Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimecres, 6 de juny del 2007

Sendra, no anem bé


El tinent d'alcalde d'Urbanisme en funcions, Jordi Sendra, ha participat aquest dimecres al matí a la tertúlia de Tarragona Ràdio. Sendra ha reconegut que no sabia res dels edificis i cases que el nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) preveu tirar a terra. Estem d'acord amb ell que el regidor d'Urbanisme no pot tenir al cap tots els detalls d'un document tan ampli i complex com el pla general d'Urbanisme, però habitatges que han de ser enderrocats i veïns reallotjats no són detallets sense importància.

Aquest pla general s'ha volgut aprovar amb presses i ha quedat demostrat que encara calia més diàleg amb els ciutadans, que són els que rebran les conseqüències. El nou govern tindrà molta feina a fer. L'alcalde ha conduït la revisió del pla d'una manera molt personalista i ara queda demostrat.

27 comentaris:

Unknown ha dit...

He escoltat la tertúlia hi trobo molt encertat el vostre post. He trobat MOLT FORT el que reiteradament deia en Sendra -a qui no conec personalment- de que ell no te l'obligació de llegir-se la documentació. Si us plau!

Només hagués faltat dir que la bogeria d'ensorrar les cases barates i la resta d'aquella zona s'ho va inventar un conserge.

El millor ha estat quan ha estat collat i ha escorregut el bultocap a l'alcalde.

Que fort! Un responsable polític ha d'estar al corrent de quines decissions es prenen des de la seva àrea com a minim i tenir coneixemenbt escrupuós del que vota.

Per cert: tot s'ha de dir. Els de l'oposició tampoc s'ho van llegir´.

Sembla que només treballeu els periodistes. Jejjejej

Salut!

Anònim ha dit...

Era una bomba electoral i no la va explotar l´oposició. ???...

sdas ha dit...

Si no s'ho van llegir és normal que no se'n aprofitessin... el que em sembla bastant fort és que el regidor d'urbanisme no sapigués això. De totes formes no em sembla tant greu el tema de les cases barates, sincerament, no trobo necesari la instalació d'una zona verda a les cases barates però si se'ls hi dona un habitatge NOU, valorat amb molts més diners i a la mateixa zona tampoc trobo que sigui tant fort... No s'expropiaran les cases d'un dia per un altre. De totes formes aquest PLA preveu una ciutat completament canviada i ampliada que ha de convinar les zones verdes amb els habitatges de nova construcció. Haurem de veure que fa Ballesteros, tot i que no crec que faci res per evitar l'enderroc de les cases.

Anònim ha dit...

l'oposició no podia aprofitar aquesta "bomba" perquè ni tan sols el govern la sabia. és indigne que un regidor d'urbanisme desconegui un procés expropiador inclòs en un POUM que ell hauria d'haver liderat. em sembla un insult als ciutadans!! per què cobrava el sr. sendra? perquè un altre fes la seva feina??? i per cert, l'alcalde de Tarragona, s'avorreix???!!! que deixi ja d'escriure al Diari!!

Anònim ha dit...

Jordi Sendra té sort que d'aquí a deu dies ja no formarà part de l'equip de govern, ja que si no hauria de dimitir per la seva manifesta incompetència. L'enderrocament de desenes de cases i blocs de pisos no és un serrell del POUM, si us plau.

Ara bé, a les files del PSC també s'ho haurien de fer mirar. Ballesteros i Castillo no se sabien el POUM de memòria? Com és que no ho havien denunciat abans?

Josep Maria Yago Suau ha dit...

la realitat sempre supera la ficció. De totes maneres m'afegeixo a la "crítica" a l'oposició que també ho hauria de conèixer. Ahir vaig ser a La Vaqueria i resulta que a la Part Baixa també hi ha previstes expropiacions.

Anònim ha dit...

És vergonyós! A més estan dedicant-se, aquests últims dies, a dilapidar els nostres calés pagant comiats (dinars, berenars...). A veure si ho investigueu!

Anònim ha dit...

i que fort que tanquessin el museu al públic perquè l'alcalde estava fent un comiat amb els treballadors!!!!!!! aquesta és la tàrraco patrimoni de la humanitat?????

Anònim ha dit...

Zero a l'equip de govern anterior i zero a l'oposició. Tots uns dropos.

Cèsar Llamborda ha dit...

Doncs ja ho diuen que al nostre país cada cop hi ha menys lectors...

Anònim ha dit...

És molt fooooort! És que no és el regidor d'Esports o de Medi Ambient, és el d'Urbaniiiiiiismeeeeeee!

Anònim ha dit...

Discrepo en lo de "dropos". El que han fet esá molt peró que molt currat...

Unknown ha dit...

Regidor d'Urbanisme? Jjajajajajaja que els hi ho diguin als de les cases barates!

Anònim ha dit...

