Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

diumenge, 17 de juny del 2007

L'anecdotari del ple de constitució de Tarragona

Ja llegireu la informació als diaris. Els Penjats us resumim el ple de constitució de l'Ajuntament de Tarragona amb tretze anècdotes i curiositats d'allò més tontes i banals.

1 - Es van colar dos discursos que no estaven previstos. Primer el secretari general, Ponç Mascaró, va parlar d’un cercle màgic entre ciutadans i polítics que és de vidre i es trenca. Per la seva banda, el regidor Albert Vallvé va aprofitar la mesa d’edat per agafat el micro i tenir, com ell mateix va dir, els seus minuts de glòria.

2 - La socialista Teresa Rubio, que ahir va deixar de ser regidora, va seguir repartint abraçades a tort i a dret. Ja fa dies que s’aferra a tothom i hem pensat que potser vol fer la competència a Agustí Mallol. Ahir se la va veure una estona llarga apretant al regidor Carles Castillo que, per cert, va ser un dels més aplaudits.

3 - La republicana Rosa Rossell va tenir sort i va recollir la vara de tinent d’alcalde just en el moment que van petar els petards del casament que s’estava cel·lebrant al pati del Rei Jaume I. Realment semblava fet per ella. Hi ha regidors, com Victoria Forns, que van ser menys afortunats perquè van haver de prometre o jurar el càrrec per sobre dels crits dels manifestats de la plaça de la Font.

4 - Sergi de los Rios va dir que sí quan Albert Vallvé li va preguntar si presentava candidatura a l’alcaldia de Tarragona. Ballesteros es va quedar de pedra (no sabem si va ser per aquest xoc que més tard li va caure l’aigua per sobre dels papers). Devia pensar que allò del pacte ho havia somniat. El republicà va rectificar ràpidament i, sense sorpreses, va votar a favor de l’alcaldable socialista.

5 - Tot plegat tenia una explicació. I és que Sergi de los Rios no havia dormit gaire. El divendres va anar a la despedida de solter del seu germà que, dit sigui de pas, dóna la casualitat que s’havia de casar el Fortí de la Reina i va haver de canviar de restaurant com tantes parelles. La cosa ahir anava de bodes. Entre els dos plens, el de constitució i el de nomenament dels regidors de govern, va casar a una parella al pati del Rei Jaume I en un tancar i obrir d’ulls.

6 - I si el del Sergi de los Rios va ser el primer casament de la legislatura. Maria Mercè Martorell (a la Casa Canals) i Carles Cepero (a l’Ajuntament) van oficiar els últims aprofitant els darrers minuts del càrrec. A la tarda, el nou regidor de Relacions Ciutadanes, Manuel López-Pasca, es va estrenar amb una boda darrera l'altra.

7 - Mentre no arriba l’aire acondicionat al saló de plens, com ja us vam explicar, els ventiladors fan el que poden. I on no arriba el ventilador, ahir hi arribaven els ventalls vermells que va repartir el departament de Relacions Ciutadanes.

8 - Hi havia dos convidats d’excepció a primer fila. El secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, que fa anys va dir que quan els socialistes recuperessin l’alcaldia de Tarragona ho aniria a cel·lebrar. I l’ex senador del PSC Josep Maria Sala. Tots dos van seguir la festa al bar Highland, amb tota la tropa socialista.

9 - Les esposes de Josep Fèlix Ballesteros i Joan Aregio també van viure el ple intensament. La primera li va fer un petó de pel·lícula al seu marit per felicitar-lo. La segona es va amagar darrera d’unes enormes ulleres de sol. I entre tots hi va haver molta germanor. Hi va haver abraçades entre les esposes i entre el nou el alcalde i el cap de l’oposició.

10 - Els protagonistes més petits van ser la filla de Carles Castillo, que va seguir el ple des del Saló dels Penjats, i el fill de Xavier Tarrés, una criatura que deu tenir al voltant d’un any i que és un Tarrés en petit. No calia preguntar qui era el pare, no hi ha dubte. Parlant de nens, felicitacions dobles després del ple de constitució pel socialista Gustavo Cuadrado, que és pare des de dimarts.

11 - Tampoc va faltar al ple el regidor Joan Sanahujes. I, encara que sigui evident que no podia fallar el dia que el nomenaven, ho destaquem perquè va ser l’únic regidor de govern que no va assistir a l’acte de signatura del pacte entre socialistes i republicans perquè no li van donar permís a la feina. Des d’aquí volem animar al cap d’estudis de l’escola, que no deu ser del PSC, a ser una miqueta més enrotllat!

12 - Com a tots els discursos d’aquestes característiques no van faltar les cites. L’alcalde va dir que tindria ben presents els versos de Salvador Espriu a La pell de brau: “No esperis mai / deixar record, / car ets tan sols / el més humil / dels servidors”. I també la frase de l’autor del Petit Príncep que diu: “estimar no és mirar-se l’un a l’altre, sinó mirar plegats en la mateixa direcció”. La portaveu del PSC, Begoña Floría, va recuperar el que deien els servents que s’encarregaven de recordar les limitacions als generals romans que desfilaven victoriosos: Mira darrera teu, recorda que ets un home i no un Déu”. I també les paraules de l’escriptor tarragoní Jordi Tiñena, que en un article a La Vanguardia, deia, entre altres coses: “Francament, tenim el dret a esperar molt més dels polítics”.

13 - L'ex alcalde Nadal va preferir anar a navegar que assistir al ple. Però sembla que ningú el va trobar gaire a faltar perquè hi va haver més alusions a Josep Maria Recasens (que no hi va poder anar per problemes de salut) que no pas a Joan Miquel Nadal, des del govern i des de l'oposició.

6 comentaris:

Josep Maria Yago Suau ha dit...

molt bé pels comentaris

Anònim ha dit...

Jo hi afegiria el vestit vermell de la Begoña Floría, que destacava molt. Segueix el model de Maria Teresa Fernández de la Vega, que tampoc és gaire discreta en qüestió de colors.

Anònim ha dit...

Si ens posem a parlar dels modelets de les regidores m'hi afageixo, El vestit vermell de la Bego hi cantava una miqueta, no era l'adequat per a l'acte, i el verd de la Pelegri, mes val no parlar-ne, crec que les mes ben vestides van ser la Rosa Rossell que estava guapisima i mol elegant i la Carme Crespo. Per cert Sra. Rossell no es torni a deixa el cabell arrissat, esta mes guapa amb el cabell lis.

Anònim ha dit...

I que em dieu del Vallvé que va citar el Recasens i no el Nadal?

Anònim ha dit...

És que el nadal mai ha convidat l'Albert a navegar!....deu ser una revenja

Anònim ha dit...

El Vallve com sempre es va passar de parada, no tenia que fer cap discurset, el protocol no li permetia, pero ell no deixa pasar del seu minut de gloria encara que no li toqui, i de parlar del Nadal, per que si no es poden veure ni en pintura....per tant a parlar d'un altre que no suporta i que ha criticat mes d'una i dues vegades, pero ara com que qui mana es del color d'en Recasens doncs, apa..... Tots sabem que el Vallve es mes fals que un duro "sevillanu"