Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimarts, 19 de juny del 2007

L'Efecte Ballesteros?

Un pacte amb ERC tranquil i generós per a tothom, l'eliminació de 500 zones blaves, un compromís ferm amb les escoles de la ciutat, la voluntat de modificar el projecte de reforma de la platja Llarga, l'anunci d'una reunió imminent amb el conseller Joaquim Nadal... Fa poc més de tres setmanes que Josep Fèlix Ballesteros va guanyar les eleccions municipals i des d'aleshores no ha fet més que complir les seves promeses i fer anuncis molt esperançadors.

El mandat tot just acaba de començar però sembla que Ballesteros ha estat capaç de canviar la dinàmica de ciutat. Algun ciutadà, fins i tot, ja ha fet algun paral·lelisme amb José Luis Rodríguez Zapatero, que durant les seves primeres setmanes al govern va ser capaç d'il·lusionar a molts ciutadans espanyols, i no només els votants socialistes.

L'anomenat "Efecte ZP" s'ha convertit ara en un "Efecte Ballesteros"? Segurament és massa aviat per confirmar-ho, però si fos veritat val la pena preguntar-se si aquesta suposada efervesència inicial s'apaivagarà tan ràpidament en l'alcalde tarragoní com en el president espanyol. Tres anys després de guanyar els comicis generals, les enquestes deixen ben clar que la il·lusió inicial de Zapatero s'ha transformat en desencís, fet que li pot complicar la reelecció.

Valdrà la pena apuntar amb vermell un parell de dates a l'agenda perquè poden ser claus per respondre aquestes preguntes. El 16 de desembre de 2007 farà exactament mig any de l'arribada al poder de Ballesteros, la data en què el nou batlle s'ha compromès a tenir enllestit un nou projecte consensuat de façana marítima. Entre març i abril de 2008 el nou equip de govern ha promès fer l'aprovació provisional, consensuada per tothom, del POUM. A la primavera de l'any vinent, per tant, podem analitzar si l'Efecte Ballesteros existeix i és de llarga durada o, si del contrari, aquesta eufòria inicial es desfà com l'escuma.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

A victor tilla,
trobo molt malament que nomenis a suposades persones que han escrit un comentari,que no està signat. Per què suposo que no ho pots demostrar que l'han escrit, oi?

Anònim ha dit...

Trilla que t'equivoques, que a patrimoni les coses estan canviant molt, que avui m'he endut una sorpresa.... he sabut que la tinent d'alcalde va a treballar a les 8,15 del mati i que de seguidisme res de res, al contrari, pel que m'han dit, vaja que espero que no s'equivoquin...

Anònim ha dit...

Victor,

Apa ves. Creus que el teu comentari aporta alguna cosa a banda de creure't tu mateix que ets molt enginyós. Apa descansa.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

A veure si la cosa dura. Per cert, es veu que a alguns els cou.

sdas ha dit...

Parlant de l'efecte Ballesteros, proposo al Saló dels Penjats que investiguin que passará amb la famosa i polèmica festa de la remullada, la suprimirà Ballesteros pel malgast d'aigua? Crec que tant els socialistes i esquerra es van queixar en el seu moment d'aquesta festa. Sento bastanta curiositat per saber que passarà amb el futur d'aquesta revetlla que a mi m'agrada molt.

Anònim ha dit...

Vaja, vaja, veig que la censura ha arribat als Penjats... L'efecte Bego? Uiiiii quina por!

Anònim ha dit...

Per cert, si esborreu els meus, esborreu els que em responen, que sense els meus no s'entenen i fan evident el que heu censurat.

Per sort veig que esteu a primer de censura, tranquils, la Bego (la consellera, perdó, es veu que ara se li ha de dir així) en dos tardes us ho explicarà tot

Anònim ha dit...

Víctor, o molt m'erro o pixes fora de test. Què és això que censurem els comentaris?? En els últims posts hi ha tots els comentaris que has fet. A més si et prens la molèstia de llegir els altres veuràs que n'hi ha bastants més d'ultraconvergents, que no pas de pro-socialistes.

Anònim ha dit...

Penjadeta, t'erres molt! Vigila amb la pixera, que quan és contra el vent et pots mullar. No hi son tots els comentaris, com és evident nomès de veure que hi ha respostes a comentaris que no hi son.

Em fa gràcia aquesta mena d'expressions, "o molt m'erro o pixes fora de test". És una gran forma d'afirma alhora una cosa i la contrària. Molt típic de la insolvència intel·lectual del nostre periodisme, per això.

Anònim ha dit...

És curiós, a més, la distició: un convergent és "ultraconvergent", en canvi un socialista és "pro socialista". No es pot ser "pro convergent" o "ultrasocialista"? Tot un tractat de sectarisme inconscient (i per això molt més efectiu) en molt poques línies. Aiiiii l'espiral del silenci...

Anònim ha dit...

És que de comentaris ultra-convergents n'he llegit uns quants. D'ultra socialistes encara no n'he vist. S'estan contenint més.

Unknown ha dit...

L'efecte Ballesteros permetrà que continuin les corrides de toros? + de 10 milions d'euros hi inverteix la Diputació...

Anònim ha dit...

Tres coses sobre l'efecte Ballesteros.

1.- Pacte generós per a tothom??. Ni tant sols han aconseguit la primera tenència d'alcaldia !! Això sí l'última per a la Rossell. Els sociates se'ls menjaran amb patates als cumbas.

2.- Aquesta setmana ja s'han barallat entre ells i de manera pública i notòria davant de tots els funcionaris
Sabeu perquè?? Per què tant la Rosell com la Coloma (PSC) volien el despatx de l'Albert Vallvè.

3.- Les depuracions ja han començat. Retirada de telèfons, gent que s¡ha de buscar la vida perquè "no comptem amb tu", escapçament de caps (i valgui l'expressió). etc

4.- La Bego manará més que el propi Ballesteros. És la comissària del Sabaté.

VISCA L'EFECTE BALLESTEROS!!

Anònim ha dit...

Aixó va per tu anonim anterior al meu. digues les coses com són, La Rossell va ser presentada a 1a. hora del mati i li van adjudicar un despatx i va marxar a la 1a. junta de govern i despres el Sr. Tarres li va fotre el despatx, en cap moment la Sr. Rossell i la Sra. Coloma es va barallar com tu dius, es mes l'unic barroer a qui es el Tarres que ho ha fet tot amb nocturnitat, que hi fa ell en un despatx al mitg de cultura i festes? No es mes llogic que l'ocupes la coordinadora de l'area i no ell?
A mes crec que la Sra. Rossell estara molt millor i mes comuda i tranquila al seu despatx de Casa Castellarnau, que es con crec que esta.

Anònim ha dit...

Ui... anomin de les 16,h i ... destil.les massa mala llet i pel que veig inventes mes que el Patufet, escriu veritats home....
I per que no et preguntes per que la 2 , la Lola del Psc no te cap tinença d'alcaldia en comptes de criticar als d'ERC, si han conseguit el que tenen i estan contents.... donc jo també.