Això del Sendra és lamentable, tot un Conseller d'Urbanisme que desconeix l'Urbanisme que ell mateix aprova i segurament hauria gestionat si haguès guanyat les eleccions. Em pregunto si Aregio en sabia res, ¿algú li ha preguntat? Els periodistes tampoc ho hem descobert, diguem la veritat.Va ser un ciutadà que es va queixar al Diari de Tarragona.

Anònim ha dit...

Quan portava una hora mirant d'articular una resposta raonada al post vostre se m'ha penjat l'ordinador de casa.

Així que, si alguna persona en general o algun dels "comentaristes" desitja que li pugui explicar aquesta resposta us poso a disposició el meu mail.

Sincerament m'agradaria debatre aquest tema sense conyes perquè crec que és prou seriós.

A la vostra disposició.

Per cert, molt bon blog. Crec que avui injust, però molt bó cada dia.

Jordi Sendra
jmsendra@tinet.cat

Cèsar Llamborda ha dit...

Benvolgut Jordi,

Et convido a compartir les respostes en aquest Saló dels penjats. Així en tindrem coneixement.

Una abraçada a tothom des de la Tarragona dosmilsetzera!

Anònim ha dit...

Jordi Sendra,

Moltes gràcies per escriure un comentari.

Sense conyes

No creus que com a tinent d'alcalde d'Urbanisme hauries de tenir "controlat" si en alguns espais de la ciutat el nou POUM contempla tirar a terra habitatges?

I una segona pregunta. Aquest pla general no l'ha portat massa personalment l'alcalde Nadal qun aeren uns altres (ja siguessiu l'equip d'Aregio o de Ballesteros) els que l'havieu de desplegar i menjar-vos els marrons?

Anònim ha dit...

Jo el que no acabo d'entendre és com és que el pla general contempla l'eliminació de les Cases Barates, quan sembla ser que aquestes cases estan incloses en el catàleg de Béns a Protegir??
És que el catàleg no és un document més del pla general???
M'he perdut alguna cosa?

Anònim ha dit...

Molt bona Jordi. El dia que vegi un regidor socialista d'aqests que tampoc saben llegir saltant a l'arena d'aquesta manera en parlem.

Aquí tots heu tocat el piano d'oides perquè la majoria dels que l'heu posat a parir no heu sentit la tertulia ni sabeu el que ha dit el jordi exactament ni com va el tema. Frivols que sou.

Unknown ha dit...

Doncs jo vaig escoltar la tertúlia...

El que penso que caldria és que l'Ajuntament pengés el POUM i demés documentació en PDF a la seva web i que els tarragonisn a qui si ens agrada llegir hi poguesim accedir.

Personalment ho vaig fer amb la normativa de civisme i és al.lucinant les bestieses que aproven els nostres representants.

Recomano a tothom una lectura relaxada d'aquesta normativa falsament cívica.

Anònim ha dit...

Maite

D'acord, toquem d'oida, però és que el nivell de polítics, ciutadans i periodístes deixa molt a desitjar. Vivim en una ciutat desarticulada, amb una societat civil pobra - però subvencionada això que no falti-, molt contenta del seu passat, però incapaç de debatre seriosament el seu futur. El POUM no és sinó això, parlar de comha de ser Tarragona d'aquí una anys. El debat ha estat inexistent i la participació nul.la. I no em serveix que ara quatre es queixen.

Anònim ha dit...

Fixeu-vos en l'hora en la que en Jordi Sendra ha enviat el missatge...

Anònim ha dit...

He mirat de refer les idees que tenia sobre la tertúlia de l’altre dia i que un problema tècnic em va impedir d’exposar fa uns dies.

Voldria explicar alguna cosa més que el que els mitjans reflecteixen en relació a la tertúlia a Tarragona Ràdio en la qual vaig participar.

Miraré de fer-ho al llarg d'aquest "comentari"

Em sembla, d'entrada, injust (em dol dir això perquè la meva relació amb els mitjans de comunicació crec ha estat sempre de col·laboració i profund respecte) s'extregui d'un debat de vora 20 minuts un clip de poc més de 15 segons. Crec haver dit moltissimes més coses que les que s'ha reproduït. Entenc que interessa el titular impactant, les paraules inexactes (per no dir falses) com "expropiació" no pas la justificació i reflexió del perquè de tot plegat.

1.- Jo sóc el responsable polític de gestionar el Pla General vigent,aprovat l'any 95. Les decisions en relació a la revisió del Pla General del 95 no es prenen a la meva àrea sinó a l'Oficina redactora del Pla General, amb un equip d'arquitectes al front, els quals posen el seus coneixements al servei d'aquest disseny de la ciutat per als propers 15/20 anys. Aquesta Oficina, com crec que és lògic, ha actuat amb total indepedència en relació a la meva àrea. Una vegada aprovada definitivament la revisió del Pla General serà la meva àrea l’encarregada de gestionar aquest nou planejament general.

