Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

divendres, 15 de juny del 2007

Periodistes que posen en risc la democràcia?

De què té por l'Ajuntament de Reus, que ha limitat l'accés de càmeres de televisió al ple de constitució del nou consistori de dissabte? Què hem fet malament, els periodistes, per ser tractats d'aquesta manera? Tot això s'ho pregunta el president de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Ignasi Soler, en un article d'opinió que va publicar ahir El Punt i que podeu llegir clicant aquí.

Avui, l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, el contesta des de les mateixes pàgines amb un article titulat Les regles del joc. Justifica la limitació d'accés de càmeres de televisió al saló de plens per la manca d'espai i la necessitat de garantir l'institucionalitat de les sessions plenàries. L'alcalde reusenc també diu que això es fa amb absoluta normalitat en altres institucions com el Parlament de Catalunya o el Congrés dels Diputats.

Una vegada exposats els arguments d'uns i altres, volem felicitar al president del Col·legi de Periodistes per la seva actuació i esperem que segueixi defensant la professió amb la mateixa fermesa. L'allau de mitjans de comunicació (s'han acreditat 30 periodistes) que es preveu demà a l'Ajuntament de Reus no pot fer canviar, de cap manera, la política comunicativa del govern municipal per tot l'any. I menys encara negar l'accés a mitjans que segueixen els plens. S'accepten propostes per protestar contra el que entenem com una limitació a la llibertat d'informació. I no volem aigualir la festa a Pérez, però l'Ajuntament de Reus no és el Parlament ni el Congrés.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

"necessitat de garantir l'institucionalitat de les sessions plenàries"

=

O sigui. Una formula políticament correcta de dir que el tripartit reusenc practicarà la censura prèvia.

Ariel Santamaria també forma part de la institució. Pot agradar o no, però les regles del joc són aquestes.

Li diuen democràcia i no ho és?

No ja als periodistes sinó als ciutadans en general ens estan colant un gol tremendo amb aquesta idea del govern reusenc. Que diu Pont? Que diu Paris?

Anònim ha dit...

Com a treballador d'un mitjà públic manifesto la meva indignació pel fet que, en tota aquesta polèmica, es doni per fet que el Canal Reus farà malament la seva feina i no mostraà el Ple tal com s'ha de mostrar des del punt de vista d'interès informatiu. I que les queixes vinguin, entre d'altres, de treballadors de mitjans públics per als quals tants cops la professió ha sortit en defensa seva és d'una hipocresia vergonyosa.

Anònim ha dit...

No discutim si Canal Reus ho farà bé o no. Discutim si la resta de televisions han de donar obligatòriament la mateixa visió gràfica dels fets.

Sr.Martínez ha dit...

És senzillament vergonyós. No ha tret els seus 1800 vots i ha entrat a l'ajuntament segons les "regles del joc"? Doncs de què es queixa el nostre alcalde? Aquesta democràcia a mida que s'estan fabricant els sobialistes a Reus és cada dia més lamentable...