Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimarts, 26 de juny del 2007

Els periodistes no són gratuïts

Els treballadors del Grup 100% Comunicació (Diaris Més i Canal Català) han convocat una vaga per dilluns. Com ja us vam explicar en un post publicat justament el dia de reflexió de les passades municipals, l'empresa no paga quan ha de pagar. Concretament, a dia d'avui, la majoria dels treballadors només han cobrat mig mes de maig. I de les guàrdies, més val que no en parlem! Des del Saló dels Penjats ens volem tornar a solidaritzar amb els companys del Canal Català Tarragona (antiga Més TV) i del Més Tarragona i, sobretot, volem recordar al president del grup, Jacint Romeu, que els periodistes no són gratuïts. Amb aquest panorama, no és d'estranyar que no trobin periodistes per substituir el que tenen la sort de poder-se escapar i que fins i tot el director, Jordi Salvat, acabi de fitxar per l'Aquí. La Fundació Foment de la Comunicació en Català ja seria un capítol a banda. Ivet.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Algú hauria d'explicar algun dia com funciona aquest grup, perquè les dades no acaben de quadrar: tenen els Més, participen al projecte de Canal Català, van aconseguir llicències DAB comarcals per a TOTES les demarcacions catalanes, enguany han intentat fer-se amb una altra llicència DAB de cobertura nacional (ha estat el CAC qui ho ha aturat), han de posar en marxa JA la TDT... i resulta que no tenen ni per pagar les nòmines !!!!!

Com pot funcionar bé així una empresa??

Anònim ha dit...

Ivet, està bé que parlis d'altres mitjans, especialment d'un que funciona de pena, però no és ètic que no diguis ni una paraula que en el Diari de Tarragona s'ha acomiadat a una persona per a reduir costos (un diari que té grans beneficis). Veig que la autocensura funciona.

Anònim ha dit...

El grup 100 deu diners, a part dels treballadors, a totes les empreses per les que ha treballat i a tots els proveidors que li servien productes com ara programes que ja no es poden emetre. Ara CC Tarragona és Tele Adan alias "un rayo de sol" com li diu l'Agusti Mallol a aquesta rossa empalagosa que somriu sempre ja sigui per anunciar que començen les festes de Tarragona o per dir que han mort trenta persones en un accident de tren. I mentre el "rayo de sol" reparteix a tort i dret els seus somriures empastifats de la mitja neurona que té al cap aquesta xiqueta, els treballadors no cobren i l'amo es compra porches i pisos a Brasil o passa caps de setmana a hotels de la Costa Daurada en companyia de senyoretes amb les que no s'ha casat ara fa un any. És el grup 100 per 100 Ali Baba que té contra les cordes al pobre personal que per cert destaca i sempre ho ha fet per la seva professionalitat. Em sumo a ells perquè sé que estan passant un molt mal moment.
Per cert, no sé com han preparat el dia de vaga però si volen que tingui repercussió els proposa que facin una quartilla explicant la seva situació i les veritats del grup 100 i les distribueixin al carrer mentre es manifesten amb pancartes denunciant el problema. De pas, que vagin amb les pancartes desde la seu de la tele fins la seu de les oficines del grup 100 perquè si la gent no els veu i els escolta, fer vaga no servirà de res. És la meva proposta.

Anònim ha dit...

Jo sé el que es està treballant en un mitjà de comunicació, no cobrar a fi de més i haver de sortir cada dia amb bona cara com si no passés res!! em solidaritzo plenament amb els treballadors d'aquest grup i espero que es sol.lucioni ben aviat. Si la situació de l'empresa realment és dolenta i es veu un esforç per part de direcció per solventar-ho com sigui, recomano que, en la mesura que es pugui es prengui una mica de paciència, com pel que dieu ja estan prenent els treballadors, però si hi ha incoherències importants en l'administració dels diners i els treballadors no cobren pero els directius sí, s'inverteix en material tècnic i es gasten diners en altres coses, la meva recomanació és que aneu a per totes per cobrar el que us toca perquè llavors no és tracta d'un equip directiu a qui li va malament el negoci sinó una colla de barruts que s'aprofita dels seus treballadors. Va ser el meu cas amb una altra empresa també de per aquí, de la qual no diré el nom perquè fa ja un parell d'anys i ja m'ha passat l'enrabiada i el patiment, però vam acabar als tribunals i vaig guanyar jo!! Ànims i endavant.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Entenc que els mitjans no treuen tota la informació que a mi em plauria però entenc que, principalment, a banda d'algun cas, la culpa és de les empreses que a banda de decidir que és o no important estan mantenint una precarització de la professió importantíssima. Evidentment em solidaritzo amb la vaga. No a la precarietat laboral.

Anònim ha dit...