2.- Qualsevol revisió de Pla general, aquí i crec que a tot arreu, serveix per planificar per millorar la ciutat, no pas per empitjorar-la. També serveix per regenerar aquelles zones de la ciutat que degut als anys necessiten d’una remodelació.

3.- La majoria de les coses que es dibuixen en un pla general s'acaben executant. Algunes no. Avui encara tenim espais previstos en el pla del 95 i del 84 que no s'han executat. Perquè?
Doncs, perquè el Pla General no és dogma d'obligada execució. Només preveu què es pot executar i com. No quan.

3.- D'aquesta revisió tots els partits polítics (especialment el PSC avui erigits en salvadors)en teníen les fitxes (document on es reflexa al detall cada espai afectat per la revisió).
Per tant el coneixement o desconeixement del tema afecta a tots els partits.

4.- És necessària aquesta actuació que ha creat tanta polèmica?
Doncs sí. Com deia abans, ha de servir per millorar aquest entorn.

5.-S’executarà?

No necessàriament. Creient que és convenient, si els veïns afectats creuen que estan bé com estan, doncs no s’executarà. Pel que jo sé i fruit de les reunions mantingudes aquests dies per l’Alcalde amb els veïns, sempre i quan es donin totes les garanties que els ciutadans d’aquestes zones demanen i demanaran en les seves al·legacions,és possible que es pugui tirar endavant. En tot cas respectarem i defensarem elque els veïns decideixin.

6.- Què ha fallat ?
Doncs la manca d'informació(d'entrada) de la qual jo també en sóc responsablei així ho he manifestat en la tertúlia, però també la desinformació i intoxicació interessades que s'ha produït a posteriori. Vaig dir en aquesta tertúlia que lamentava el fet que no s'hagués informat als veïns oportunament. Probablement ens haguessim estalviat tota aquesta polèmica estèril (comentaris graciosos d'aquest blog inclosos) i ells s'haguessin estalviat nits d'insomni. És cert que bén explicat, com ho ha fet l'Alcalde als veïns de la zona aquest dies (jo he estat avui mateix en una reunió amb ell i els veïns del Carrer Covadonga i República Argentina) pot generar discussió, dubtes, preguntes, però també claredat en la visió de futur per a aquest espai. I, sobre tot, tranquilitat. Els veïns se la mereixen i nosaltres els haviem negat. Un cop més, ho sento.

6.- És absolutament cert, i faltarà a la veritat qui digui el contrari (com p.ex. el senyor regidor electe socialista que tertuliava amb mi el qual ja havia estat conseller municipal i que fora de micròfon em va donar la raó tot dient "a micròfon obert no podia dir-ho") que de cap de les maneres tots i cadascun dels temes que s'aproven en plenari han estat llegits en la seva totalitat pels consellers municipals. Ni ens llegim els pressupostos de “cabo a rabo” ni coneixem tots i cadascun dels documents de la revisió del Pla General. Si que coneixem la globalitat dels temes però no el detall absolut de les coses que aprovem.

7.- Ara una setmana després de les eleccions, aquells que deien que paralitzarien el Pla general quan guanyessin, ja ho han fet (guanyar) i s’han apressat a dir que de cap manera el paralitzaran, que aquest pla és necessari . Tot el contrari del que havien defensat en campanya. És el primer exemple de molts que anirem veient al llarg d’aquesta legislatura d’aquella màxima “donde dije digo, digo Diego”.

Excuseu-me per aquest rotllo però crec que 30 segons d’un clip extret d’una tertúlia diuen molt poc del tema debatut. Segur que em deixo coses per dir, però ja anirem comentant el que calgui.

Finalment, tres coses que considero essencials en política.

Una: Informar de les coses al ciutadà i explicar-les com són. En això hem fallat i ho hem fet tard.
Dos : Saber reconèixer les errades i demanar excuses. Ho hem fet.
Tres: Donar la cara. Ho hem fet aquests dies amb reunions amb els veïns afectats.

Res més, resto a la vostra disposició per continuar debatent aquest o qualsevol altre tema.

Anònim ha dit...

Donç Jordi, amb tots els respectes, el comentari general es que poquets es creuen les bones paraules, la millora que suposa, amb cost cero, etc.
La gent que no ho está pasant be, necesita fets.
Els grans son els mes desorientats i pateixen. Ja fa dies.

Unknown ha dit...

En Jordi ha dit:

`Ni ens llegim els pressupostos de “cabo a rabo” ni coneixem tots i cadascun dels documents de la revisió del Pla General. ´

Cal que hi digui la meva?

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Al Sr. Sendra,

En primer lloc el felicito per donar la cara en un mitjà tan immediat com un blog, cosa en la que deu ser pioner.

