no es conya perquè a veure com ens ho farem, s'ha acabat el Nadal a Tarragona, passarem de l'estiu a Reis, vols dir que això desgrava? ó si mes no, tindrem algún tipus de compensació, jo ara mateix començo a tenir síndrome d'Estocolm.

Anònim ha dit...

Tondo:
¿La quieres con árido procedente de derribos Poum, o amb sorra de la LLarga?.

Anònim ha dit...

Amb Recasens es va recuperar el Carnaval i les FESTES DE SANTA TECLA.