Em solidaritzo amb els ex companys de Més i Canal Català, no es mereixen aquest tracte, ja que són excel·lents professionals. No estic d'acord en el comentari sobre la Ivet, ja que al Diari sí que es paga al dia, en dóno fe. Octavi

Anònim ha dit...

Gràcies per la solidaritat per la nostra situació, de fet fa molts mesos que aguantem aquesta situació i la paciència arriba fins a un límit. Segurament el nostre estat no millorarà amb la vaga, ja que és qüestió de com s'administren els diners de l'empresa; però almenys en traurem que se'n parli i que sàpiguen que diem que ja n'hi ha prou, que ja és molt. I si és cert que al Diari de Tarragona hi passen coses semblants, els animo a que protestin.

Anònim ha dit...

No s'han de barrejar coses. Avui parlem del Grup 100 i demà ja parlarem d'una altra cosa. No patiu, que des d'aquí denunciarem el que convingui, sigui del mitjà que sigui. No hi ha cap mena d'autocensura. Però són temes delicats que s'han de fer d'acord amb els afectats. El tema que comenta l'anòmim de les 9:42 encara està en tràmits i avui mateix hi ha assamblea del comitè del Diari. Hi ha gent que sempre veu mans negres per tot arreu...

Anònim ha dit...

Primer em solidaritzo amb tots els treballadors del grup 100%. No us mereixeu aquesta situació i només els que la patiu sabeu l'angoixa que significa viure-la.

Jo vaig passar per una situació similar. La precarietat de la professió no deixa net a cap mitjà. A CAP. Ni tan sols als grans que busquen subcontractats per altres parts... que els hi facin la feina bruta. Que no és el mateix que el treball.

I respecte al diari... mans negres o no... els de plantilla cobreu al dia, perfecte. Però, els que encara no han aconseguit entrar a plantilla... o els que acaben d'entrar tot i portar treballant ANYS... I tots en coneixem d'aquests.

No es tracta de fer una guerra entre nosaltres. Sinó d'unir-nos per acabar amb aquesta situació tan precaria. Només així podrem aconseguir alguna cosa. Mariona

Anònim ha dit...

Em solidaritzo amb els treballadors de Canal Català i Més Tarragona.
No em puc imaginar l'angoixa q podeu estar passant...
Molts ànims i endavant.
Sobretot a la Roser que és amiga meva!!

Anònim ha dit...

Aquí el que s'hauria de denunciar és l'objectiu real del grup 100 x 100. No es va crear per informar o donar notícies sinó per blanquejar el diner negre aconseguit a la construcció pel senyor que tots coneixem. Aquesta és la veritat. Aquesta és la realitat de molts mitjans de comunicació supeditats al tèrbol negoci de la bombolla immobiliària. I el dia que peti -si no ha ha fet ja- el panorama es tornarà certament sinistre. Tots els ànims del món pels treballadors damnificats del Més Tarragona.

Anònim ha dit...

Deu ser veritat que finalment ha esclatat la "bombolla" immobiliària.
En fi, la meva solidaritat amb els amics i companys del grup 100%. Potser estaria bé que dilluns ens plantessim tots els mitjans tarragonins ( encara que sigui 5 minuts) per expressar el nostre malestar i rebuig per una situació que no és nova, ni de bon tros. A mi encara hem deuen "calès" del Nou Diari.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

Si els del Més i la tele fan alguna acció de protesta, ens hi podriem sumar la resta

Anònim ha dit...

Doncs, jo penso que per una vegada i que serveixi de precedent tots els mitjans hauríem de ser solidaris (si més no els treballadors) tots mil-euristes, que per que enganyar-nos es més una feina de moltes hores, però de calés, ni cinc, bueno hi ha quatre que son de confiança no fotem brot i se’ls emporten, però els demès ni cinc de calais, 12 mesos...12 causes, ni tal sols pagues extres.
És el moment de esser companys i tots a una s'ha de denunciar al xoriçeo i l’especulació de tots aquests personatges ficats en camises que les van grans, especuladors de merda., nous vinguts, s'ha de cridar al Justo Molinero, ara que es sociata reconvertit i ja ha begut oli amb aquest xoriço del JACINTO ROMEU, ó si no, per cert aquest diria moltes coses d'aquest grup que és va fer del no res i ho va denunciar moltes vegades: EL JORDI COMPANY, per cert el fundador, i que el Romeu se’l va treure de sobra, per aquell joc de a veure qui es més trepa, i sàfica més gomina,. Xarnegos de merda, especuladors .
Missu, missu, missu...

Anònim ha dit...

El Justo ja n'ha sortit escaldat de la seva aventura amb el Cinto, almenys aquí a Tarragona ja ha fotut el camp i tots els treballadors de Ràdio Teletaxi han marxat (o anat al carrer, no ho sé).