També el felicito per reconèixer els errors, demanar disculpes i intentar reparar-los.

Un cop dit això, crec que no es pot qualificar el que han fet vostès amb el POUM com un "error", com si fos el mateix que deixar-se les claus dintre de casa.

Vostès van iniciar els tràmits del POUM amb la ombra de que el seu antecessor es dedicava al seu temps lliure a fer de promotor urbanístic, i vostès, en una de les darreres votacions de la legislatura van consolidar les propietats que té el seu antecessor a Terres Cavades amb la seva programació. Aquell senyor va dimitir ("va reconèixer els seus errors") però no ha dimitit pas de recollir els beneficis d'aquell 9 i escaig % de terrenys que posseeix a Terres Cavades.

Vostès sabien que el seu Urbanisme estava sota sospita i tot i així, amb la crítica unànime de tota l'oposició, van voler aprovar inicialment un POUM que només es podia conéixer 2 hores al dia amb cita prèvia. No sé si han sortit gaire de Tarragona, però hi ha innumerables exemples de ciutats que fan una exposició pública del seu planejament gairebé tan potent com la que van fer vostès per presentar el projecte Bofill de la Façana.

La obligació d'informar del planejament als ciutadans excedeix el que és una obligació legal i esdevé una obligació moral, ja que el ciutadà que paga els seus impostos mereix saber si el volen fer fora de casa seva. I més quan a pocs dies de les eleccions i havent aprovat inicialment el POUM se'n va a casa dels qui vol desallotjar a inaugurar-los un local.

Per tot això, i per arrodonir la seva assumpció de responsabilitat que sembla haver iniciat, dimiteixi Sr. Sendra, que vostè no s'ha emportat un euro cap a casa seva i així realment donarà exemple d'integritat. Però, si us plau, no em digui que va ser un "error" i segueixi cobrant a l'Ajuntament del sou que li paguen tots els ciutadans.

Anònim ha dit...

Sr.Joan Miquel
Quan vaig prendre posessió del càrrec de responsable de l’àrea d’urbanisme fa dos anys i mig, era molt conscient que seria la persona i l’àrea més vigilada, fiscalitzada i criticada “per se”. Sempre ha estat així a tot arreu i darrerament encara més.
Permetim la immodèstia, em considero una persona íntegra, honrada i treballadora.

Són uns valors que jo he adquirit de la persona que és i ha estat el meu referent personal i polític: Josep Sendra, el meu pare.Res més que això. Probablement per aquest motiu tant en Joan Miquel Nadal com en Joan Aregio van decidir confiar en mi per assumir aquesta responsabilitat.

Dissortadament hi ha persones (crec pel que llegeixo que vostè no) que creuen que tot regidor que és responsable d’aquesta àrea, ha de ser forçosament persona dubtosa, corrupte i poc de fiar.

Deixi’m que li expliqui una anècdota que considero significativa. En una festa major de barri, vaig entregar una placa, per un motiu que no vé al cas, a una senyora. Ella em va dir:”I vostè quina àrea de l’Ajuntament diu que porta?. Jo li vaig respondre : “Urbanisme”. Ella em va dir: “Aleshores vostè deu tenir la cartera plena de bitllets”. Mig astorat vaig dir-li:”Bitllets,segur que no, En tot cas problemes”.

Doncs bé,vull dir-li amb això que el més fàcil per a mi hagués estat agrair la confiança dipositada en mi però haver rebutjat aquesta responsabilitat d’esdevenir Tinent d’Alcalde d’Urbanisme i continuar amb els jardins i el sempostissats de la Brigada Municipal.
No ho vaig fer i n’estic orgullós.
Amb errades i encerts crec haver posat sempre per davant els interessos de la ciutat i dels seus ciutadans durant aquests dos anys i mig. El temor a equivocar-te t’ajuda a prendre decisions. En tot cas mai ha d’impedir-te prendre-les, doncs no decidiríem mai res. I si cada vegada que els polítics ens equivoquem hem de plegar, probablement aviat ningú s’hi dedicarà,a fer política, doncs infalible, infalible, no hi ha ningú. En tot cas és la nostra obligació mirar d’esmenar les errades i no repetir-les en el futur.

Sr. Joan Miquel, els ciutadans han decidit que deixi de tenir aquesta responsabilitat i passi amb els meus companys als bancs de l’oposició. El missatge rebut és clar, no ho dubti. I el sabrem interpretar. Evidentment des del lloc que la setmana que vé assumirem amb tota la dignitat del món. No és hora de dimissions ni de rendicions, li asseguro.
No és el meu estil.


Sr. Anònim.

Ja vaig dir en el meu comentari anterior que en tot cas estarem a allò que vulguin els veïns, en un sentit o en altre. Crec que forma part ja no de les disculpes sinó de la rectificació.


Resto a la seva disposició.