Anònim ha dit...

Doncs que l'expliqui l'Enric Vidal, gran Locutor de TELE-TAXI i Olé, ara ficat a director de Ràdio municipal Roda de Barà Punto ràdio del de l'Olmo i comercial de TELE-TAXI, visca el pluriempleo i les grans cadenes, i fora l'imcompatibilitat de càrrecs
Missu, missu, missu...

Anònim ha dit...

Em solidaritzo amb el companys, a més es fan un fart de treballar. Tots els mitjans de comunicació hauriem de fer-se ressó de la vaga i de la seva situació. Bé que ho fem quan es una vaga d'un altre sector social. Per cert, el Col.legi de Periodistes té alguna cosa ha dir? I els sindicats?

Anònim ha dit...

Aquest tio, l'engominat si tingues una mica de dignitat hagues donat la cara amb els treballadors i amb tot el seu equip. Però que és pot espera d'un personatge com aquest, doncs res de res. Qui dia passa anys empeny i visca la publicitat. La meva pregunta és? totes aquestes institucions que s'anuncien en aquest mitja saben el que estar pasant? diputació, ajuntaments, consells comarcals, generalitat etc etc... pq ja té collons que aquests vagin pasant pasta per tenir amb aquesta situiació el personal que és el més sagrat de l'empresa. Un altre pregunta, si no paguen els treballadors com de quina manera paga la SS o l'IVA etc etc? els afactarà això als pobres currantes...
endevant amb la vaga, utilitzeu les vostres impresores feu cuartilles i força sorroll, i que s'enteri tota la ciutat d'aquesta situació tan precaria.
Sr Engominat, si li queda una mica de dignitat, de la mateixa manera que va sortir en el seu dia fen el ridícul més espantós amb la seva nova sra publicat en els seus diaris, fagi el favor ara de sortir i donar la cara aquests professionals que li han estat defensant el que fins ara era el seu gran imperi.

Anònim ha dit...

Jo proposo que tots els periodistes d'aquestes comarques que puguin i que tinguin voluntat i solidaritat s'uneixin a la vaga del dilluns i acompanyin als treballadors en les seves accions. Per cert, companys de Canal Catlà i resta de grup 100, podeu explicar que teniu pensat fer a nivell d'actes? Ho dic per participar-hi. Anims!

Anònim ha dit...

El col.legi de Periodistes,com sempre per cagar-se, per sobre del bé i del mal, té preparat un sopar pel 5 de juliol, of de record, amb el Joan Aregio.
Això si que es un Col.legi, als col.legiats que els fotin pel cul.
Aquest col.legi sempre al costat dels problemes existents, com si sent ploure.
Missu, missu,missu.

Anònim ha dit...

I ningú farà menció al pare espiritual dels Romeu i cia i, sobre tot dels seus negocis, Don Patrone Lluis Badia??

Perquè on hi ha pelotazo allí està ell!!

Anònim ha dit...

Jo també em solidaritzo amb els companys del grup 100 per 100 i especialment amb les meves amigues Roser i la Carme. Esteu convidats tots els treballadors del Més i Canal Català al meu humil espai radiofònic per denunciar aquesta situació vergonyosa i que no s'ha de tolerar per part de cap dels membres de la comunitat periodística. Senyors del sindicat de periodistes i del col·legi, facin alguna cosa, si us plau! Ho enteneu ara perquè cap jove es col·legia o s'afilia al vostre grupet on només hi ha els de sempre? Reacció ja!

Unknown ha dit...

Doncs mireu, jo no sóc periodista ni conec personalment a aquests professinals que no han cobrat per una tasca realitzada amb eficiència. Però com a lector i com a ciutadà aquest dilluns m'afegiré simbòlicament a la moguda i no penjaré cap post ni postejaré.

Algú s'apunta?

Anònim ha dit...

el que s'hauria de fer és una vaga general dins dels mitjans. Aquí si que escagarien els vostres jefes, ni ràdio ni tele ni diari, ni res de res, que si sumi tothom i veureu com mouen el cul per tal de no perdre un dia de publicitat. Només cal, escoltar, llegir o mirar i veureu el que facturen cada dia, això sense tenir dins del sac totwes les subvencions que venen de tot arreu. Jo com anunciant invito a tots els comkerços que estiguin un mes sense posar un anunci. A nosaltres ens roben i a vosaltres no us pagan. Quins collons.

Anònim ha dit...

Per cert, el sopar amb el Joan Aregio val 30 € que paga cada periodista que vulgui compartir taula amb ell. Les idees del Col·legi arriben fins aquí, i pensar en defensar els insteressos del col·lectiu...MANDE ? Interessos de qui diu ?. Feu feu sopars amb polítics, en "petit comitè" mentre que altres companys son acomiadats impunement.